Prima victorie a lui Blaga in fata Elenei Udrea

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 19:33
4876 citiri
Prima victorie a lui Blaga in fata Elenei Udrea
Foto: Arhiva

Colegiul Director National al PDL a votat, vineri, data Conventiei Nationale Extraordinare a partidului.

Astfel, mai-marii PDL au stabilit ca pe 23 martie sa aiba loc Conventia partidului, in care PDL isi va alege noua conducere. Conventia din martie ar urma sa fie organizata la Romexpo, in prezenta a 5.000 de delegati.

"Cu 51 de voturi pentru, 7 impotriva si 2 abtineri se va convoca Conventia pentru data de 23 martie, ora 11:00, in Bucuresti, cu participarea a 5.000 delegati", a declarat Vasile Blaga.

Propunerea urmeaza sa fie votata, sambata, in cadrul CNC al PDL.

Elena Udrea si-a exprimat regretul fata de decizia de a fi prezenti doar 5.000 de delegati, in loc de 10.000, asa cum propusese ea. "Faptul ca s-a respins propunerea ca printre cei care voteaza sa fie si alesii locali mi se pare un lucru regretabil, in primul rand pentru oamenii care au muncit in campanie, au castigat voturi si ar fi vrut sa vina sa-si aleaga presedintele", a spus deputatul PDL.

Udrea a adaugat ca ar trebui sa existe un criteriu prin care sa se excluda speculatiile potrivit carora presedintii de organizatie isi aleg printre delegati pe cei carora le pot influenta votul.

"Cred ca oamenii care vor veni la conventie, in mare parte, vor fi oameni care se vor gandi nu la ceea ce le spune presedintele de organizatie, ci la viitorul lor politic. Daca vor un viitor in PDL sau nu", a conchis ea.

Totodata, spre adoptare in CNC, Colegiul Director al PDL va inainta si niste proiecte de rezolutie avand ca teme revizuirea Constitutiei, noul Cod electoral, reorganizarea administrativ-teritoriala, parcursul european al Romaniei in 2013 si in perspectiva viitorului exercitiu financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, a mai spus Blaga.

Pana acum, Elena Udrea si Vasile Blaga si-au anuntat candidatura la functia de sef al partidului.

De asemenea, Monica Macovei intentioneaza sa candideze la sefia PDL si probabil va depune o motiune in acest sens, a declarat miercuri prim-vicepresedintele partidului, Dorin Florea.

Totodata, europarlamentarul PDL Cristian Preda a spus, vineri, ca "grupul intelectualilor" va depune o motiune pentru sefia partidului, sambata, urmand sa faca si un anunt cu privire la conducatorul acesteia.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PDL data conventie, #alegeri presedinte PDL, #PDL conventie 23 martie , #alegeri PDL