Prim-vicepresedinte PDL, despre prezidentiabil: De exemplu, Cristian Diaconescu

Vineri, 15 Martie 2013, ora 07:53
3716 citiri
Prim-vicepresedinte PDL, despre prezidentiabil: De exemplu, Cristian Diaconescu
Foto: Radio Mures

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea este de parere ca un posibil prezidentiabil PDL ar putea fi consilierul prezidential Cristian Diaconescu, daca va fi cooptat in partid. Totodata, primarul municipiului Targu Mures a comentat si situatia candidatilor democrat-liberali la sefia partidului.

Liderul PDL are un mesaj pentru toti cei trei candidati, Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei: "Orice om responsabil, orice politician responsabil isi doreste la un moment dat ca un partid sa fie in Opozitie".

"Eu imi doresc si am asteptat aceasta Opozitie mai mult ca oricand pentru a se maturiza foarte multi din oamenii politici, pentru ca multi au cunoscut numai ce inseamna Puterea. Nu cunosc ce inseamna baza unui partid si ce inseamna seriozitatea si trainicia unui partid in teritoriul lui.

Liderii mai tineri cred ca tineretea rezolva totul. Nu. Eu ma bucur sa vad tineri, dar sa inteleaga ce inseamna partid. Partidul nu inseamna aparitii televizate, nu inseamna sa fii fotogenic in aparitii sau sa-ti creezi adevarate branduri sau sa creezi adevarate imagini interesante doar pe ceea ce este mai facil - superficialitati sau cancanuri. Noi, ca partid de dreapta, trebuie sa (...) ne trecem in plan secund isteria politica, narcisismul politic sau exhibitia televizata", a spus Dorin Florea, pentru Ziare.com.

Blaga, Udrea, Macovei - care este rolul fiecaruia in partid

Edilul muresean a vorbit despre rolul in partid al fiecaruia dintre candidatii la sefia PDL: "Imi dau seama cata munca exista, atata e de lucru de pur si simplu cred ca pe cei care vor sa faca politica cu adevarat ii doare capul de acum".

"Eu vad posibila garnitura Blaga - Stolojan ca oameni care au autoritate, de care s-a legat ceva in viata lor, sa ramana in continuare responsabili pe partea administativa, pe partea de regionalizare, ce inseamna refacerea si intarirea partidului in teriroriu.

La cum o vad pe doamna Udrea o femeie inteligenta, isteata si tenace, care cel putin pentru mediul de afaceri si motiunea ei pentru ce inseamna drepta in expresia oamenilor de afaceri, a constructiei societatii medii romanesti, a clasei de mijloc, are un rol extraordinar de important ce poate sa il joace.

La fel si pe domnul Papahagi, in ordinea Papahagi, Cristian Preda, Monica Macovei - si ei au rolul extraordinar de mare in ceea ce insemana deschiderea partidului, in jurul lui sa se creioneze o dreapta puternica", a explicat Dorin Florea.

Cum ar castiga "Robin Hooda" Macovei sefia PDL: Daca se retrage Udrea

Acesta nu considera ca daca cei trei lideri democrat-liberali se ataca unul pe celalalt sau "isi trimit bezele", dupa aceea vor colabora foarte strans si crede ca cele mai mari sanse le vor avea cei care vor reusi "sa inlature din spatele lor murdaria politica, cei care nu vor accepta ca in spatele lor sa se aseze unii numai pentru ca sa fie bine pozitionati pentru oarecare portofolii ulterioare".

"Sa inteleaga ca un partid inseamna mai mult decat aparitii televizate si aprecieri de sezon. Si regret cand se cearta, e un subiect care trebuie facut cu usile inchise. Nu inseamna ca daca am scapat Romania de criza nu trebuie sa avem taria sa recunoastem si greselile care s-au facut la guvernare. Ca s-au facut cu duiumul. Cu usile inchise s-ar putea sa gasim o solutie care intr-adevar sa fie benefica. Dar cine crede ca peste noapte apare un lider providential si noi stam acasa linistiti ca el creste scorul partidului, se inseala", a afirmat prim-vicepresedintele PDL.

Cristian Diaconescu - "o atractie" cand va fi cooptat in PDL

Primarul spune ca, deocamdata, nu se alege presedintele de tara sau prim-ministrul, ci presedintele partidului, dupa care exista timp suficient, cateva luni, "sa trecem si sa scoatem adevaratele persoane in fata".

"Poate trebuie sa deschidem partidul foarte mult, ceea ce imi doresc. Va dau un exemplu, Cristian Diaconescu. Pentru mine, va fi o mare atractie in momentul in care va fi cooptat la noi in echipa, in sensul, poate, al viitorului presedinte al Romaniei, nu stiu", a spus liderul democrat-liberal.

Intrebat daca Cristian Diaconescu se va alatura PDL, edilul a explicat: "Am dat un exemplu de o persoana care imi place mie, cum imi place Cristi Preda, cum imi place Monica Macovei, cum place Vasile Blaga sau Elena Udrea, asa imi place si Cristian Diaconescu".

"Mie imi place Cristian Diaconescu, iata. Ma gandesc la orice om pe care va trebui sa il curtam. Nu numai el, sunt si altii, care pot intr-adevar creiona o personalitate de care sa se lege reconstructia dreptei. Am dat exemplu doar ca l-as alatura si pe Cristian Diaconescu acestei echipe de oameni valorosi", a mai spus Dorin Florea.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dorin Florea Cristian Diaconescu PDL, #Dorin Florea candidati presedintie PDL, #alegeri presedinte PDL , #alegeri PDL