Ziare.com

Vasile Blaga, noul presedinte al PDL - alegeri previzibile, dar presarate cu tensiuni

de Ana Ilie
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 20:37

   

Vasile Blaga, noul presedinte al PDL - alegeri previzibile, dar presarate cu tensiuni
Vasile Blaga este noul presedinte al PDL, primind cu lejeritate majoritatea voturilor colegilor sai, mai ales avand in vedere ca a fost unicul candidat la aceasta functie.

Conventia Nationala Extraordinara de sambata a fost una in general lipsita de surprize, insa chiar si asa au existat tensiuni, nemultumiti si chiar acuzatii de frauda la vot.

Printre cei care au fost dezamagiti s-a numarat Teodor Baconschi, iar Elena Udrea s-a aratat la randu-i deranjata de alegerile de sambata, ea sustinand ca ar trebui sa fie organizata o noua Conventie dupa alegerile parlamentare din toamna.

Mai mult, organizatia PDL din diaspora, condusa de deputatul William Branza, a acuzat noua conducere ca a trucat alegerile, astfel incat Vasile Blaga sa aiba la conducere oamenii sai.

Conventia Nationala Extraordinara a fost convocata dupa ce PDL a inregistrat rezultate foarte slabe la alegerile locale din 10 iunie. Dupa alegeri, conducerea partidului, in frunte cu Emil Boc, si-a dat demisia.

Ziare.com v-a prezentat cele mai importante declaratii si decizii care au fost luate la Conventia Nationala Extraordinare a PDL:

19.45 - Vasile Blaga a tinut la finalul Conventiei un discurs prin care le-a multumit tuturor celor care l-au sustinut, dar a presarat si cateva mesaje pentru Victor Ponta si partidele de la Putere.

"Multumesc tuturor celor care ati avut rabdare sa ramaneti pana la aceasta ora. Ii felicit pe cei care au candidat azi. PDL a iesit astazi din Conventie cu un obiectiv extrem de clar: de a depune toate eforturile care depind de el pentru coagularea dreptei care sa se poata opune cu succes in toamna USL. Imi doresc un partid muncitor, disciplinat, condus de un BPN lucrativ, in care toti colegii sa stie exact cu ce se ocupa", a spus Blaga, adaugand ca duminica la ora 15:00 va avea loc o sedinta informala, iar luni va avea loc o sedinta "normala" a Biroului Politic.

Blaga i-a transmis un mesaj si lui Ponta, in legatura cu cazul de plagiat: "Nu-i cerem domnului Ponta sa procedeze altfel in cazul sau decat a procedat in cazul Mang. Poporul trebuie sa inteleaga: futul este furt, furtul intelectual este tot furt".

Noul lider al democrat-liberalilor a precizat si ca nu a fost sunat de presedintele Traian Basescu: "Probabil e ocupat".

Blaga a respins si acuzatiile de frauda la vot: "Vreau sa fie clar: sunt total impotriva oricaror liste si nu le-au folosit la nimic celor care le-au folosit pentru ca partidul a votat azi cum le-am cerut: cu capul. Stiu ce inseamna sa se voteze astfel, pentru ca asa s-a votat la ultima Conventie".

19.20 - Sunt anuntati secretarii generali adjuncti si secretarii executivi, precum si membrii Comisiilor de Integritate, Statut si Litigii si a celei de Revizie si Control.

Cele trei functii de secretari generali adjuncti au fost castigate in regiunea Est de Balan Ioan cu 851 voturi, in regiunea sud de Cantaragiu Bogdan cu 840 si in regiunea vest de Dumitrel Ioan care a primit 564.

Cele sase posturi de secretari executivi le revin in urma votarii delegatilor lui Theodor Paleologu cu 645 voturi, Marian Dan- 542, Dumitru Constantin- 509, Ruset Ioan 413, Marinescu Marian-Jean- 401, Zlotea Marian tot cu 401 voturi.

Membrii Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii au fost votati cu 836 de voturi pentru si 48 nule si sunt: Cristina Minerva Badiu, Edward Honorius Circa, Andrei Jean Falcescu, Dan Sorin Moldovan, Petru Movila, Mihaela Petrescu, Tanase Stamule.

Componenta Comisiei Nationale de Revizie si Control a fost votata cu 863 de voturi pentru si 29 nule si este formata din Florin Bogdan Ciorascu, Andrei Florea, George Ionescu, Maria Andra Oproiu, Gabriel Paun, Cristian Teodor.

19.15 - Cristian Boureanu: "Cred ca se vorbeste foarte mult despre viziunea asupra cum trebuie sa arate Romania. Din punctul meu de vedere, Romania se afla intr-un moment de rascruce - sub avalansa de stiri despre plagiate si greseli politice, nu se mai vorbeste despre economie. Asta e primul lucru pe care trebuie sa-l discutam si sa discutam despre absenta totala a unei viziuni economice a PSD (...) daca vom reusi sa le explicam oamenilor masurile pe care le-am luat, vom avea un scor mult mai mare la parlamentare".

19.10 - Organizatia PDL din diaspora, condusa de deputatul William Branza, a acuzat noua conducere ca a trucat alegerile din PDL, astfel incat Vasile Blaga sa aiba la conducere oamenii sai. Potrivit unor rapoarte, membrilor PDL li s-au dat liste cu numele pe care sa le voteze la alegerea vicepresedintilor. Organizatia PDL disapora a plecat de la lucrarile Consiliului National de Coordonare in urma acestor acuzatii.

Scandal la alegerile din PDL: Vot cu liste impuse?

18.01 - Incepe votarea secretarilor generali adjuncti si a secretarilor executivi.

18.00 - Trezorier al formatiunii a fost ales Ion Ivascu.

17.57 - Vicepresedinti PDL: George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Boagiu Anca, Raluca Turcan, Andreea Paul Vass, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, Traian Igas, Florin Popescu, Alin Tise, Costica Canacheu, Sulfina Barbu, Constantin Ostaficiuc. Printre perdanti, Silviu Prigoana.

16.31 - Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe Vasile Blaga si prin intermediul Facebook-ului. "Il felicit pe Vasile Blaga pentru alegerea in functia de presedinte PDL si sper ca, de aici inainte, impreuna, sa putem normaliza relatia dintre Putere si Opozitie in sensul civilizarii si respectarii normelor democratice. Bineinteles, vom fi adversari, dar nu cred ca trebuie sa fim dusmani", a scris Ponta pe reteaua de socializare.

16.30 - Cristian Preda: "Printre cei 4 prim-vicepresedinti e unul care a castigat (la alegerile locale - n.red), unul care a pierdut la limita, unul care a pierdut cu un scop destul de modest si bloggerul Cristian Preda (...) Voi continua sa fiu critic", a spus europarlamentarul dupa ce a fost ales prim-vicepresedinte.

Cristian Preda: Nu vom repeta delirul USL

16.20 - Analistul politic Cozmin Gusa spune ca alegerile din PDL i se par o "mascarada" de vreme ce exista un candidat unic si ca are impresia ca in partid se schimba doar "placutele de inmatriculare" din "BUBA" (Basescu, Udrea, Boc, Anastase) in "BVB" (Blaga, Videanu, Berceanu).

