Invitatii Ziare.com George Padure: Lupii si Cameleonii

Luni, 18 Iunie 2012, ora 09:15
3400 citiri
Invitatii Ziare.com George Padure: Lupii si Cameleonii

Se spune in popor ca "orice sut in fund e un pas inainte". In multe dintre cazuri proverbul isi are intelepciunea lui, mai ales atunci cind din tot ceea ce ti s-a intamplat inveti ceva pentru viitor, astfel incat sa nu se mai repete, sa nu mai treci printr-un episod asemanator.

Vazand ceea ce continua sa fie "spectacolul PDL", ma intreb astazi cat a invatat acest partid de la ceea ce s-a intamplat pe 10 iunie? Si nu vorbesc aici de cei care minimalizeaza rezultatele alegerilor locale din prostie sau din dorinta lor de a brava, ci de cei un pic mai isteti care recunosc infrangerea si, mai mult, inteleg mesajul electoratului.

Se pare insa ca unii dintre ei, cei care in continuare isi schimba culoarea precum cameleonii, nu reusesc sa accepte realitatea votului. Si nu acesta este cel mai grav, ci faptul ca nici astazi nu reusesc sa intelega motivele pentru care partidul a luat-o in jos ca pe un derdelus tocmai acum in plina vara, incercand ba unul, ba celalalt sa se eschiveze de a lua macar masurile politice corecte de salvare.

Despre motive am mai vorbit si sunt convins ca acasa, in fata oglinzii, foarte multi dintre ei vad - chiar fara sa fie lumina aprinsa - vinovatul pierderii alegerilor, mascarada care i-a cuprins facand parte din regie.

Mai sunt unii care chiar daca au vazut zilnic faptele colegilor de partid si in acelasi timp ceea ce se intampla cu fiecare categorie sociala a romanilor invocau "criza si mogulii", cu gandul la "laptele" pe care il aveau de supt in fiecare dimineata sau la salarii si diurna ce depaseau de 40 de ori salariul mediu si asta ca sa nu mai vorbim de "extra" sau neoficial.

Acestia tipa cel mai tare spunand ca le-a lipsit "Codul de integritate", de parca fara cod traiau in jungla fara legi.

Cei ce-au crescut in PDL - in loc sa lupte pentru a pastra unitatea partidului, sa isi regaseasca liderii vechi (dar nepatati) si sa ii valorifice, sa isi recunoasca public si sa isi suporte fiecare greselile macar printr-o demisie fara zgomot muscandu-si limba la nevoie, sa termine cu ipocrizia si demagogia, sa stea daca este cazul in opozitie (cum a stat si PSD sau PNL) - se lupta intre ei ca lupii, in cautarea unui "lider" (dar nu buldog) urmand chiar sa se sfasie.

Pentru a se asigura de un post isi declara sprijin unii intre altii cu voce tare sa se auda acum, cat inca nu e prea tirziu.

Ceilalti, "reformatorii", se regrupeaza ca soldatii cu baioneta la vedere insa - ca lucrurile nu-s clare, la varf dorind mai multi sa fie sefi - schimband acum doar uniforma ca pe la toamna sa ne spuna ca "s-au reformat", cerandu-ne pe tonuri grave si cat mai "convingatoare" sa ii votam ca "asta este dreapta si viitorul acestei tari".

Ei doresc acum sa renunte ba la culoare, ba la denumire, ba chiar si la partid, urmand sa faca ceva ce nu miroase atat de tare a PDL, o alianta, o platforma sau o initiativa, ceva in care ungurenii sa se piarda precum magaru-n ceata. Iar poate asta este cea mai buna dovada ca acestia nu merita nici macar 1 vot la toamna, lipsindu-le total nu doar vechimea si rabdarea, ci mai ales decenta.

Cu reformatorii "integri" se intampla ca atunci cand, reprezentand cu totii "Internationala Socialista" si peste noapte simtind sub plapuma ca sunt de dreapta, s-au "reorientat" schimbindu-si locul spre mai bine, mai "la umbra". Dar si aceasta este o chestiune care face parte tot din specia cameleonilor si soparlelor mai mari sau mai mici care isi schimba culoarea la nevoie si tine tot de demnitate si decenta.

Depinde foarte mult de trend si de tendinte si nicidecum de ceea ce cred sau ideologie, ca daca trebuie ei cred si-n stele. Important pentru acestia este sa faca cumva, indiferent din ce - partid, alianta, haita sau initiativa - ar face parte, sa ramana acolo la "bucate", unde se imparte fiecaruia cate ceva, indiferent de unde vine "imparteala".

Nu in ultimul rand trebuie amintiti - pentru ca nu pot fi uitati - dezertorii, cei ce nu fac nici una, nici alta si care defecteaza la propriu, trecand direct, fara bun simt, cu arme, bagaje si credinta la cel castigator, negociindu-si migalos, cu placintele la nevoie intrarea in alt partid.

Aici insa nu este vina lor, oamenii in agonie si necajiti (acum), cat vina celor ce-i primesc intelegandu-le "necazul" care s-a abatut asupra lor, iar despre asta mai vorbim.

Deruta e totala in PDL, iar oamenii se intreaba daca asta este reforma partidelor despre care se tot vorbeste? Toti isi schimba acum culoarea si discursul, cautand sa isi rezerve un loc cat mai in fata, de acolo de unde sa poata vedea pe ceilalti "imbuibati" sau la nevoie chiar si "amantele" ascunse prin ministere.

Sa vezi dosare facute intre ei si divorturi ce incep acum! Asa-i reforma!

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alegeri interne PDL, #dezertari PDL, #demisii PDL , #alegeri PDL