Prima victorie a lui Falca in drumul spre Cotroceni

Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 17:30
2652 citiri
Prima victorie a lui Falca in drumul spre Cotroceni
Foto: strareanatiunii.ro

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, este noul presedinte al organizatiei judetene a PDL, castigand la 56 de voturi distanta fata de contracandidatul sau, Nicolae Iotcu, presedinte al Consiliului Judetean Arad.

La Consiliul de coordonare judetean al PDL Arad au fost prezenti peste 650 de delegati, care au votat noua conducere, pentru functia de presedinte al organizatiei judetene candidand primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, si presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu.

In urma alegerilor, Falca a obtinut 351 de voturi, in timp ce Iotcu a obtinut 295, iar 14 voturi au fost declarate nule.

In discursul sau de dinaintea votului, Falca a spus ca a venit la Consiliul de corordonare judetean "nu cu gandul la o zi a succesului", pentru ca "e o zi a durerii", intrucat nu s-ar putea bucura de o eventuala victorie pentru ca in ultima vreme nu a existat unitate in filiala judeteana.

El a reluat si de aceasta data ideea ca dreapta romanesca trebuie sa se uneasca.

Falca a vorbit si despre "performantele" lui Gheorghe Seculici la conducerea organizatiei si a spus ca acesta nu se poate retrage discret din conducerea judeteana, propunand audientei sa accepte organizarea "unui eveniment mare" la Sala Polivalenta, delegatii aplaudand indelung pentru sustinerea initiativei.

Si dupa aflarea rezultatului votului, Falca a spus ca nu poate vorbi "nici de o victorie, nici de un succes", el felicindu-l pe Iotcu "pentru daruire".

Falca a incheiat cu un mesaj catre delegati: "Aici vreau sa ajungem impreuna: O echipa in jurul PDL Arad pentru Romania".

El le-a declarat, ulterior, jurnalistilor ca i-ar placea sa fie candidatul dreptei la alegerile prezidentiale.

O filiala marcata de tensiuni

Gheorghe Falca este la al treilea mandat de primar al Aradului. El este finul de casatorie al presedintelui Traian Basescu, iar sotia sa este Ela, fiica lui Gheorghe Seculici.

In 30 decembrie 2011, Falca si-a prezentat demisia din functia de prim-vicepresedinte PDL Arad, motivul fiind legat de desemnarea candidatului PDL pentru presedintia Consiliului Judetean (CJ). Primarul se declarase nemultumit ca PDL Arad nu a luat o decizie privind desemnarea candidatului, insa surse din partid declarau la vremea respectiva ca Falca era nemultumit ca socrul sau, Gheorghe Seculici, si-a exprimat intentia de a candida, el fiind consilier judetean.

Ulterior, Falca a declarat public ca il sustine pe presedintele in exercitiu al CJ, Nicolae Iotcu, pentru ca acesta s-ar fi plasat mai bine in sondaje fata de Seculici.

In ultimii ani, intre Falca si Seculici au existat si alte dispute legate de decizii politice.

La stabilirea listei de candidati pentru alegerile parlamentare, intre ginere si socru au existat neintelegeri. Seculici isi dorea sa devina senator in Colegiul 1, dar Falca anuntase ca va candida in acelasi colegiu. In cele din urma, Falca nu si-a anuntat candidatura, ci l-a invitat pe Mihai Razvan Ungureanu sa intre in cursa pentru Senat in Colegiul 1, blocand astfel candidatura socrului. Seculici a ales, astfel, sa candideze pentru Camera Deputatilor, dar nu a obtinut mandatul.

Despre Falca si Seculici, presa a relatat ca au avut numeroase dispute la sedintele de partid, unele marcate de jigniri si imbranceli.

De asemenea, presa locala a scris ca tensiuni si dispute au aparut si intre Iotcu si Falca, de cateva luni, motivul fiind competitia pentru presedintia PDL Arad.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Falca lider PDL Arad, #Gheorghe Falca Seculici, #alegeri PDL Arad , #alegeri PDL