"Vasile Blaga o sa poata sa mentina pentru inca o perioada pe linia de plutire un partid care parea ca se scufunde accelerat. In acelasi timp insa, alegerile din PDL mi se pare ca pot reprezenta doar un gest de imagine nereusit, ba chiar o mascarada. In conditiile in care starea partidului e atat de grava si perceptia la nivelul populatiei e atat de negativa, sa ai un singur candidat la presedintia PDL mi se pare ca reprezinta adevarata dimensiune a crizei interne", a spus Gusa.

16.15 - Mircea Hava, presedintele Consiliului Judetean Alba: "O sa avem timp sa explicam ceea ce facem, sunt sigur ca nu vom gresi si nu vom pierde".

16.10 - Andreea Paul: "La aceasta conventie, PDL a avut un program in 3 puncte: punctul 1 - unitate, punctul 2 - unitate, punctul 3 - unitate".

16.00 - Gheorghe Flutur, noul secretar general: "Va trebui s-o luam sistematic, sa plecam in teritoriu (...) orice partid responsabil isi propune castigarea alegerilor, dar este foarte greu in acest moment".

Berceanu: Noua echipa trebuie sa aiba o relatie adevarata cu Basescu

15.55 - Vasile Blaga a declarat ca va coopera foarte bine cu membrii alesi ai conducerii, chiar si cu cei care l-au criticat in trecut: "Sunt convins ca voi lucra foarte bine cu tot partidul".

Prima masura luata de Vasile Blaga - adoptarea unei rezolutii anti-USL

15.50 - Mihai Stanisoara, proaspat prim-vicepresedinte: "In principiu, o sa ma ocup de dialogul cu societatea civila, dar asta nu inseamna doar mediul academic, inseamna patronate, sindicate, mediul de afaceri, ONG-uri, foarte-foarte repede trebuie sa relansam aceasta comunicare, care a suferit uneori".

15.45 - Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe Vasile Blaga prin SMS, informeaza Realitatea Tv.

15.43 - Teodor Baconschi a plecat nervos de la sedinta Colegiului Director al PDL, dupa anuntarea listei cu noii prim-vicepresedinti. Acesta isi depusese candidatura, insa nu a intrunit suficiente voturi. "Am pierdut, continuam. Este o infrangere, iau act de ea. Le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Sunt putin dezamagit de ce s-a intamplat, raman un simplu membru", a declarat acesta.

15.40 - Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat ca partidul se va sfatui cu Traian Basescu "de cate ori va fi nevoie" si s-a declarat convins ca dupa incetarea mandatului de presedinte, seful statului "va ramane apropiat" de PDL.

"Presedintele Traian Basescu este aliatul nostru, este partenerul nostru, al PDL. A fost, este si va fi in continuare partenerul nostru. Ne vom sfatui cu dansul ori de cate ori va fi nevoie si sunt convins ca dupa incheierea mandatului de presedinte, dansul va ramane apropiat de PDL. Dansul a declarat ca nu va mai face politica, dar este partidul pe care dansul l-a condus candva, nu vad cum sa nu aiba in continuare o atitudine pozitiva fata de PDL", a declarat Stolojan.

15.31 - Se trece la alegerea vicepresedintilor. Sunt 30 de persoane care candideaza pentru 15 pozitii de vicepresedinte.

15.30 - Gheorghe Flutur, presedintele PDL Suceava, este noul secretar general al partidului.

15.20 - Mihai Stanisoara, Cristian Preda, Cezar Preda si Dorin Florea sunt noii prim vicepresedinti PDL. Theodor Paleologu si Teodor Baconschi isi depusesera si ei candidaturile, insa nu au intrunit suficiente voturi.

14.21 - Blaga prezinta lista de candidati pentru functiile de prim-vicepresedinti si de secretar general. Incepe procesul de votare pentru functiile de prim-vicepresedinti si de secretar general.

14.20 - Noul presedinte PDL a propus transformarea Conventiei Nationale Extraordinare in Consiliul National de Coordonare. Gheorghe Albu a fost votat cu 1.134 de voturi pentru si 46 voturi impotriva in functia de presedinte al Comisiei de revizie si control.

14.15 - Blaga a propus spre analiza si adoptare o rezolutie. Rezolutia sustine urmatoarele: "Conventia Nationala a PDL face apel catre toate fortele pro-democratice din Romania sa se delimiteze de atacul impotriva legalitatii si a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta.

PDL considera ca este absolut necesar un parteneriat cu societatea civila pentru pastrarea si consolidarea valorilor democratice si institutiile statului de drept construite in ultimii 22 de ani si puse acum in pericol de actiunile USL.

PDL este convins ca in aceasta situatie grava pentru democratie este cu atat mai necesara reunirea pe o platforma comuna a Partidului Democrat Liberal alaturi de toate organizatiile, fortele politice si personalitatile de centru dreapta din Romania".

Odata adoptata, aceasta rezolutie constituie, alaturi de motiunea PDL - Pentru o societate dreapta, programul politic al partidului.14.10 - Vasile Blaga tine un discurs de acceptare a noii functii. "Va multumesc pentru incredere. Va spun drept: nu este timp de prea multe vorbe. Alaturi de echipa pe care o veti vota cu mintea, mai putin cu sufletul, intram intr-o etapa noua a PDL. Vom adauga acestei istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012. Un PDL lider al dreptei romanesti, un PDL catalizator. Un partid care este capabil sa anime si sa inspire fortele politice ale dreptei si energia societatii romanesti. Dar nu putem obtine nimic fara munca".

14.06 - Daniel Buda este presedintele Comisiei Nationale de Statut, Etica si Litigii.

14.05 - Blaga a obtinut 1.197 voturi pentru si 28 impotriva - oficial. Emil Boc il felicita si ii inmaneaza o placheta pe care scrie "Voteaza. PDL tine cu tine".

13.50 - Vasile Blaga a fost ales presedinte al PDL, potrivit rezultatelor intermediare. Dupa numararea voturilor pentru presedintele partidului, Blaga ar fi obtinut peste 1000 de voturi pentru si sub 100 impotriva, potrivit unor rapoarte neconfirmate.12.45 - Incepe votarea. Sunt trei buletine de vot.

12.42 - Traian Ungureanu: "Nu e vremea vorbelor, e vremea faptelor. Fapt: vad dreapta. E timpul sa o unim. Vreau sa fiu Ungureanul vostru... Portocaliul trebuie sa fie culoarea unei tari normale. Mesajul este: adevarul va ajunge din urma, minciuna si hotia va scufunda".

12.27 - Theodor Paleologu: "Va rog sa nu ma votati pentru prima functie la care candidez, prim vice-presedinte. Va rog sa nu ma votati, nu sunt un greu al partidului, nici un brand, sunt unul din miile de luptatori care s-au batut si au pierdut. Daca as fi prezentat o motiune la aceasta Conventie s-ar fi intitulat Leonidas la Termopile. Fara sacrificul celor 300 nu s-ar fi produs victoria de la Salamina. Bataliile pierdute din start trebuie duse cu aceeasi determinare. Dar daca nu mai puteti fara mine, daca nu mai puteti de dragul meu, ma gasiti la secretari executivi".

12.25 - Teodor Baconschi: "Am aderat la motiunea lui Blaga pentru ca are o puternica tenta democrata. N-are rost sa ne punem cenusa in cap sau sa ne imbatam cu apa rece, nici sa ne fixam in critica a ce a fost. Important este ca partidul sa nu se rupa. La fel de important este ca partidul sa-i scoata din apatie pe cei 50% dintre romani educati, antreprenori, care nu se mai regasesc in niciun partid. O putem face".

