Ultimele stiri, barfe si negocieri de culise de la alegerile PD-L

Sambata, 14 Mai 2011, ora 19:36
4851 citiri
Ultimele stiri, barfe si negocieri de culise de la alegerile PD-L
Foto:Ziare.com

Imediat dupa terminarea partii de dezbateri a Conventiei Nationale a PD-L, delegatii partidului au umplut holurile de la Palatul Parlamentului, negocierile pe voturi continuand chiar si in acest moment, ca si discutiile si declaratiile.

Din tabara lui Vasile Blaga, acesta si cei patru oameni care i-au sustinut motiunea pe scena, Sorin Frunzaverde, Constantin Ostaficiuc, Cezar Preda, Cristian Boureanu, nu doresc sa faca declaratii pana dupa incheierea votului, asa cum a declarat pentru Ziare.com ultimul dintre acestia.

Cu toate astea, nemultumirile exprimate de pe scena de membrii acestei tabere au continuat si pe holuri. Cezar Preda a putut fi auzit spunand unui grup de pedelisti si pedeliste "astia au ajuns ministri peste noapte si ne invata pe noi politica". Printre numele fata de care si-a exprimat nemultumirea au fost Elena Udrea si Roberta Anastase.

Intre timp, un alt membru al grupului, Sorin Frunzaverde, negocia inca voturi pe culoare, fiind auzit intreband "nu e nicio speranta la Calarasi?"

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu a facut niciun pronostic, spunand doar "PD-L - 3, USL - zero".

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat pentru Ziare.com faptul ca, in opinia sa, Emil Boc va castiga din primul tur: "Cred ca domnul Boc va castiga din turul intai, nu vom avea turul al doilea".

El a mai spus ca apreciaza modul in care s-a desfasurat acest congres, caracterizandu-l drept "foarte viu": "A fost un congres foarte bun, foarte viu, adevarat, onest, cu dezbateri substantiale, cu emotie, cu drama, cu antipatie si cu multa inteligenta. Am vazut o relationare extraordinara cu ce se intampla pe scena - de obicei la asemenea evenimente oamenii mai picotesc, mai pleaca. A fost o reactie spontana extraordinara la discursul domnului Basescu.

El l-a felicitat pe Theodor Paleologu, despre care a spus ca a castigat inimile celor din partid.

Monica Macovei crede si ea ca Emil Boc va castiga alegerile si s-a aratat incantata de faptul ca acesta a amintit de criteriile de integritate propuse de ea. "M-a bucurat faptul ca domnul Boc s-a referit si la criteriile de integritate, si la greselile facute in partid", a declarat Macovei pentru Ziare.com.

Ca si Sever Voinescu, ea a apreciat pozitiv Conventia Nationala, in special datorita dezbaterilor. "E prima mea expperienta de acest fel. A fost una vie, cu oameni sinceri, a fost o competitie reala, in care s-au referit si la greselile facute".

La Congres a fost prezent si Nelu Ioan Botis, fostul ministru al Muncii, care s-a salutat si pupat pe obraji cu mai multi fosti colegi de cabinet.

Candidatul la sefia PD-L, Theodor Paleologu, a declarat pentru Ziare.com "m-a bucurat foarte mult reactia salii".

El a spus ca aceasta Conventie Nationala a avut discutii "foarte bune, aprinse cateodata.

Despre voturi, a adaugat faptul ca "oricate ar fi, tot e bine".

-continua-

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#congres PDL, #alegeri PDL , #alegeri PDL