Tabara Blaga: PD-L sa nu mai promoveze oameni care nu se pricep la nimic - TV Ziare.com

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 20:43
3989 citiri
Tabara Blaga: PD-L sa nu mai promoveze oameni care nu se pricep la nimic - TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

Vicepresedintele PD-L Mihaela Popa, aflata in echipa de sustinatori ai lui Vasile Blaga, spune ca nu se poate vorbi de tabere in partid in acest moment si ca nu exista riscul ruperii PD-L.

"Nu exista tabere in partid, doar echipe, echipe care lucreaza pentru PD-L. Din alegeri a iesit un partid mai unit, mai intarit, la 25% in sondaje si cu trend in crestere. Este foarte important ce vom face impreuna in perioada urmatoare", a declarat, miercuri, senatorul Mihaela Popa, intr-o emisiune TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Mihaela Popa

Vicepresedintele PD-L a mai explicat ca unul dintre cele mai importante obiective urmarite de partid in perioada urmatoare este reforma managementului resurselor umane.

"Imi doresc ca PD-L sa promoveze valori, sa incetam sa promovam oameni care se pricep la toate si de fapt nu se pricep la nimic (...) Am descoperit in partid oameni valorosi, care nu au fost scosi in fata. Am sustinut si luni, la prima sedinta a BPN, realizarea unui cod de conduita si de integritate politica. Partidul are nevoie de oameni credibili, dar mai ales integri", a declarat senatorul Mihaela Popa.

Intrebata de cititorii Ziare.com de ce l-a sustinut pe Vasile Blaga, aceasta a raspuns ca isi dorea o competitie interna, o schimbare de leadership, o innoire a conducerii, ceea ce a si rezultat in buna masura din alegerile de duminica.

Mihaela Popa a spus ca nu s-a retras din competitie dupa ce Vasile Blaga a pierdut, sambata, in fata lui Emil Boc, pentru ca este de parere ca nu a candidat pentru ea insasi, ca persoana, ci "pentru niste obiective, idei, valori" pe care doreste sa le sustina in continuare.

"Daca nu voi putea, ma voi gandi daca raman in echipa de conducere. Deocamdata sunt optimista, am vazut deschiderea tuturor colegilor", a declarat Mihaela Popa.

Pe de alta parte, intrebata daca legea adoptata tacit de Camera Deputatilor care prevede incetarea predarii geografiei si istoriei in limba maghiara pentru elevii acestei minoritati va trece de Senat, Mihaela Popa a apreciat ca se exagereaza prea mult acest subiect, cu totul altele fiind problemele Educatiei in Romania.

"Am predat peste 20 de ani la catedra, am fost europarlamentar. Se exagereaza acest subiect, in Bruxelles am vazut scoli de tip european, modern, nou, unde se studiaza toate materiile in patru limbi, iar fiecare copil studiaza propria limba materna(...) Problemele invatamantului sunt altele, mult mai grave, cum ar fi conditiile in care se invata, conditiile de lucru ale profesorilor (...) In ceea ce priveste invatamantul in limba maghiara, in comisia de educatie a fost supus la vot articolul si in unanimitate s-a votat, inclusiv de catre PSD si PNL. Dar intre timp s-a asumat raspunderea de catre Guvern", a explicat senatorul PD-L.

In ceea ce priveste remanierea Guvernului sau schimbarea premierului Emil Boc, Mihaela Popa a declarat ca o discutie despre guvern si premier trebuie sa aiba loc mai intai in interiorul partidului si abia pe urma se anunta public decizia luata.

"E nevoie de o dezbatere in partid. Am si eu o parere personala, dar intai o voi spune in partid. In prima sedinta a BPN s-a discutat doar despre obiectivele pe termen scurt, responsabilitatile vicepresedintelui si secretarilor executivi, cu termene fixe si principii clare", a declarat senatorul.

In opinia sa, PD-L va creste in sondaje in perioada urmatoare, "pentru ca oamenii respecta consecventa in politica", neexistand riscul ruperii partidului. "PD-L nu se rupe, va spun cu siguranta!", a afirmat aceasta.

In ceea ce priveste agresivitatea de care da dovada USL la adresa democrat-liberalilor, Mihaela Popa a spus ca ea ascunde de fapt incompetenta Opozitiei. "Oamenii destepti nu sunt agresivi, agresivitatea USL acopera incompetenta", a punctat noul vicepresedinte PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihaela Popa Blaga, #Mihaela Popa rupere PDL, #Mihaela Popa USL , #alegeri PDL