12.00 - Ioan Oltean, care nu mai candideaza: "Avem un guvern care devalizeaza proprietatea intelectuala".

11.55 - Vorbeste Raluca Turcan. "Ne putem relansa, ne pasa de PDL si avem si motive sa credem in noi. Avem oameni foarte buni. Daca am gresit si cand am gresit sunt convinsa ca nu am facut-o niciodata cu rea-intentie. Important azi e sa intelegem erorile, sa strangem randurile, sa ne adunam energiile si sa luptam in continuare pentru PDL", a declarat Turcan.

11.52 - Cezar Preda: "Avem in fata noastra un partid stat". "De-abia acum incepe greul, primarii sa aiba incredere ca in toamna lucrurile nu vor sta cum stau acum".

11.45 - Senatorul Radu F. Alexandru sustine ca PDL a fost nevoit sa plece de la guvernare "din cauza puciului pus la cale de USL".11.30 - Cristian Preda insista in discursul sau pe repornirea motoarelor partidului si crearea unei opozitii solide fata de USL. "Trebuie sa intelegem ca suntem singura opozitie. Unii care ne-au fost parteneri la guvernare par sa fi abandonat in acest moment opozitia (aplauze in sala)". Cere formarea unui guvern din umbra de urgenta.11.25 - Mihai Stanisora il sustine pe Vasile Blaga.

11.20 - Andreea Paul Vass vorbeste despre proasta comunicare la guvernare: "Nu am stapanit arta comunicarii, dar am adus in limite sanatoase deficitul bugetar si inflatia. USL destabilizeaza economia".11.10 - Adriean Videanu si-a inceput discursul, spunand ca una dintre greselile PDL la guvernare a fost ca nu a comunicat masurile luate. Videanu insista pe independenta PDL de presedintele Traian Basescu.

11.07 - Vorbeste primarul Dorin Florea.

11.05 - Gheorghe Flutur si-a inceput discursul: "Ne putem imbunatati performantele doar daca strangem randurile, vorbim pe o singura voce si muncim cu totii pentru un singur scop... E adevarat ca am facut si unele greseli la guvernare, dar am avut de traversat o criza serioasa. Nu inseamna ca trebuie scuzate greselile noastre".

11.03 - Vasile Blaga incheie indemnand membrii PDL sa iubeasca partidul si exprimandu-si increderea in viitorul acestuia. "Candidez cu speranta si incredere in viitorul PDL. Asa cum v-am spus intotdeauna, iubiti acest partid, ca merita".

10.58 - Blaga explica cum se va schimba situatia in PDL daca este ales presedinte: "Niciun membru al BPN nu va fi lipsit de responsabilitati de care va raspunde saptamanal, nu vom lucra ca la gramada ca pana acum! Fiecare va trebui sa raspunda pentru increderea pe care i-o acordati".

Mai mult, PDL va apara alesii sai locali, asupra carora se fac presiuni: "In legatura cu alesii locali, tin sa precizez ca nu vom permite nicio actiune a USL de intimidare si santaj a lor. PDL isi va apara cu tarie alesii locali, primarii, presedintii de Consilii judetene, consilierii locali si judeteni amenintati de restauratia socialista!

Se fac presiuni enorme pentru a nu mai candida! Dar sunt barbati care vor lupta pentru partidul nostru pentru ca il iubesc!".

Vasile Blaga cere demisia lui Victor Ponta: Plagiatul a fost dovedit

10.53 - Vasile Blaga explica faptul ca PDL a ramas singurul partid important de cetru dreapta din Romania, si are un singur adversar politic, stanga socialista, condusa de Victor Ponta si Crin Antonescu: "Vreau sa fie clar pentru toata lumea: PDL are un singur adversar politic! Acest adversar este stanga socialista care poarta numele USL, condusa de Ponta si Antonescu, personaje care dovedesc ca principalul lor scop este acela de a acapara statul si a restaura un regim strain de valorile unei democratii autentice.

PDL a ramas singurul partid important de centru-dreapta! Din punct de vedere ideologic si doctrinar, PNL nu mai exista! El s-a dezintegrat in USL!".

10.51 - Vasile Blaga ii cere demisia lui Victor Ponta, pentru plagierea lucrarii de doctorat.

10.50 - Vasile Blaga continua atacand guvernarea USL: "Acum, la putere este un alt guvern. Si dupa cum vedem, ei n-au nicio intentie de a-si face datoria fata de tara. Sunt la putere de cateva luni si tot ce vedem este imaturitate si amatorism, confuzie si discurs populist, minciuni, coruptie si plagiat.

Consecintele acestui mod de guvernare sunt extrem de grave pentru tara. Romania risca sa piarda enorm ca urmare a incompetentei si incoerentei promovate de USL. Decontul ineficientei si demagogiei USL se va vedea in curand. Ce am castigat noi in planul credibilizarii Romaniei, pierd ei, cu o nonsalanta de nedescris.

Stau si ma gandesc ce decizii majore, de mentinere a stabilitatii sau de crestere economica, a luat acest guvern? Va rog sa ma credeti ca nu gasesc trei decizii cu adevarat importante pentru dezvoltarea economiei tarii! Din pacate, nu gasesc nici macar una singura!".

10.45 - "Am dovedit de-a lungul anilor, in intreaga mea cariera politica, ca sunt un om al dialogului! Nu am fost si nu sunt omul care sa sape transee in partid; nici atunci cand nu mi-au convenit multe lucruri, am ales calea continuitatii. Sunt un om dedicat performantei si revigorarii partidului!

Va marturisesc ca m-a durut fiecare plecare a unuia sau a altuia dintre fostii colegi, insa nu cred ca sunt foarte fericiti pentru alegerea pe care au facut-o. Dar asta e viata, fiecare la un moment dat poate sa greseasca... Eu stiu, insa, ca in viata nu poti sa alegi de mai multe ori si intotdeauna invingatori sunt aceia care respecta si lupta in orice conditii pentru principiile si angajamentele pe care si le asuma!"10.40 - Vasile Blaga si-a inceput discursul: "Dorim sa relansam PDL ca principal catalizator ar fortelor politice de dreapta si de centru-dreapa. Este necesar ca PDL sa se reorganizeze, nu este un demers usor. Este necesara solidaritate. Din aceasta conventie, PDL trebuie sa iasa mai unit ca oricand, iar eu ma angajez sa fiu garantul acestui demers".10.35 - Este difuzat mesajul audio-video al presedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens.

Emil Boc: PDL a obtinut tot ce si-ar fi putut propune

10.30 - "Sa nu incetam sa le amintim oamenilor ce derapaje a avut guvernarea PSD. Aceleasi derapaje se intampla astazi", continua Emil Boc, amintind eforturile facute de PDL la guvernare pentru iesirea din criza.10.20 - Primul vorbitor este Emil Boc, potrivit caruia, Conventia este un moment extraordinar in viata partidului: "PDL si-a propus la alegeri un scor de 25% vot politic pe plan national. Rezultatul a fost foarte aproape de ce ne-am propus. Totusi, am pierdut importante presedintii de consilii judetene, am luat decizia de a ne asuma responsabilitatea. Este un gest firesc. Este un moment in care ne desemnam o noua conducere".

