PD-L, pregatit pentru nivelul urmator (Opinii)

Duminica, 15 Mai 2011, ora 18:02
2758 citiri
PD-L, pregatit pentru nivelul urmator (Opinii)

Ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat exact cum era de asteptat sa se intample. Emil Boc a castigat detasat un nou mandat in fruntea PD-L. A fost o victorie fundamentata pe doi piloni esentiali: sprijinul lui Traian Basescu, ferm pana in ultima clipa, chiar daca la conventie presedintele a evitat sa fie si explicit, si contractele guvernamentale cu care premierul a ghiftuit filialele in cele cateva saptamani de campanie electorala.

Daca batalia in sine a fost adjudecata inca inainte ca primul delegat sa paseasca in sala de congres, conventia a avut cateva momente extrem de interesate. Si de departe cel mai interesant a fost discursul lui Traian Basescu.

Stilitic, a fost un discurs foarte aproape de perfectiune. Mesajul a fost ambalat intr-o emotie bine dozata, de la inceput pana la sfarsitul inecat in lacrimi. Presedintele nu s-a mai adresat partidului ca un comandat, ca de fiecare data pana acum, ci ca un parinte. Ca un tata care-si vede copilul mare, simte ca nu-l mai poate controla ca atunci cand umbla prin curte in pantaloni scurti si cu doua scatoalce era adus rapid la ordine.

Copilul de atunci e ditamai vlajganul, cam obraznic si rasfatat si, s-a convins parintele, a invatat sa dea inapoi. Si nici tatal nu mai e ce a fost. A imbatranit, se apropie de pensie, nu mai castiga ca inainte, a mai avut si el nevoie de ajutorul copilului in momentele delicate cand s-a impiedicat.

Asa ca, recurgand la artificii electorale care altadata erau destinate strict electoratului, Traian Basescu a preferat sa-l seduca, decat sa-l constranga: "V-as spune tare multe si as sta cu voi cu placere, fiindca oricat de independent ar fi un presedinte, el are nevoie de un partener, iar partenerul meu sunteti voi".

Si a reusit desigur, prin acest discrus care a facut trimitere la trecutul partidului, la procentele de la care a plecat PD si la care a ajuns PD-L, la schimbarile de stafeta de la varful partidului. "Va multumesc ca nu m-ati dezamagit", le-a spus Traian Basescu delegatilor, asa cum spui unui copil pe care vrei sa-l stimulezi. Iar mesajul inlacrimat de unitate de la final a desavarsit opera.

Mesajele ambalate in acest ambalaj nu au fost insa la fel de caline. Pe de-o parte, a fost un discurs al concedierilor. Traian Basescu i-a trimis in linia a doua in mod oficial pe cativa dintre greii partidului in frunte cu Radu Berceanu si Adriean Videanu, carora, nu-i asa, le-a multumit pentru abnegatie si pentru retragere in linia a doua. Si asta cand Radu Berceanu se afla inca in lupta pentru un post de vicepresedinte, cea mai inalta pe care ar ocupat-o vreodata. Traian Basescu a platit astfel o indelung asteptata poltita, dar a si incercat sa puna in lumina minima reforma care s-a produs la aceasta conventie.

N-a rostit numele lui Emil Boc, dar reusitele presedintelui PD-L - premier, au fost evocate la fiecare pas: "Dragii mei, aveti de ce sa fiti mandri!". Dar Traian Basescu pare sa fi facut un pas inainte fata de aceasta sustinere si sa fi folosit discursul de la conventie pentru a pregati o viitoare improspatare guvernamentala, centrata pe reforme si mai profunde: "Continuati", "este singura sansa sa castigati", "a va opri este cea mai mare eroare", "Romania are nevoie sa terminati ce ati inceput".

Asadar, Emil Boc a inceput, e foarte bine ce a facut, dar urmeaza nivelul urmator, nivel pe care PD-L trebuie sa-l sustina cu Emil Boc in fruntea sa. Dar in fruntea Guvernului? Ceva imi spune ca vom afla foarte curand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#congres PDL, #Emil Boc congres PDL, #traian basescu congres pdl, #alegeri Congres PDL , #alegeri PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Domnule Racaru, macar din politete se spune, bafta, castigatorului
Poza lool
lool
rank 5
INCREDIBIL CUM IN ROMANIA O MARIONETA SI O NULITATE CONDUCE UN GUVERN SI UN PARTID. CAT O SA-L MAI TINA BASE IN BRATE PE ASTA MICU SI NEASTAMPARATUL CARE SE CREDE UN INVINGATOR????