PDL si-a ales conducerea - Cine sunt marii perdanti

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 17:05
4445 citiri
PDL si-a ales conducerea - Cine sunt marii perdanti
Foto: Ziare.com

Sustinatorii lui Vasile Blaga vor conduce partidul alaturi de liderul PDL, in timp ce echipa Elenei Udrea pare ca fost trasa pe linie moarta, dupa ce democrat-liberalii si-au ales echipa de conducere, sambata, in cadrul Consiliului National de Coordonare.

Alegeri PDL - LIVE

Scrutinul a fost unul fara emotii pentru tabara lui Vasile Blaga. Sustinatorii acestuia au fost alesi in fruntea partidului, in timp ce singurii "aliati" ai fostului ministru al Turismului care au obtinut un mandat de vicepresedinte sunt Roberta Anstase si Ioan Oltean.

Marii perdanti ai scrutinului au fost Theodor Paleologu si Florin Popescu, de asemenea sustinatori ai Elenei Udrea, care au ramas in afara Biroului Permanent National.

La inceputul sedintei, Paleologu si-a retras candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte al PDL, spunand ca nu vrea sa-l concureze pe Dorin Florea. El le-a recomandat celor care l-ar fi votat pe el sa-i dea voturile lui Dorin Florea.

PDL si-a ales liderii - Cine va conduce partidul alaturi de Blaga

Gheorghe Flutur a fost reales secretar-general al PDL, cu 505 voturi "pentru" si 22 "impotriva".

Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte au candidat Anca Boagiu, Liviu Negoita, Ion Ariton, Andreea Paul si Dorin Florea. Initial, in cursa s-a inscris si Teodor Paleologu, dar el a anuntat la inceputul sedintei ca se retrage si va candida doar pentru un post de vicepresedinte. Astfel, cei patru noi prim-vicepresedinti au fost alesi Anca Boagiu - 514 voturi, Liviu Negoita - 530 de voturi, Dorin Florea - 516 voturi si Andreea Paul, cu 401 voturi.

Vicepresedinti PDL au fost alesi: Roberta Anastase, Alexandru Nazare, Radu F. Alexandru, Sulfina Barbu, Alin Tise, Stefan Gheorghe, Raluca Turcan, Cristina Dobre, Ioan Oltean, Alin Popoviciu, Mircea Hava, Marian Jean Marinescu, Bogdan Cantaragiu, Romeo Raicu, Cezar Preda, Ioan Balan.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....