10.15 - Se intoneaza Imnul Romaniei. Lucrarile Conventiei PDL au inceput.10.10 - Vasile Blaga converseaza cordial cu pedelistul ranit, Victor Boiangiu, deputat de Giurgiu, care zambeste si pare ca si-a revenit. Alaturi de Blaga de afla presedintele demisionar al PDL, Emil Boc.

10.03 - Un participant la congresul PDL a fost ranit si are nevoie de ingrijiri medicale. Nu se stie daca i s-a facut rau sau s-a impiedicat, insa are o rana sangeranda la cap. Raluca Turcan ii acorda primele ingrijiri, pana la sosirea unei ambulante.

09.20 - Echipa lui Vasile Blaga se afla la Palatul Parlamentului, unde se fac ultimele pregatiri inainte de Conventie.

09.10 - Membrii PDL au inceput sa vina la Palatul Parlamentului, la sala Alexandru Ioan Cuza, unde se desfasoara Conventia.La depunerea motiunii sale, Blaga a anuntat o apropiere de proiectul politic al fostului premier, Mihai Razvan Ungureanu, cu care PDL ar urma sa realizeze in pol de dreapta, si si-a anuntat si echipa, precizand ca isi doreste in mod special sa-l aiba ca secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, un om cu care a spus ca "se intelege din priviri".

Blaga, candidat la sefia PDL - Macovei, Preda, Flutur, de partea lui (Video)

"Sunt un om al dialogului, nu am fost omul care sa sape transee in partid. Toata lumea e binevenita pentru a pune umarul la relansarea partidului nostru", a subliniat Blaga, tinand sa-i multumeasca si presedintelui demisionar al PDL, Emil Boc, precum si celorlalti membri ai fostei conduceri.Gheorghe Flutur, presedintele PDL Suceava, si-a depus candidatura la functia de secretar general al partidului, motivand ca experienta sa politica de 12 ani il va ajuta in relansarea partidului si in lupta cu actuala coalitie guvernamenala.

Cristian Preda candideaza la functia de prim-vicepresedinte al PDL

Mihai Stanisoara, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi si Teodor Paleologu candideaza pentru cele patru pozitii de prim-vicepresedinte. Andreea Paul, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Cristian Petrescu, Traian Igas, Tinel Gheorghe si altii si-au depus candidatura pentru cele 15 pozitii de vicepresedinte.

Cezar Preda si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al PDL

Vasile Blaga a declarat ca in cadrul Conventiei Nationale vor lua cuvantul Gheorghe Flutur, Cristian Preda, Andreea Paul, Dorin Florea si Mihai Stanisoara.

Baconschi: Voi candida la o functie in Biroul Permanent National al PDL

In schimb, Elena Udrea, Ioan Oltean si Roberta Anastase nu si-au exprimat intentia de a candida si vor ramane in afara BPN.

In cadrul Consiliul National de Coordonare al PDL se va alege noua structura a Biroului Permanent National al partidului, respectiv prim-vicepresedinti, secretar general, secretari generali adjuncti, vicepresedinti, secretari executivi, precum si membrii Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii si cei ai Comisiei Nationale de Revizie si Control.


Video streaming by Ustream

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10971 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
87 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Succes baieti in redefinirea si strategia partridului.

.

 

Pe cine intereseaza

Mortul portocaliu degaja miasme irespirabile . Nu stiu cati romani sunt dispusi sa le traga in piept .

 

PDL are nevoie de oameni onesti

E firesc ca cei din garda veche sa lase orgoliile si sa dea o sansa celor fara afaceri si multe cunostinte,oamenilor onesti;altfel alegatorii iivor pedepsi a doua oara.Succes GHILOTINA!

Succes noii Drepte din Romania!

Jos comunismul!

Multumesc , nu candidez .

Ma voi exprima dupa congres .
Stima !

Ati avut basism la maxim 8 ani de zile si n-ati produs nimic :)))))

.Au fost 15 ordonante si hotariri ale guvernului Boc declarate neconstitutionale.

Au fost nenumarate decizii definitive ale justitiei – Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curti de Apel – nerespectate de Emil Boc si Traian Basescu.

Seful de cabinet al fostul sef al Fiscului este dat in urmarire prin Interpol. Despre cei doi, Marta si Blejnar, numerosi martori au declarat ca sunt beneficiarii contrabandei din vami si din sistemul fiscal, beneficiile fiind de sute de milioane de euro bani negri. CSAT tace malc in acest caz. Surse autorizate afirma ca Marta si Blejnar s-ar afla sub protectia institutiilor de forta ale statului, coordonate de Administratia Prezidentiala.

S-a furat, in vazut intregii lumi, votul la legea pensiilor, in seara de 15 Septembrie 2010, de catre pedelistii condusi de Roberta Anastase si Sever Voinescu-Cotoi.

Exista acuzatii concrete de plagiat la adresa a doua personaje extrem de apropiate de presedintele Traian Basescu : Laura Codruta Kovesi – procuror general al Romaniei si Elena Udrea.

Romania a avut un ministru al educatiei, astazi consilier prezidential la Palatul Cotroceni, care nu poate dovedi ca este (si cum este) absolvent de bacalaureat, refuzind in acelasi timp sa-si echivaleze presupusele studii superioare.

Presedintele Romaniei a furat un telefon mobil si a agresat verbal un jurnalist.

Membrii ai Guvernului Boc au acordat si primit grade militare si titluri de doctori prin mijloace absolut suspecte din punct de vedere legal.

S-au organizat sedinte de partid in unitati militare in regimul Basescu, incalcandu-se grav Constitutia si angajamentele democratice, europene si euroatlantice ale Romaniei.

Un ministru al Tineretului a savirsit un lung sir de infractiuni, unele in flagrant, pentru ca fiica presedintelui sa fie sprijinita logistic si financiar sa ajunga europarlamentar.

Actualul prim ministru Victor Ponta este acuzat de plagiat in lucrarea sa de doctorat sustinuta in 2003. Timp de 9 ani, nimeni nu a contestat lucrarea, iar prof. Ion Diaconu, cel despre care s-a spus ca ar fi avut lucrarea plagiata, a respins categoric aceste acuzatii intr-o scrisoare deschisa. Cu toate acestea, lucrarea este in continuare sub investigatia comisiilor de specialitate romanesti.

Din toate cele subliniate mai sus si din multe alte probleme grave, un singur personaj este anchetat. E vorba despre Victor Ponta, cel care si-a luat angajamentul sa-l alunge de la putere pe Traian Basescu. Nici unul din suspectii presedintelui n-a fost anchetat, nu este acuzat oficial. Omerta institutionala functioneaza perfect impotriva lor.

@george 2 & "Mortul portocaliu degaja miasme irespirabile"

Inainte de eoisoadele Grajdan si plagiatul lui Ponta v-as fi dat crezare.
Se pare ca liderii PSD lucreaza in disperare la resuscitarea "mortului" asa ca nu mai sunt chiar atat de sigur!

PDL si formatiunile de dreapta,au sansa istorica de a

inlatura comunismul!

95% din poporul roman il detesta pe Basescu.

Traian Basescu este demolatorul statului roman, demolatorul PDL, folosind la maxim institutiile statului pe care le controleaza prin oameni santajabili cu dosare din trecut si prezent.

Acest razboi, pe care l-ar putea incheia USL rapid apelind numai la dezvaluirea faptelor penale explozive savarsite de Basescu si apropiatii lui, cascadorii rasului, in ultimii 8 ani.

PDL ultima conventie...

