Editorial: Scenarii din vagauna pedelista

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 20:42
5355 citiri
Editorial: Scenarii din vagauna pedelista

Am auzit pe cineva spunand la televizor, cu aerul ca a descoperit formula calatoriei in timp, ca macelul din USL, tinut cu foarte mari eforturi in spatele usilor inchise, este intretinut cu complicitatea PDL, care isi ridica poalele in cap pentru a da o mana de ajutor timpului scurt care mai este pana la despartirea PNL de PSD.

Fireste ca, avand o opozitie slaba, partidele aflate la guvernare au grija mai putina cu pianul pe scari, dar ma indoiesc ca ne aflam in fata unui scenariu in care pedelistii se paruiesc anume. Sunt pur si simplu rupti de filmul in care s-au varat singuri.

De ce se indoieste cineva ca lipsa busolei din inventar este chiar starea de fapt a fostului partid de guvernamant, care pare sa uite, daca a stiut vreodata, ca greseala lui principala nu a fost balbaiala din guvernare, ci ipocrizia?

Spunea intr-una din aceste seri Raluca Turcan ca nu poti cere credibilitate cand una spui, dar cu un aplomb de invidiat, si alta faci, cu aceeasi energie. Bingo!

In PDL s-a nascut (din nou) a treia cale, a curateniei sufletesti. Lung prilej de vorbe si de ipoteze, vorba poetului, insa avem pe masa un detaliu: cine umbla cu bidineaua cu var, si prin ce gospodarii?

Precedenta tentativa de purificare in cuget si-n simtiri, vesela si trista in acelasi timp Comisie Macovei, a pornit la oaste cu parul taiat si s-a intors cheala. Si asta deoarece aproape jumatate dintre indispensabilii eliminati initial de pe lista calugarilor pe motiv de incalcare de juramant de celibat s-au intors la manastire sub forma de adolescente de pension.

Doamna Macovei a trebuit sa inghita explicatia ca nu se poate mobiliza ostirea fara vechii activisti, ca nu se poate plati fluturasul si galeata cu mici numai cu bune intentii, deci a realizat ca si compromisurile au rolul lor. O fi plans acasa in perna, s-o fi rugat la Sfanta Fecioara sa-i dea putere, dar a trecut mai departe.

Treaca de la mine! Numai ca aceasta a doua tentativa (daca ma gandesc, e a treia, caci a fost o incercare mica, cat o mazare, de primenire, si la celalalt congres) de invirginare (un fel de kebab pus la loc pe vaca) porneste sub auspicii mai bune, caci PDL se afla in Opozitie.

Necazul este ca exista deja semnale ca de tabara preacuratilor se vor lipi niste pui de oportunisti. Pe considerentul ca nici Vasile Blaga nu e bun, caci reprezinta trecutul, dar nici Elena Udrea, caci nu reprezinta decat un balon de sapun, deci s-ar putea ca motiunea castigatoare sa apartina Monicai Macovei, doamna europarlamentar va avea printre adepti niste pustiuleti flamanzi de glorie. Neintinati, doar delicat imbatati cu mirosul succesului.

Si daca-i pe-asa, PDL o va lua de la capat. Cu avant, cu ambitie, cu buzunarul plin de promisiuni. Dar cu niste schelete viguroase in dulap, sub pat, prin sertarase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alegeri conducere PDL, #reforma PDL, #integritate PDL , #alegeri PDL