Elena Udrea, favorita pentru functia de presedinte al PDL - sondaj

Luni, 11 Martie 2013, ora 20:16
4494 citiri
Elena Udrea, favorita pentru functia de presedinte al PDL - sondaj

Deputatul PDL Elena Udrea are cele mai mari sanse de a deveni viitorul presedinte al partidului, dupa alegerile din 23 martie, potrivit unui sondaj online realizat de Ziare.com.

Astfel, fostul ministru al Turismului are un avans de cateva procente in fata lui Vasile Blaga, in sondajul desfasurat de Ziare.com. Elena Udrea va fi noul presedinte al PDL, potrivit 35,42 la suta dintre respondenti.

Cine va fi noul presedinte al PDL? - Sondaj Ziare.com

Pe locul doi a iesit actualul presedinte democrat-liberal, Vasile Blaga, votat de 31,92 la suta dintre cei care au raspuns sondajului.

Nu in ultimul rand, liderul "reformistilor" din PDL, europarlamentarul Monica Macovei, a fost votata de 27,6 la suta dintre respondenti. Restul de putin peste cinci procente dintre cei care au raspuns sondajului considera ca altcineva va fi presedintele partidului, cu toate ca a trecut termenul de depunere a candidaturilor.

Sondajul a fost realizat in perioada 3-10 martie, iar la el au raspuns 9.022 de persoane.

Cum ar castiga "Robin Hooda" Macovei sefia PDL: Daca se retrage Udrea

Cei trei candidati la presedintia PDL, Vasile Blaga - actualul lider, Elena Udrea - sustinuta de Traian Basescu, si Monica Macovei - liderul aripii "reformiste" a PDL, si-au anuntat oficial candidaturile si si-au depus motiunile.

Dintre acestia se va alege viitorul lider democrat-liberal, cel care va conduce partidul in foarte dificilul an 2014, cu alegeri europarlamentare si cu cele prezidentiale. In plus, liderul PDL are si "prima sansa" de a fi desemnat prezidentiabil al partidului.

Printre cei care o sustin pe Elena Udrea pentru functia de presedinte la PDL se numara fostul lider al formatiunii si fost premier Emil Boc, primarul Aradului Gheorghe Falca, primarul municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan, fostul ministru de Interne Gabriel Berca si, nu in cele din urma, presedintele Traian Basescu.

Vasile Blaga, in schimb, se bucura de sustinerea lui Theodor Stolojan, Radu F. Alexandru, Traian Ungureanu, Gheorghe Flutur, Andreei Paul si Ralucai Turcan. In plus, un alt sustinator al acestuia pare a fi prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda, care si-a manifestat dezacordul fata de sustinerea Elenei Udrea de catre Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, candidatul "reformistilor" autodeclarati din PDL, europarlamentarul Monica Macovei, si-a depus motiunea insotita de ceilalti "reformisti" democrat-liberali, precum Cristian Preda, Teodor Baconschi si Sever Voinescu.

Alegerea viitorului presedinte democrat-liberal va avea loc cu ocazia Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, care va avea loc pe 23 martie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Elena Udrea presedinte PDL, #sondaj presedinte PDL, #Vasile Blaga candidat presedintie PDL, #Elena Udrea candidat presedintie PDL, #Monica Macovei candidat presedintie PDL, #motiuni candidati presedintie PDL , #alegeri PDL