Doar Boc a mai castigat ceva, o primarie (prin frauda electorala) sub sigla PDL!
Falca la Arad a castigat sub sigla MCL!
PDL nu mai exista, ... cu o randunica nu vine primavara
Candadatzii sunt tot membri importantzi ai PDL, nu se schimba nimik, nu se reformeaza,...nu sunt eliminatzi infractorii din PDL!

 

 

S-ar putea sa scapam de Basescu!

Cica vor fi schimbati pe motiv de incompatibilitate 2, 3 moshi din CCR, apoi va fi votata in Parlament suspendarea Cotrocelului!
Sper sa aiba succes si in celelalte etape si Base sa ajunga in fatza judecatorilor, in regim de urgentza!

Auzi, Traiane, ce urat vorbeste astia de noi?

Doar ti-am zis sa-i impuscam pe Ponta si pe Rus.
Nu m-ai ascultat, l-ai pus pe procuror prim-ministru
si uite unde am ajuns. Maine-poimaine ne cheama la Parchet
ca sa ne intrebe; pe mine despre frunza, pe tine de barcute...

 

 

Pauza de ras :)))

Nu ma pot pune nici in pielea Mariei Basescu atunci cand va fi nevoita sa mearga la trei vorbitoare si sa se imparta intre sot si fetele infractoare !

SEMNE BUNE la congresul PDL!

Un deputat PDL, Victor Boangiu, s-a impiedicat de un cablu si a cazut in cap, spargand teasta plina de basisme in putrefactie.
Alta veste buna este ca acel cablu a fost intins de Antena 3!
Multumim, Antena 3!
Basistilor, tineti-o tot asa!
Pana isi sparge capul si basescu. Daca nu si-l sparge singur, i-l spargem noi.

@george 2 07.43

- la ce miasme vin dinspre usl , chiar nu se simte !

condusi de toti penalii

Am ajuns sa fim condusi de toti penalii, plagiatoriii, proxenetii in frunte cu Ponta! Suntem deja de rasul Europei din cauza lui Ponta si guvernantii lui- niste anonimi.

Se vede și fără binoclu:...

..Alegeri a la PCR. Un singur candidat la șefia partidului, in aplauzele tuturor....ăhă-ăhă-ăhă-ăhă-ăhă!

Ce poți ințelege de la PCR>FSN>PD+PL===PDL-mafia portocalie,șeptelul oranjat,adunătura portocaliu-verzuliu-căcănie....?Ce poți?Absolut nimic.

Săptămana viitoare va incepe suspendarea lui Smiorcăilăhăndel-Ză Eșec!...OLE!††††††††††††

Exact

Democratie maxima :)))

Avatarul meu; dedicatie speciala pt. conventia PDL

cu toata dragostea...

Da' madame Pleskoi nu e in sala???

Ca am si pentru ea o dedicatie; cu tzeava...

Oare cine va cistiga,sefia?

Am auzit "pe surse",ca mai este si un contracandidat surpriza,...mistretu din japonia,care va candida prin e-mail.Culmea ar fii ca Blaga sa iasa pe locul doi,atunci cind concureaza singur.Asta da competitie si lupta strinsa,cit suspans si tensiune trebuie sa fie in sala.Imi aduce aminte de acele adunari celebre ala Marii Adunari Nationale din regimul raposatului,unde toti dormeau si cascau.
L-am auzit pe Boc mintind cu nonsolanta ca la locale au fost aproape de 25%,cind ei au fost sub 15%.
Impresionant si gestul Ralucai Turcan de a ajuta "ranitul",probabil o respiratie artificiala modelul ..buson la tirbuson,ca blondele sunt experte.
Interesant ca marii hoti portocalii,Udrea ,Videanu,Berceanu,s-au dat la fund,se fac pierduti in turma.Dar poporul si legea nu-i va uita.
Fie ca in aceasta lupta istorica sa cistige cine-i mai bun si traiasca PDL,in frunte cu mult iubitul sau conducator "kiorul carpatin",o rasa pe cale de disparitie.

Arestarea imediata

Ce fac organele abilitate? Sunt adunati toti acolo, o sa se pretinda ca nu au avut nu stiu ce document de la judecator si mai stiu eu de unde si se suie toti in avion si o taie.

te oftici ? suie-te pe stalp !

de ce nu veniti voi cu dubele sa-i arestati pe toti ?

 

Felicitari Blaga,felicitari PDL!

Sa ne relaxam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
“0049", ti-a venit mancarea! Asa este strigat Adrian Năstase, detinut in Penitenciarul Rahova, de cand are număr de "inmatriculare".

No comment!

cat de adevarat este proverbul din Biblie:

"Mandria.....fudulia,merge inaintea caderii"!

Valabil ...cat de curand si pentru Ponta!

Cazul Nastase intra in categoria EBA

Cazul EBA: Ridzi, a folosit ilegal bani de la buget pentru a finanta diferite actiuni din campania electorala a fiicei lui Traian Basescu, Elena Basescu. Aceasta a devenit europarlamentar folosind aceleasi mijloace invocate in condamnarea cu executare a lui Adrian Nastase. Mai mult, Ridzi a savirsit infractiuni in flagrant si DNA nu a cerut arestarea ei.
Fostul ministru al Tineretului este acuzat de :
- abuz in serviciu contra intereselor publice
- fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie,
- uz de fals in legatura cu fapte de coruptie
- participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii.
Procesul este judecat tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie.Cercetarea penala in cazul Monicai Iacob Ridzi a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.

Vor fi condamnate si ele la inchisoare ???

 

@ETC

Acusica, stai sa se schimbe din temeli guvernarea!

 

PDL se afirma ca opozitie prin Rezolutia Conventiei Nationale a PDL

....adresata tuturor fortelor politice, inafara USL, de a se mobiliza in sustinerea democratiei si statului de drep in jurul PDL,singurul partid de Centru-Dreapta ce formeaza Polul de dreapta !

O remarca este ca PNL nu mai exista.

Improspatare PDL

cu ceva obositi si fara busola. Singura tinta e injosirea USL si nicidecum bunastarea propriului popor.
Cand doi se bat (usl cu pdl) sa speram ca o sa castige cel de-al treilea (poporul).

 

iarasi "catindat" unic?

clasa politica din RSR nu invata din greseli!!!auzi la brucan...20 de ani!!!ceausescu se distreaza!!!

Citat total din CTPcare pana mai ieri arunca venin

venin asupra vechii guvernari! Si nu poate fi acuzat de partizanat politic! "Lucurile incep să arate in acest moment, si am proprietatea termenilor, stiu ce spun, ca in Germania după victoria nazistilor, după alegerea lui Hitler cancelar al Germaniei, in 1933. Este aceeasi sfidare monstruoasă din partea noii puteri pe a isi impune cu orice pret vointa, călcand in picioare orice regulă, desfiintand o comisie atunci cand există vreun pericol ca ea să dea vreun verdict neplăcut pentru domnul Ponta. Aud niste prostii in fată practicate de sustinătorii acestei puteri care mă scot din minti. Nu este posibil să o auzi pe doamna Andronescu si nu stiu cati am mai auzit că trebuie un verdict de specialitate, trebuie o comisie juridică care să analizeze. Ce să analizeze? Este suficient un grup de oameni, o gospodină, un elev, un tăran, un grup de oameni care stiu să scrie si să citească pentru a proba această hotie a domnului Ponta. Nici măcar nu e vorba de un plagiat. Oricine poate să ia si să compare, dacă stie să scrie si să citească. Nu trebuie studii juridice. Plagiat inseamnă ceva mai fin", a mai spus Cristian Tudor Popescu.
PLAGIAT PONTA: Teza de doctorat, analizată de urgentă. Contraatacul Guvernului

Jurnalistul a spus că actiunile USL sunt sfidătoare si pot fi catalogate ca totalitare.

