PDL si-a ales liderii - Cine va conduce partidul alaturi de Blaga

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 16:16
3915 citiri
PDL si-a ales liderii - Cine va conduce partidul alaturi de Blaga

Democrat-liberalii au ales, sambata, in Consiliul National de Coordonare, echipa care va conduce partidul alaturi de Vasile Blaga.

Dupa ce a pierdut lupta pentru sefia partidului, Elena Udrea nu a candidat pentru nicio functie de conducere in partid, insa sustinatorii sai s-au inscris pentru functiile de la varf.

In ceea ce priveste tabara Monicai Macovei, niciun democrat-liberal nu a candidat. Acestia au decis sa nici nu se prezinte sambata, la Palatul Parlamentului. Singurul care a asistat la vot din partea tabereai Macovei a fost Cristian Preda.

Secretar general al partidului a fost reconfirmat in functie Gheorghe Flutur. Nu a fost insa o candidatura cu emotii, Flutur fiind de altfel singurul candidat pentru aceasta functie.

Gheorghe Flutur a fost reales secretar-general al PDL, cu 505 voturi "pentru" si 22 "impotriva".

Alegeri PDL - LIVE

4 prim-vicepresedinti

Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte au candidat Anca Boagiu, Liviu Negoita, Ion Ariton, Andreea Paul si Dorin Florea. Initial, in cursa s-a inscris si Teodor Paleologu, dar el a anuntat la inceputul sedintei ca se retrage si va candida doar pentru un post de vicepresedinte. Astfel, cei patru noi prim-vicepresedinti au fost alesi Anca Boagiu - 514 voturi, Liviu Negoita - 530 de voturi, Dorin Florea - 516 voturi si Andreea Paul, cu 401 voturi.

Vezi cine sunt vicepresedintii PDL

Vicepresedinti PDL au fost alesi, in majoritate, din cadrul sustinatorilor lui Blaga - Alin Tise (politici in administratie publica, justitie); Gheorghe Stefan (politici in agricultura); Alexandru Nazare (politici in economie, mediul de afaceri); Sulfina Barbu (politici sociale, relatia cu sindicatele); Cristina Dobre (politici in sanatate); Radu F. Alexandru (strategii, relatii politice, relatii internationale); Raluca Turcan (politici in educatie, cercetare, cultura, culte); Roberta Anastase (departament imagine, comunicare, mass-media si purtator de cuvant).

Pentru ocuparea celor opt functii de vicepresedinti regionali au fost alesi: Romeo Marius Raicu (regiunea Bucuresti - Ilfov); Ioan Balan (regiunea Nord-Est); Marian Jean Marinescu (regiunea Sud-Vest Oltenia); Cezar Florin Preda (regiunea Sud-Est); Bogdan Cantaragiu (regiunea Sud); Alin Popoviciu (regiunea Vest); Mircea Hava (regiunea Centru); Ioan Oltean (regiunea Nord-Vest).

Secretari generali adjuncti au fost alesi Marian Zlotea si Costica Canacheu.

Secretari executivi pe comisii de specialitate au fost alesi Cristina Traila (strategii politice si politica externa), Mircea Toader (economie, finante, fonduri europene si mediu de afaceri), Mota Maria (munca, protectie sociala, sindicate, patronate, ONG-uri si grupuri de cetateni), Valeria Schelean (administratie publica, justitie, siguranta nationala, ordine publica si siguranta cetateanului), Iliuta Vasile (agricultura, silvicultura, mediu si dezvoltare rurala), Radu Carp (educatie, cercetare, cultura, culte, minoritati si sport), Lucian Duta (sanatate), Traian Igas (dezvoltare locala si regionala). De asemenea, au fost alesi si cei opt secretari executivi regionali: Lucian Bode (Nord-Vest), Eusebiu Popa Pistru (Vest), George Scripcaru ( Centru), Marius Balu (Sud-Vest), George Ionescu (Sud), Mircea Raicu (Bucuresti-Ilfov), Gigi Chiru (Sud-Est), Marian Dan Mihai (Nord-Est).

Potrivit noilor prevederi ale Statutului stabilite la Conventia Nationala din 23 martie, PDL va avea 16 vicepresedinti responsabili cu urmatoarele departamente: pentru strategii, relatii politice si internationale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administratia publica, justitie, siguranta nationala, ordine puiblica, pentru politici in agricultura, pentru politici in edcatie, cercetare, cultura, minoritati si pentru sanatate.

Citeste si:
Reacția lui Stelian Ion după decizia CCR: ”Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație; E nevoie de o reformă a CCR”
Reacția lui Stelian Ion după decizia CCR: ”Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație; E nevoie de o reformă a CCR”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a reacționat marți, 28 septembrie, după ce CCR a dat dreptate Guvernului în conflictul cu Parlamentul privind moțiunea de cenzură, precizând însă...
PNL, amendă maximă după congresul cu 5.000 de participanți. Poliția a cerut filmările pentru a-i sancționa pe cei fără mască. Klaus Iohannis, posibil vizat
PNL, amendă maximă după congresul cu 5.000 de participanți. Poliția a cerut filmările pentru a-i sancționa pe cei fără mască. Klaus Iohannis, posibil vizat
PNL a fost amendat marți, 28 septembrie, de către Poliția Capitalei, cu suma maximă, adică 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID de la congresul partidului de sâmbătă....
Sursa: Ziare.com