Revista Presei: Scorul pentru sefia PD-L - Boc-Blaga: 12-7

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 07:49
2865 citiri
Revista Presei: Scorul pentru sefia PD-L - Boc-Blaga: 12-7
Foto: Arhiva

Politicianului Emil Boc pare sa ii mearga foarte bine, in ciuda faptului ca milioane de romani il considera principalul vinovat pentru starea economiei. Presa centrala scrie in editia de miercuri ca Emil Boc nu isi da demisia din fruntea Guvernului, mai mult chiar luni isi lanseaza candidatura la sefia PD-L, luand in considerare ca sansele de castig in fata lui Vasile Blaga sunt foarte mari.

Emil Boc a declarat marti seara ca nu demisioneaza, anunta Adevarul in editia de miercuri. Romania Libera dezvaluie ca seful Executivului nici nu intentioneaza, in prezent, sa remanieze Cabinetul.

In ceea ce priveste propriul partid, Emil Boc isi va lansa luni candidatura, cu sloganul "Echipa dreptei pentru Romania puternica", iar sansele de castig sunt destul de mari.

Puterea dezvaluie in editia de miercuri scorul in meciul pentru sefia PD-L, cu o luna si jumatate inainte de alegeri: Emil Boc conduce cu 12-7 in fata lui Vasile Blaga.

Jurnalul National: Cine l-a chemat pe Boc "la portita": Vintu sau Ghita?

Premierul Emil Boc, urmand modelul presedintelui Traian Basescu, s-a dus sa acorde un interviu la Realitatea Tv, post pe care l-a acuzat de mai multe ori, in discursurile publice, ca incearca sa ii saboteze activitatile.

Jurnalul National scrie in editia de miercuri ca premierul a sosit zambitor la sediul Realitatii, cu 10 minute inainte de a intra in direct. Acesta a fost intrebat de cei de la Jurnalul National la invitatia cui a sosit.

"L-am intrebat simplu: cine l-a invitat in aceasta seara la Realiatatea Tv, domnul Vintu sau domnul Ghita? "Nu il cunosc nici pe unul, nici pe celalalt. Nu am vorbit niciodata nici cu unul, nici cu altul", a declarat premierul - pierzandu-si parca zambetul afisat inainte de a auzi intrebarea - si urcand scarile spre intrarea in studiorile Realitatii. De altfel a fost si singura pe care am reusit sa i-o adresam premierului, grabit sa intre in studio", noteaza acestia.

Adevarul: Emil Boc nu demisioneaza

Din studioul Realitatii, Emil Boc a anuntat ca nu demisioneaza din functia de premier, pentru ca tot ce face, face cu buna credinta, in interesul general al oamenilor, precizeaza Adevarul.

Seful Executivului a mai spus ca prin faptul ca isi va asuma legea plafonarii salariilor nu se pune problema demisiei, insa a admis ca va ramane in aceasta functie atat timp cat are sustinerea majoritatii.

"Stiu ca sunt de partea buna a lucrurilor si ca ceea ce fac, fac cu buna credinta, in interesul general al oamenilor si ca Romania sa iasa din aceasta perioada dificila. Oricine ar fi fost in locul meu, pe scaunul de prim ministru, daca ar fi fost responsabil, si daca nu dorea ca Romania sa se scufunde din punct de vedere economic, ar fi luat aceleasi masuri", considera Emil Boc.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca nici presedintele Traian Basescu nu i-a cerut sa plece din fruntea Guvernului.

Romania Libera: Premierul spune ca nu intentioneaza, in prezent, sa remanieze Cabinetul

Premierul a mai anuntat ca nu are de gand nici sa remanieze Cabinetul, desi legea plafonarii salariilor a nemultumit mai multi deputati PD-L care i-au cerut sa il demita pe ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Romania Libera titreaza ca Emil Boc a sustinut ca viata Executivului este in continua derulare si nu se pune problema remanierii atat timp cat nu este vorba de nicio problema majora.

Vizavi de nemultumirea unor colegi, democrat liberalul le-a transmis ca ii intelege.

"Eu inteleg starea de nemultumire a colegilor, ii inteleg poate cel mai bine pe parlamentari pentru ca am fost primar, iar acum parlamentarul uninominal are o resposabilitate suplimentara. Ei sunt primii care iau contact cu oamenii. De exemplu, la desfiintarea spitalelor foarte multi parlamentari sunt nemultumiti si au dreptate. Dar daca nu iei reforma ca sistem nu vei reusi niciodata sa o faci", a declarat primul-ministru.

Gandul: Boc isi lanseaza luni candidatura

Daca la Guvern lupta in continuare pentru reformarea tarii, in cadrul partidului Emil Boc se pregateste sa castige din nou sefia. Gandul dezvaluie ca sloganul lui Emil Boc este: "Echipa dreptei pentru Romania puternica".

Surse din PD-L au anuntat ca lansarea oficiala a candidaturii lui Emil Boc va avea loc lunea viitoare, la ora 13.00, la Modrogan, si are drept obiectiv castigarea alegerilor locale si, pana atunci, fiecare primar trebuie sa aiba un proiect in realizare.

Emil Boc vrea o "competitie onesta, fara atacuri in partid", a declarat Valeriu Tabara.

Puterea: Emil Boc conduce cu 12-7 in fata lui Vasile Blaga

Sansele ca sa isi duca la indeplinire ce si-a propus sunt mari pentru Emil Boc. Puterea anunta ca scorul in competitia pentru sefia PD-L sta in felul urmator: Vasile Blaga este in dezavantaj si are sustinerea a 7 filiale, in timp ce premierul are sustinerea a 12 filiale. Cu toate acestea, mai sunt multe filiale care nu s-au hotarat cu cine sa tina.

Se zvoneste ca si Vasile Blaga isi va anunta candidatura tot luni.

Pana in acest moment, si-au declarat sustinerea pentru Emil Boc filiala condusa de Ioan Oltean, filiala de Prahova, condusa de Roberta Anastase, Organizatia de Diaspora, condusa de William Brinza, Organizatia de Tineret, filiala de Bucuresti, condusa de Elena Udrea, filiala de Arad, reprezentata de Gheorghe Falca si ministrul de interne Traian Igas, Organizatia de Femei, condusa de Sulfina Barbu, filiala de Suceava, condusa de Gheorghe Flutur, filiala de Neamt, condusa de Gheorghe Stefan, filiala de Galati, condusa de Mircea Toader, filiala de Bacau, condusa de Gabriel Berca, filiala de la Cluj, condusa de Sorin Apostu.

Desi nu s-a luat inca o hotarare la nivel de organizatie, mai multi lideri judeteni si-au exprimat sustinerea, personal, pentru Emil Boc, printre acestia numarandu-se Gigi Chiru (presedinte PD-L Constanta), Lucian Bode (Salaj), Darius Valcov (Olt), Marin Anton (Giurgiu), Dorin Gligor (Hunedoara).

Pentru Vasile Blaga si-au declarat sustinerea deschis filiala din Bihor, condusa de Stefan Seremi, cea de Caras-Severin, condusa de Sorin Frunzaverde, cea de Iasi, condusa interimar de Mihaela Popa, cea de Dolj, condusa de Radu Berceanu, cea de Buzau, condusa de Cezar Preda, cea de Alba, condusa de Mircea Hava, cea de Gorj, condusa de Ion Ruset.

I.U.

#Emil Boc sefia PDL, #Vasile Blaga sefia PDL, #demisie premier Emil Boc , #alegeri PDL