"Ceea ce face acum puterea actuală, ceea ce face guvernul USL, este vizibil si nu mai poate fi tratat nici măcar de simplul cetătean ca stiintă inaltă, juridică, nu ne pricepem. Orice om de bună-credintă din tara asta vede acum ce se intamplă. Este vorba de manevre totalitare in momentul de fată, este vorba de actiuni sfidătoare de distrugere a oricăror reguli democratice, e vorba de incălcarea legilor, a dispretuirii lor", a mai spus jurnalistul.

PSD in curand pe ultimul drum

Elena Udrea este singurul politician adevarat si a demonstrat asta cat a fost SI ministru.

A fost cel mai corect si bun ministru pe care l-a avut tara asta!

Udrea, a avut reale realizari chiar si in cele mai grele momente ale crizei. A reusit tot ce si-a propus: dezvoltare, modernizare, promovarea tarii, fonduri europene, locuri de munca......toate acestea facute de femeia politician udrea!

N-a furat un euro, n-a cazut in plasa rechinilor, n-a dat curs la tot felul de "cerinte" pe baza de prietenii, n-a acceptat greselile colegilor si mereua sanctionat neputinta lor.....A fost cel mai curat si corect ministru! PUNCT!

Stiu ca este greu pt. unii dintre voi sa acceptati ADEVARUL DESPRE UDREA, dar nimeni nu-l poate nega si de aici se nasc frustrarile unora in special a celor din U S L !

De aici se nasc jignirile neprobate, de aici aceasta obsesie si invidie la adresa Elenei Udrea. De asta este inca o data de admirat, ca trecut demn si duiois mai departe facandu-si treaba serios si bine!

Elena Udrea trebuie sa revina in forta si sa continuie tot ce si-a prous.Ea n-a venit in politica doar de dragul unor functii, sau sa faca bani! NU. Ea a venit bogata si pregatita sa lase ceva in urma ei, asta datorita caracterului ei frumos!

Udrea, nu are trecut comunist, nu a furat, nu a mintit, nu s-a imbogatit fiind in politica. De asta Udrea, este atipica vremurilor noastre, deoarece incearca sa ajute oamenii sa se debaraseze de mentalitatea formata in trecutul comunist si cultivata de U S L pt. prostirea populatiei doar pt. vot, dupa povetele mai "marilor" comunisti Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Dragnea, proxenetii, baronii, hotii din P S D.

 

tov.alvorado ,ora 08:27 PDL=SUS comunismul .

Intre 2009-2011 gruparea de crima organizata ,de dreapta stalinsit-nazistaPDL-Udrea-basescu Boc-Blaga au desfiintat pri parctici securist-comuniste peste 350 000 de SRL-uri,PFA-uri baza capitalismului romanesc.despre ce "dreapta"mai vorbiti ,voi cei ce ati distrus initiativa privatata,cei care ati luat dreptul mestesugarilor sa-is castige painea in propriul lor PFA prin criminalul impozit forfetar?Pentru cine veti fi "dreapta" pentru infractorii Cocos Dorin sau poate pentru FINUL infractor al lui Mircea Toader?Mircea Toader pregăteste afacerile finului său pe banii statului..

http://www.jurnalul.ro/anchete/mircea-toader-pregateste-afacerile-finului-sau-pe-banii-statului-612208.htm

Jos haita comunista

PDL este obligat sa ne salveze de ciumatii USL-adunatura xeroxistilor,comunistilor,avortonilor,rusofililor,a oamenilor care nu sunt capabili sa scoate 2 cuvinte fara greseli de gramatica!!! Acesti inculti au dictatura !!!!

8 ani de mascarada sub Basescu/Udrea si PDL

Serviciile basiste alimenteaza terorismul de stat.

Basescu omoara oameni! Pe Basescu il asteapta 13 mandate de arestare!

1. Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri pana la mineraliere...ocupand locul 4 in lume.

2. Basescu a fost implicat in cele 4 mineriade ca sa atraga atentia FMI.

3. Basescu a falsificat PIB-ul Romaniei in beneficiul FMI

4. Tradarea la nivel inalt si terorism de stat.

5.6.7.8.9.10.11.12.13: basescu vinde zacamintele de cupru in valoare de 5 miliarde Euro cu... 46 milioane.... conform Codului Penal este "subminare a economiei nationale"! afacerea Rosia Montana si implicarea lui Basescu (I) si (II) calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul ministerului economiei...manipularea penibila...lipsa de consultare a poporului... mass-media aservita...sa pierzi controlul asupra resurselor energetice ale tarii in acest moment echivalează cu o crima in masa. Deja nu mai e coruptie in cazul lui Basescu si a gastii sale. Este inalta tradare! Hocus pocus imprumutus. Constitutia lui Basescu sau Genocid social in Romania - ajuns prin siretlicuri ca reprezentant a-l romanilor acum se crede invincibil ca marioneta lui Soros or what ? Colegiile invizibile. Criza structurala a Romaniei...afacerea ALRO...credibilitatea SRI, stirbita...masoneria kaki... miza militara...securistii penali...corbii KGB si GRU...cadre tradatoare in servicii...trafic de arme, tigari, medicamente, copii, samd.

Basescu este cea mai mare aflare in treaba din istoria Romaniei! Basescu este inamicul nr 1 al Romaniei! Basescu nu reprezinta pe nimeni!

Daca Uniunea Social Liberala exista ca si entitate politica opusa regimului Basescu si nu este de acord cu abuzurile incredibile facute de institutiile de forta subordonate Palatului Cotroceni, atunci o comisie parlamentara trebuie constituita astazi, iar de maine sa inceapa audierile publice ale persoanelor implicate in aceste derapaje grave de la normele esentiale ale statului de drept.

 

@ETC

Si incep alti 8 ani de circ, bajocura, hotie si coruptie sub USL.

 

URMEAZA Si PUSHCARiiLE PT. ...

...clica lefegiilor nemernici pupinbasishti total, politruci portocalii tradatori de neam si tzara!

Deocamdata "buldogul" a revenit de unde i-a dat Basescu un shut in phund!
Cit de cercopitec sa fii sa acceptzi mereu umilintele unui analfabet?
Da', ma rog, fiecare la locul potrivit, nu?

Sa mai vad de-acum ca idiotzii isterizatzi or sa mai zica ceva de eutanasierea ... potailor!

Deci, Blaga este noul Bok al PDminusL ?!?!?!?

Dupa ce concirenta a avut ma mir ca a iesit din primul tur!!!!!!!!

Dl-e Blaga va doresc mult succes

sa fiti o forta politica solida in ciuda usl-istilor,in turma lor nu se gaseste numai plagiatori si mafioti,aveti ocazia sa formati un partid curat dupa ce ati scapat de tot feluri de tradatori.

transparenta si onoare

Udrea, a avut reale realizari chiar si in cele mai grele momente ale crizei. A reusit tot ce si-a propus: dezvoltare, modernizare, promovarea tarii, fonduri europene, locuri de munca......toate acestea facute de femeia politician elena udrea!

