De la scoaterea din context la pretext si manipulare (Opinii)

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 09:50
4115 citiri
De la scoaterea din context la pretext si manipulare (Opinii)

Cine vrea sa invete cum se poate pierde puterea din pricina minciunii si a manipularii sa ia lectii de la comportamentul sinucigas al PDL si al liderilor sai dupa cele 14 angajari ale raspunderii in Parlament: o lume intreaga vedea negru in fata ochilor, numai ei se strofocau sa ne demonstreze ca totul e roz.

A picat Guvernul Boc, a picat Guvernul Ungureanu, dar comportamentul lor e acelasi. Pana la capat.

Dar cine minte azi sa nu-si inchipuie ca va fi crezut maine. A scoate o informatie din context si a o folosi ca pretext si cauza minciuna si manipulare se cheama.

Jos Ponta!

Campania declansata imediat dupa desemnarea lui Victor Ponta sa alcatuiasca noul guvern este alimentata si ea de procedeul din titlu: citarea trunchiata, extragerea din context numai a elementului compromitator, concomitent cu generalizarea si opacizarea textului ramas pe dinafara.

Astfel, CCR nu invalideaza Ordonanta de Urgenta a Guvernului 15/2012 privind stabilirea unor masuri financiare in domeniul asigurarilor sociale de sanatate si al finantelor publice in integralitatea ei, ci doar partial articolul referitor la banii deja cheltuiti de primarii dupa rectificarea bugetara facuta abuziv de Guvernul Ungureanu. Si nici n-ar fi putut-o declara neconstitutionala din moment ce alte acte identice ale Guvernului Boc primisera bon de legalitate.

Jos Nastase!

Urmatorul caz este legat de procesele lui Adrian Nastase, socotit vinovat de aceiasi politicieni si oamenii lor de serviciu din presa, desi nu exista o hotarare definitiva in acest sens. Nu este singurul in aceasta situatie.

Daca Justitia nu intervine, intr-un an-doi, nu va ramane politician neacuzat de hotie si coruptie, ca intr-un spatiu anomic, o tara de lumea a treia.

In cazul ISC, dupa demiterea lui Adrian Balaban Grajdan, n-a cerut nimeni ca institutia respectiva sa se re-constituie in parte civila. Ceea ce s-a facut a fost doar cererea de anulare a adeverintei semnate de susnumitul. Anularea insa doar instanta o poate decide.

Cat despre prejudiciul de care se face atata caz, a se vedea ca doar una dintre multele expertize il gaseste.

In ceea ce priveste telefonul de la ora 5, sunt doua lucruri de semnalat: un jurnalist de informatie profesionist trebuie intai sa fie sigur ca a existat o convorbire, pentru eliminarea oricarei confuzii; insusi Adrian Nastase declara: "nu am vorbit la ora 5 dimineata cu domnul Grajdan. Am vorbit cu Grajdan (altadata - n.red.) despre diverse chestiuni de ordin general".

Informatia se refera doar la un apel de 49 secunde, nicidecum la o convorbire. Si asta nu ca stirea de mai sus schimba cu mult gravitatea situatiei. Doar profesionalismul celor ce intorc pe toate fetele astfel de informatii da de banuit.

Jos Daniel Constantin!

Lui Daniel Constantin, actualul ministru al Agriculturii, i se reproseaza zicerea: "Romania nu mai poate sa continue cu aceasta guvernare mincinoasa".

E scoasa din contextul: "Dumneavoastra sunteti cei care ne-au impins de la spate, dumneavoastra sunteti cei care mai intai ati vorbit in casa, apoi pe strada. Ati iesit si ati spus foarte tare: "Romania nu poate... Vreau sa va multumesc".

Desi D. Constantin se referea la fosta guvernare, Elena Udrea a vazut altceva, anume ca USL va dori "in curand sa depuna o motiune de cenzura impotriva propriului Guvern".

Pe moment, astfel de acuzatii si pretexte le dau castig de cauza preopinentilor, dar, dupa o analiza la rece, se vede ca fostii diriguitori nici nu-si mai ascund goliciunea. Au uitat ca politica inseamna mesaje incurajatoare si programe credibile, absolut necesare unei viitoare guvernari.

Sus Mihai Razvan Ungureanu!

Sa privim cu luare aminte cele doua incercari ale lui Mihai Razvan Ungureanu de a coagula o forta politica in jurul sau. Ambele au esuat, iar perspectivele omului politic se reduc, desi nu este cu nimic mai prejos fata de alti politicieni de aceeasi factura. Necazul sau, ca si al celorlalti lideri ai PDL, consta in imposibilitatea crearii unui mainstream, a gasirii unor idei programatice cu care sa castige aderenti.

De aceea, tot ce fac este determinat nu de un spirit constructiv, ci de unul destructor la adresa adversarilor, motiv pentru care cauta mereu orice pretexte de scandal politic, acuzand in stanga si dreapta pe oricine le iese in cale. Or cu asa ceva in politica romaneasca nicio forta politica nu va mai castiga vreodata cine stie ce.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....