Gheorghe Stefan Pinalti, acuzat ca vrea sa cumpere votanti pentru alegerile de duminica

Vineri, 19 August 2011, ora 22:57
2469 citiri
Gheorghe Stefan Pinalti, acuzat ca vrea sa cumpere votanti pentru alegerile de duminica
Foto: Romania Libera

Acuzat ca ar fi platit oameni ca sa vina sa-l voteze duminica la Neamt pe candidatul PDL, Adrian Radulescu, primarul din Piatra Neamt Gheorghe Stefan spune ca totul este o rastalmacire a vorbelor sale de catre jurnalistii rau-intentionati.

Realitatea TV a difuzat vineri o inregistrare primita de la un telespectator in care aparea Gheorghe Stefan la o intalnire avuta joi seara, dupa meciul Ceahlaul-Sparta Praga, cu mai multi primari din judetul Neamt.

In inregistrare, democrat-liberalul spune: "...Poate sa aleaga o comuna sau oras sau mai multe in care sa imi aduca o mie...aa.. o suta de simpatizanti sa se ocupe el personal de ei...Ca in ziua votului sa garantam pentru ei fara nicio problema".

Jurnalistii de la Realitatea TV au dedus din aceste fraze ca atunci cand s-a referit la "garantare" liderul PDL Neamt, Gheorghe Stefan, se referea la cumpararea de votanti prin intermediul primarilor.

Primarul "Pinalty" a intervenit in emisiune si a explicat cum au stat lucrurile, luandu-l peste picior pe moderatorul emisiunii.

Gheorghe Stefan a precizat mai intai ca in colegiul in care au loc alegeri duminica nu exista niciun oras. Apoi a explicat ca el s-a intalnit cu primarii respectivi si le-a cerut pur si simplu sa scoata lumea la vot.

"Activistii nostri trebuie sa munceasca, sa convinga oamenii si sa iasa la vot sa voteze pentru noi. Ce sa spun: va rog sa nu aduceti niciun om la vot, sa nu voteze nimeni cu noi? Garantarea inseamna ca ei sunt cu sufletul si cu inima langa candidatul nostru, Adrian Radulescu, si sa garanteze pentru ei", a explicat Gheorghe Stefan.

Primarul a respins acuzatiile moderatorului emisiunii, care a afirmat ca frazele spuse de Gheorghe Stefan il "duc cu gandul ca i-a cumparat pe acesti oameni".

"Garantarea e un termen metaforic, inseamna ca el este alaturi de noi si are intentia sa voteze cu noi. Nu am folosit alti termeni acolo, termeni care pot fi acuzatori. Eu pot sa il determin pe un om prin vorbele mele sa voteze cu noi, nu trebuie sa fie neaparat membru de partid(...) Eu le-am cerut sa nu tina cont de partidele politice, de liderii politici. Aici e vot uninominal, sa voteze candidatul cel mai bun pentru ei", a precizat primarul din Piatra Neamt.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#alegeri Neamt, #gheorghe stefan alegeri mita , #alegeri PDL