N-a furat un euro, n-a cazut in plasa rechinilor, n-a dat curs la tot felul de "cerinte" pe baza de prietenii, n-a acceptat greselile colegilor si mereua sanctionat neputinta lor.....A fost cel mai curat si corect ministru! PUNCT!

Stiu ca este greu pt. unii dintre voi sa acceptati ADEVARUL DESPRE UDREA, dar nimeni nu-l poate nega si de aici se nasc frustrarile unora in special a celor din U S L !

De aici se nasc jignirile neprobate, de aici aceasta obsesie si invidie la adresa Elenei Udrea. De asta este inca odata de admirat, ca trecut demn si duiois mai departe facandu-si treaba serios si bine!

Elena Udrea trebuie sa revina in forta si sa continuie tot ce si-a prous.Ea n-a venit in politica doar de dragul unor functii, sau sa faca bani! NU. Ea a venit bogata si pregatita sa lase ceva in urma ei, asta datorita caracterului ei frumos!

Udrea, nu are trecut comunist, nu a furat, nu a mintit, nu s-a imbogatit fiind in politica. De asta Udrea, este atipica vremurilor noastre, deoarece incearca sa ajute oamenii sa se debaraseze de mentalitatea formata in trecutul comunist si cultivata de U S L pt. prostirea populatiei doar pt. vot, dupa povetele mai "marilor" comunisti Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Dragnea, proxenetii, baronii, hotii din P S D.

PD-ul isi pastreaza in continuare sigla, trandafirul socialist.

eapa cu fostul reprezentant al statului, partidului si securitatii comuniste la Anvers si fostul coleg de partid si subordonat al lui Ion Iliescu in 1990, Traian Basescu. Pedistii (democrat – liberalii) au uitat cei 14 ani dedicati social-democratiei si activismului in Internationala Socialista.

Basescu - mandria incompetentei la toate nivelele :) Cu alte cuvinte si mai pe inteles: romanii s-au cam lamurit de ce este in stare dar, mai ales, de ce nu este in stare - PDL; Cresterea galopanta a datoriei nationale, dezastrele ecologice de la Rosia Montana, distrugerea agriculturii autohtone, isteria gripei aviare, afacerile cu petrol, privatizarile frauduloase din domeniul Electricitatii, autostrada Bechtel, toate se incadreaza perfect in stilul de actiune de tip mafiot muscalete - basescian. Se dezvaluie astfel cu o foarte mare claritate modul in care acestia au actionat cu sprijinul unor personaje- musca din sfera politica, ce au tradat Romania, in schimbul acumularii unor averi personale si al obtinerii unei temporare puteri politice :)

Basescu a fost ministru al Transporturilor. A declarat ca Romania nu are nevoie de autostrazi, asa ca nu a pierdut vremea sa construiasca vreuna. Romania nu avea nevoie, se pare, nici de Flota, asa ca a scapat de ea, ca sa nu-si faca iar de lucru epava pe mare. La Primaria Capitalei a invatat ca, daca spui mereu ca altul e de vina pentru propriile nereusite si iti identifici potentialii dusmani cu exactitate, romanii te cred. A dat vina pe Consiliu pentru nerealizarile sale ca primar. Intelegatori, la al II-lea mandat, bucurestenii i-au dat si majoritate in Consiliu, dar... surpriza: primarul de sprit care le promitea marea cu sarea a plecat la Cotroceni, ca sa paralizeze intrega natiune cu dementa sa. Aici, scenariul se repeta de 7 ani. FMI:) Hocus Bosus imprumutus. Pleava comunista admira impotenta bolnavului psihic - "Succesurile" lui Basescu:) FMI, UDMR, Udrea, Rapirea din Bagdad, F16, in fine, cititorule ...esti ori prost, ori a inceput sa-ti placa:) Traim in Romania si prostia ocupa tot spatiul! Astept, la toate postarile :) tot felul de savanti scremuti, dar mai ales savante basesciene si urate, tot felul de filosofi ai realitatii, unul mai caragialesc decat altul care te naucesc cu atata dementa STS! Prostocalilor ...Sunteti deja la Gunoiul Istoriei!

 

@ETC

Macar au doar unul, nu trei ca USL!

In lanturi cu ei

Nastase, Ponta Ilici Sova Hrebe incarcerati urgent Ciuma USL trebuie toata incasrcerata nu numai Banditul si hotul de Nastase! La puscarie cu toti baronii psd sobolanii bolsevici care au jupuit tara de la revolutie pana in prezent. nastase trebuie incarcerat si iliescu, roman, Ponta criminalul, Sova, hrebenciuc pe viataaaaaa in lanturi.

oare unde se tine adunarea?

as vrea sa vad sustinatorii partidului in fata sediului ca sa ne dam seama cati mai sant.
poate cineva sa-i numere.
am senzatia ca si pa net au scazut pedecii.
cine recunoaste pe ghilo-n sala ai trimit o poza cu alvorado.

 

Mda,

Cu Blaga Presedinte, PDL isi va aroga un aer mai serios si mai responsabil. Sa vedem ce va iesi de aici, Blaga are multe pacate dar nu-i prost. Pe unul ca Ponta sau Antonescu ii baga dintr-o clipita in buzunar.

Ciuma U S L la puscarie!

Ciuma u s l trebuie nimicita pana nu se extinde ca ciupercile otravitoare peste tara!

Ciuma U S L trebuie bagata urgent la puscarie, incarcetari toti baronii psd

Ponta, Sova, Ilici, Hrebe, Nastase...si toti ceilalti care acum distrug tara, trebuie urgent judecati si bagati la ocna in lanturi.

Coima uslsi clica bolsevica vrea dictatura, partid unic! De asta P S D -istii au asimilat P N L -ul de asta vor sa desfiinteze opozitia......

Ponta este un procuror anonim, cu diplome false, dar periculos, a distrus Turceniul cu Sova, a incasat 8 milioane de euro pentru mizeriile facute acolo,

Ponta a fost autorul moral in crima Panait, dosarul a fost " aranjat" de Nastase ca Ponta sa nu intre la puscarie.

Acum Ponta trebuie sa-l urmeze pe mafiotul Nastase, la carceraaaaaa!

