Un congres al indecentei (Opinii)

Duminica, 15 Mai 2011, ora 20:26
2280 citiri
Un congres al indecentei (Opinii)

Mult fast, multa stralucire si indecenta politica cu duiumul. Bagatelizarea Opozitiei, increderea debordanta in viitor si lipsa de fair-play. Sunt ingredientele unui congres PD-L care l-au adus din nou la stadiu lacrimogen pe presedintele Basescu.

De ce spun lipsa de fair-play. Desi s-a dorit ca PD-L sa arate ca un partid unit, fara fractionari, am vazut ca orgoliile nu au putut fi tinute in frau. Numai pentru faptul ca aveau de-a face cu o femeie, Blaga si Berceanu trebuia sa o scuteasca pe Elena Udrea de rolul de incasator principal al reprosurilor politice. Faptul ca Blaga&comp nu au mai candidat la functii importante in partid arata adevarata dimensiune a uniunii pedeliste.

Pe de alta parte, am vorbit de indecenta. Intr-adevar, nu trebuie sa-ti ridici poalele in public ca sa fii considerat lipsit de bun simt. Lipsa decentei, evitarea stralucirii fade implica, normal, aparitia indecentei. PD-L nu a facut rabat la acest capitol. Nu s-a dat in laturi, cum de altfel a facut-o de multe ori in acesti doi ani de criza, sa atace televiziunile si Opozitia. Toti adversari au avut cea mai mare parte de vina in ecuatia recesiunii romanesti si a manipularii moguliste. Guvernul Boc a fost imaculat, pur si lipsit de greseli.

Construirea unui sentiment de incredere intre tine si partener necesita timp. Odata racite relatiile intre cele doua parti, greu poate fi remediat ceva, cu costuri pretioase si timp pe masura. Or, PD-L asta nu vrea sa recunosca. Ca intre partid si electorat exista o fractura. Greu de crezut ca intr-un an de zile puntea poate fi reconstruita si, daca PD-L crede acest lucru, fie nu a adoptat tactica corecta, fie cunoaste adevarul, dar se face ca ploua.

Multi cred ca Emil Boc a castigat. De fapt, este o noua victorie a lui Traian Basescu. Chiar si Botezatu ar fi castigat daca era propus presedinte PD-L, singura conditie fiind sa fie sprijinit de mentorul Traian. Imaginile cu Roberta Anastase aplaudand frenetic alaturi de colegi un Traian Basescu ce indemna la toleranta ar trebui sa ne dea de gandit. Viitorii pensionari stiu de ce. Diferenta a facut-o iarasi Traian Basescu, continuand seria de reforme puse in carca lui Emil Boc.

Multa lume se intreaba cum de Emil Boc este ridicat la stadiul de supraom, din moment ce toate intalnirile decisive cu FMI au loc la Cotroceni, toate deciziile de austeritate au fost si sunt anuntate de Basescu, iar CCR are un mare rol in stabilirea corectitudini legiferatoare.

Nici Blaga, dar nici Emil Boc nu au vorbit de criteriile de integritate propuse de Monica Macovei. Probabil ca, daca vorbeau, trebuia amintita si armata clientelara care a pus stapanire pe Romania in perioada portocalie. Cei doi s-au amagit cu acelasi discurs politicianist, in care "dragostea de partid" si "lupta cu adversarii" au fost folosite pe porst de laitmotiv. Nimic legat de curatenie morala, respectarea legii, puritatea statului de drept. O inflatie placuta!

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com