Alegerile interne in PDL, pe 30 iunie - Cand se anunta candidaturile

Marti, 19 Iunie 2012, ora 14:42
3272 citiri
Alegerile interne in PDL, pe 30 iunie - Cand se anunta candidaturile

Consiliul National de Coordonare al PDL a votat, marti, propunerea Colegiului Director de organizare a Conventiei Nationale extraordinare a formatiunii.

Democrat-liberalii au votat propunerea unei Conventii extraordinare a PDL pe 30 iunie, la care sa fie aleasa noua structura de conducere si presedintele formatiunii, in urma depunerii demisiilor de catre intreg Biroul Permanent National.

Decizia privind data organizarii a fost votata, la Consiliul National de Coordonare, aproape in unanimitate, existand doua abtineri. In cursul diminetii, au existat propuneri conform carora Conventia Extraordinara sa aiba loc mai devreme, pe 23 iunie. Acestea au fost, insa, respinse.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE text cele mai importante evenimente si declaratii de la sedinta PDL:

- Potrivit unor surse citate de B1 Tv, Vasile Blaga isi pregateste candidatura. Motiunea sa a fost semnata de 40 de pedelisti, printre care Ghoerghe Flutur, Boureanu si Ioan Oltean.

- Sever Voinescu a declarat, marti, ca grupul compus din Cristian Preda, Monica Macovei, Theodor Paleologu si el va discuta si va anunta care va fi candidatul pe care il va propune pentru conducerea partidului.

- Deputatul PDL Mihai Stanisoara a fost intrebat daca va candida la o functie de conducere in partid. Stanisoara a precizat ca in momentul de fata nu exclude nimic si ca "sunt foarte multi colegi care au in ranita bastonul de maresal".

- Elena Udrea a precizat ca "fiecare are si un calcul personal, nu numai unul pentru partid. Va voi spune ce am decis pentru mine zilele urmatoare".

- Secretarul general demisionar al PDL, Ioan Oltean, a mentionat ca cei care vor sa candideze la sefia partidului trebuie sa isi anunte candidatura cel tarziu miercuri.

"Pana acum nu si-a anuntat nimeni candidatura. Termenele sunt relativ scurte, iar cei care vor sa candideze trebuie sa isi anunte candidaturile azi, cel tarziu maine", a spus Oltean dupa sedinta CNC.

- "Principalul lucru pe care trebuie sa il avem dupa 30 iunie este abordarea noastra, care a lasat mult de dorit. Trebuie sa venim cu un nou suflu, cu un nou mesaj si trebuie sa strangem in jurul nostru pe toti cei care au prins un mandate la alegeri si trebuie sa le dam o perspectiva buna si dupa alegerile din noiembrie", a spus senatorul Traian Igas pentru B1 Tv.

- Cristian Preda: Am discutat cu prietenii mei politici sa alcatuim o formula credibila pentru conventie. Vom stabili cine va conduce motiunea. Vrem sa o facem cu gandul la militantii partidului, dar si la alegatorii care nu ne-au votat in 10 iunie.

Europarlamentarul a spus ca acest proiect include si formarea unui bloc de dreapta, cu PDL ca principala forta si care sa includa alte formatiuni si oameni precum Mihai Razvan Ungureanu: "Trebuie sa formam un bloc care sa se opuna USL. Credem ca dand forta si credibilitate PDL, reunind dreapta, ne putem opune USL. Trebuie sa vina aici oameni cu experienta, oameni care au probat la alegeri forta din teritoriu (...) divizati si faramitati, vom fi striviti. Cei care se vor regasi in acest proiect vor fi alaturi de noi (...)Suntem pe cale de a aduna oamenii, sa vedem cine se califica".

- "Sper si astept sa fie o echipa care sa vina cu o politica de aliante pentru centru-dreapta, este foarte clar ca nu mai putem merge faramitat, mai ales ca pe stanga este loc puternic coagulat, USL-ul", a declarat si Sulfina Barbu.

- "Eu am demnitate si onoare si cand spun un lucru, il mentin: eu nu candidez. Nu pot sa spun pe cine voi sustine, pentru ca voi crea animozitati in partid", a afirmat si Gheorghe Stefan "Pinalti". "Trebuie o strategie clara de aliante si rebranduire a partidului si sa ne propunem sa castigam alegerile", a adaugat primarul din Piatra-Neamt.

- Intrebat daca va candida la sefia PDL, primarul Aradului, Gheorghe Falca nu a vrut sa faca niciun comentariu.

- Emil Boc a prezentat concluziile intalnirii: avem Conventie pe 30 iunie, vom alege presedintele partidului si Biroul Permanent National, vor fi 1.450 de delegati si o comisie formata din noua persoane, desemnate dintre liderii de filiale judetene care au obtinut cele mai bune rezultate la alegerile locale.

"S-a preferat lucrul temeinic si bine facut. Alegerile se desfasoare pe actualul statut, pe actualul numar de membri. PDL are sanse viitoare sa sanctioenze derapajele actualei puteri, derapaje care se produc in fiecare zi", le-a mai spus Boc jurnalistilor de pe holurile Palatului Parlamentului.

- Vasile Blaga a anuntat ca s-a stabilit data Conventiei: 30 iunie.

- CNC-ul PDL discuta la aceasta ora data la care ar trebui organizata Conventia Nationala Extraordinara.

- Cristian Preda si-a anuntat candidatura pentru o functie in conducerea partidului, potrivit Gandul.

- Cristian Boureanu si Gheorghe Stefan au propus, marti, in sedinta CNC, organizarea in 23 iunie a Conventiei Nationale Extraordinare, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse din partid. Monica Macovei si Sever Voinescu pledeaza pentru mentinerea datei de 30 iunie, stabilita de Colegiul Director.

- Presedintele demisionar al partidului, Emil Boc, a reiterat ca propunerile cu care se intra in CNC sunt cele hotarate duminica: data Conventiei Nationale extraordinare a Partidului Democrat Liberal pentru 30 iunie, numarul de candidati de 1.450 si derogarea de la prevederile statutare privind vechimea in partid pe care trebuie sa o aiba candidatii la functiile de conducere.

De asemenea, fostul premier a reluat ideea potrivit careia nu mai doreste o functie de conducere si va ramane un simplu membru de partid.

- Adriean Videanu, pe de alta parte, a comentat, inainte de a intra la sedinta PDL, acuzatiile pe care i le aduce premierul Ponta, potrivit caruia fostul ministru al Economiei ar fi dat unda verde pentru Hidroelectrica sa exporte energie sub pretul pietei unor societati din Cipru. "Premierul Ponta e un lautar", a declarat, scurt, Videanu.

- Sever Voinescu a declarat ca in cursul zilei va anunta care dintre el si "prietenii" lui va candida la sefia PDL, adaugand ca o posibila organizare a Conventiei pe 23 iunie ar fi putin "bizar si nefiresc" pentru ca toti delegatii ar trebui sa stie "foarte clar" ce voteaza.

"Suntem in discutii cu prietenii mei si in cursul zilei de azi vom anunta care dintre noi va candida", a spus el. "Vreau sa ascult si eu argumentele sa vedem de ce sunt unii care vor sa facem o Conventie in 3 zile, 4 zile. E un pic bizar si e un pic neobisnuit. Inteleg urgenta, dar, totusi, mi-ar placea sa fie o Conventie in care toti delegatii sa stie foarte clar ce voteaza, de ce voteaza, pe cine voteaza", a adaugat pedelistul.

- Sefa demisionara a PDL Bucuresti, Elena Udrea: "Cred ca poate fi facuta, daca tehnic avem din teritoriu informatii ca se poate organiza in week-end-ul acesta. Cred ca este o idee buna".

- Senatorul Radu Berceanu a militat insa pentru alegeri interne in data de 24 iunie, justificand ca "nu trebuie sa stam inca doua saptamani pe ecranele jurnalistilor".

- Liderul Senatului, Vasile Blaga, nu a vrut sa comenteze declaratiile facute de Theodor Paleologu, insa a precizat ca "afirmatiile sale ne fac sa zambim, nu numai pe noi, cu si pe intreaga tara".

- Theodor Paleologu, vicepresedinte demisionar al PDL, a declarat ca o propunere viabila pentru functia de sef al democrat-liberalilor ar putea fi primarul Aradului, Gheorghe Falca.

CNC al PDL trebuie sa valideze marti organizarea Conventiei extraordinare

"In mod ideal ar trebui sa fie cineva care a avut un bun rezultat in alegerile locale, dar e mai greu de gasit pentru ca majoritatea dintre noi a pierdut. Ar putea fi domnul Falca, pentru ca el a manifestat o deschidere fata de societatea civila pe care am considerat-o foarte corecta. In plus, a obtinut un scor bun la alegeri", a spus Paleologu.

In plus, Paleologu a subliniat ca "daca leadershipul partidului care se va degaja la aceasta Conventie nu imi va conveni, nu voi mai vrea sa fac parte din conducerea partidului si ma voi gandi serios daca mai candidez la toamna".

De asemenea, vicepresedintele demisionar a vorbit si despre devansarea, cu o saptamana, datei de organizare a Conventiei extraordinare a PDL.

"Graba strica graba", a comentat Paleologu organizarea Conventiei pe 24 iunie, mai repede cu o saptamana decat termenul stabilit in sedinta de duminica.

CNC al PDL trebuie sa valideze marti organizarea Conventiei extraordinare

Colegiul Director al PDL a decis in sedinta de duminica seara, prin vot, organizarea unei Conventii Nationale Extraordinare in aceasta luna, la care sa fie aleasa o noua conducere a partidului, respingand astfel ideea unei conduceri interimare pana dupa alegerile parlamentare.

Consiliul National de Coordonare al Partidului Democrat Liberal s-a intrunit marti, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, pentru a valida organizarea Conventiei extraordinare.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#PDL CNC alegeri, #Paleologu propune Falca PDL, #alegeri PDL CNC , #alegeri PDL