Blaga Vasile contrabandist de Bihor/petrol,complice cu A.Tarau

Tovarasul Vasile Blaga contrabandist cu petrol in Bihor a traficat petrol alaturi de cel ce este cauza sinuciderii procurorului cristian Panait,Adrian Tarau.Una din tentaculele Caracatitei multinationala, Oradea - SUA este si Vasile Blaga.Nimic infractinal nu misca in Bihor fara Blaga si finii sai.Dosarul Panait ar trebui redeschis pentru a se raspunde la intrebarea: " Ce era atit de grav in dosarul lui Adrian Tarau, fiul fostului prefect de Bihor, incit s-a ajuns la cercetarea procurorului care l-a arestat, Alexandru Lele, si - prin ricoseu - la sinuciderea magistratului Cristian Panait? O retea multinationala de contrabanda, prin care s-au spalat sume imense de bani negri, proveniti din operatiuni suspecte, inclusiv din trafic de droguri, sustine Alexandru Lele. “Evenimentul zilei" a demarat o ancheta proprie in decursul careia s-au adeverit si cele mai sumbre previziuni ale procurorului oradean: firma americana “Intersis Corporation", de la care s-au “aprovizionat" in ultimii cinci ani toti importatorii de petrol din nord-estul Romaniei (inclusiv Tarau junior), dar si firme din Ungaria, Ucraina sau Slovacia, nu exista in evidentele fiscului american, iar sediul declarat in toate actele este fals. Mai mult, nici o firma din Delaware nu a declarat autoritatilor americane ca ar derula operatiuni de export de combustibili in Europa de est. Ei bine, fiul fostului prefect PDSR de Bihor a lucrat tocmai cu aceasta firma: importul de benzina din Slovacia (declarat in acte drept “import de kerosen", scutit de TVA si taxa de drum) care face obiectul dosarului “Tarau", s-a derulat prin “Intersis Corporation", mai exact fililala acesteia sud-est europeana cu sediul la Budapesta. Platile externe, prin care sume importante de bani au iesit din Romania,
s-au facut in conturile “fantomei" americane din Geneva si New York..."in acelasi timp Vasile Blaga are de dat foarte multe explicatii penale legate de afacerile lui si ale finilor lui categoric ilegale ,

http://www.mafiilepdl.ro/vasile-blaga/

https://www.crji.org/articole.php?id=4049

oameni buni ,este vorba totusi de un partid cu...

origine COMUNISTA,ca de altfel TOATE dar absolut TOATE partidele si partiduțele de pe plaiurile noastre mioritice!!!Daca vor "marca"in conducerea lor tineri fara "origini"comuniste,pot avea crezare?Daca vor incerca săspele trandafirul portocaliu cu unu verde nu vor mai fii de nici o culoare!!!!

 

@Neutroniu

Si nu va renunta la vechile obiceiuri si tactici. Prin alegerea lui Blaga, PDL nu alege reformarea partidului ci reasezarea partidului pe vechilele temeli, incearca sa revina la vechile strategii pentru recastigarea electoratului. Sa vedem cat si ce va reusi pana la alegeri. USL este intr-o situatie mai mult decat proasta. Blaga ar putea profita, ar putea trage liberarii in tabara lui sau macar o parte semnificativa dintre ei.

ce fac astia?

isi aleg presedintele sau e sedinta despre USL?

 

Ce remarc la modul distractiv,

Greii partidelor politice nu mai aleg tinerii, nu mai merg pe mana lor, nu mai au incredere in ei. Tinerii au dat gres, atat in PDL cat, iata, si-n PSD. Este trist, dar, vorba aceea, ce naste din pisica, soareci manaca, cu mai multa pofta si lacomie!

Presedintele Gargara de Traian !!!

Ca ministrul la Transporturi Traian Basescu a vindut 16 mineraliere pe 1 dolar bucata norvegienilor, a vindut mii de vagoane si locomotive diesel-electrice la fiare vechi s-a acordat contracte baietilor destepti din zona asfaltarilor. Si bineinteles s-a opus constructiei de autostrazi. Ca Primar in Capitala s-a impropietarit amanta cu parcarile Dali, a primit mita de la Luxten prin fiicele sale angajate pe mii de euro pe luna, de la Casuneanu sub forma de terenuri si mertzan, a distrus parcul Bordei si s-a impropietarit singur cu vilute din fondul statului. Ca mare sef peste acesta tara s-a ajutat fratele in comertul ilegal cu arme, a impropietarit-o pe cea mare cu un apartament de un milion de euro de la Popoviciu, a facut-o pe cea mica europarlamentara si i-a ajutat pe marii mahari pedelei sa-si insuteasca si inmiasca averile. Si mai nou lucreaza la dezmembrarea tarii pe mana bozgorilor.

 

@geluamin

- la subiect , tata !

Lasa-te moale!!!

Ce stii tu sa dai lectii la altii ,cind tu tot timpul esti pe aratura si mai mult de o propozitie ni esti in stare sa scrii!!!!

nu-i "la subiect"

DAR nici nu minte! Sorry! și vreau sa-ți comunic, ca astea nu se intamplau dacă era respins la examenul medical de la academia navala dar fiind deja securist de baza ... a trecut ... Hm mm

sa spunem ´89... sa spunem ´90..

Cand a a fost inceputul sfarsitului sau sfarsitul inceputului ?!

In ziua in care tzoape de toate sexele, "intelectualii" ff sau seral (mai apoi id) n-au mai suportat sa li se spuna "tovarasi" iar prin asta sa fie pusi la punct cu adevarata valoare ci s-au dorit cu totii "d o m n i".

Dupa ce si-au zis domni ca sa scape de mirosul balegii de pe picioare si de tzarana din buletin s-au dus cu doua gaini si-un kent la profesor si si-au cumparat o diploma peste rand.

Profu a vazut ca-i rost de chiverniseala si a ridicat "stacheta" de la doua gaini + kent la money, $$.. si din ei si-au cumparat titluri si si-au zamislit facultati.. 2,3,4.. la care "predau" din cand in cand foarte ocupati fiind sa compileze si sa copieze la greu omoarand valorile universale sau nationale.

In timpul asta videau obligatoriu studentilor cursurile "lor" ale caror drepturi de autor le saltau conturile si valoarea de "domn", personalitate", "vip" si "stima de sine" din hartie igienica. In paralel, ca sa nu se plictiseasca au infintat si diplomele false.. iesea de-un ban si de puneau bazele "clasei de mijloc"..

Sa continui ? Zilnic le dau un buna-ziua dulce-acrisor dar imi extrag adevarurile..

Fiecare dintre voi stie desprea asta sau a fost partas..

 

@DUTTY

- vezi ca iti lipseste u , ca la ambele postari ai pus i in loc de u ! in rest n-avem ce discuta !

PDL

P D L fara vectorii Udrea, Blaga, Videanu este nul, oricat am da-o cotita! Ei sunt cei care au tinut partidul unit, Udrea a adus bani la partid cand altii n-au scos macar 100 de euro….Udrea s-a zbatut si ptr campanie, foarte putini au ajutat-o…asa ca povestea cu noua conducere ma face sa rad! Poltica inseamna calire, erodare, expunere, curaj, asumare, putere de decizie….nu se poate un P D L fara “greii" lui. PUNCT!

 

s-o crezi.. poate chiar o crezi..

Udrea si Videanu au terfelit imaginea si credibilitatea PDL-ului.

Nu au adus nimic de acasa ca nu i-a facut muma lor cu miliarde in conturi ci au praduit tara si din aia au stors mizilic sa investeasca in functii care sa le aduca si mai mult.

Udrea si Videanu au calcat Bucurestiul cu taranismele si furturile lor si si l-au pus in cap; Bucurestiul, mai informat, le-a dat-o inapoi cum se cuvine si a tarat tara impotriva lor. Corpurile lor cu zurgalai au facut atata zgomot si praf ca romanii nici n-au mai bagat de seama cum fura psd si pnl tara pe muteste de 22 de ani.

Atata tot.

Bre, eu sunt tare bucuros

ca se alege fluture secretel general la oranjati;poate mai face o coregrafie cu mioare pe coclaruri spre slava lui domn besinescu

 
 

 

sa spunem '73

cand a devenit base securist! cei care au trait atunci (dumneata, daca n-ai trait atunci, inseamna ca nu traiesti nici acum :)) Cine intra la Academia Navala “cu un ochi la slanina si cu unul la faina" ??? HA?!

 


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor