PDL a decis: Conventie Extraordinara pe 30 iunie pentru alegerea unei noi conduceri

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 19:30
3400 citiri
PDL a decis: Conventie Extraordinara pe 30 iunie pentru alegerea unei noi conduceri

Colegiul Director al PDL a decis in sedinta de duminica seara, prin vot, organizarea unei Conventii Nationale Extraordinare in aceasta luna, la care sa fie aleasa o noua conducere a partidului, respingand astfel ideea unei conduceri interimare pana dupa alegerile parlamentare.

Conform Realitatea TV, scorul a fost de 36 la 14. Vasile Blaga s-a abtinut de la vot, el fiind unul dintre candidatii cei mai bine cotati pentru a castiga functia de lider al PDL, mai informeaza sursa citata. Nici Teodor Paleologu nu ar fi votat, mai informeaza Digi24.

Surse din partid au mai declarat ca a fost votata si propunerea Monicai Macovei de instituire a unui directorat provizoriu, dar aceasta nu a intrunit decat cateva voturi, informeaza TVR info.

Conventia Nationala Extraordinara la care va fi aleasa noua conducere va fi organizata pe 30 iunie, informeaza surse citate de Digi24 TV.

Premergator ei, potrivit Statutului PDL, se va organiza o reuniune a Consiliului National de Coordonare, acesta urmand sa aiba loc marti, la ora 11.00, informeaza B1TV.

Sedinta Colegiului Director al PDL s-a desfasurat fara prezenta presei la Palatul Parlamentului, urmand ca la finalul reuniunii sa se organizeze o conferinta de presa la care sa se anunte deciziile finale.

Surse din partid au declarat insa, duminica dimineata, ca vor exista cele doua variante de lucru, iar informatiile au fost confirmate ulterior prin vot.

Berceanu, despre culisele sedintei de joi, Blaga, Anastase si Basescu Interviu Ziare.com

Ce va spune Stolojan in sedinta Colegiului Director - Interviu Ziare.com

Saptamana trecuta, tot in cadrul unei sedinte a Colegiului Director, intregul Birou Permanent National al PDL si-a prezentat demisia, in frunte cu liderul Emil Boc, acesta precizand foarte clar ca nu va mai candida pentru un nou mandat de presedinte al partidului.

Mai multi lideri democrat-liberali, in special dintre castigatorii alegerilor locale, au sustinut ca Vasile Blaga trebuie sa preia conducerea PDL, mai ales ca urmeaza o noua campanie electorala, pentru legislative, si, in plus, potrivit statutului partidului, dupa constituirea noului Parlament vor fi organizate noi alegeri in PDL.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...