Vasile Blaga, noul presedinte al PDL - alegeri previzibile, dar presarate cu tensiuni

Autor: Ana Ilie
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 20:37
11459 citiri
Vasile Blaga, noul presedinte al PDL - alegeri previzibile, dar presarate cu tensiuni

Vasile Blaga este noul presedinte al PDL, primind cu lejeritate majoritatea voturilor colegilor sai, mai ales avand in vedere ca a fost unicul candidat la aceasta functie.

Conventia Nationala Extraordinara de sambata a fost una in general lipsita de surprize, insa chiar si asa au existat tensiuni, nemultumiti si chiar acuzatii de frauda la vot.

Printre cei care au fost dezamagiti s-a numarat Teodor Baconschi, iar Elena Udrea s-a aratat la randu-i deranjata de alegerile de sambata, ea sustinand ca ar trebui sa fie organizata o noua Conventie dupa alegerile parlamentare din toamna.

Mai mult, organizatia PDL din diaspora, condusa de deputatul William Branza, a acuzat noua conducere ca a trucat alegerile, astfel incat Vasile Blaga sa aiba la conducere oamenii sai.

Conventia Nationala Extraordinara a fost convocata dupa ce PDL a inregistrat rezultate foarte slabe la alegerile locale din 10 iunie. Dupa alegeri, conducerea partidului, in frunte cu Emil Boc, si-a dat demisia.

Ziare.com v-a prezentat cele mai importante declaratii si decizii care au fost luate la Conventia Nationala Extraordinare a PDL:

19.45 - Vasile Blaga a tinut la finalul Conventiei un discurs prin care le-a multumit tuturor celor care l-au sustinut, dar a presarat si cateva mesaje pentru Victor Ponta si partidele de la Putere.

"Multumesc tuturor celor care ati avut rabdare sa ramaneti pana la aceasta ora. Ii felicit pe cei care au candidat azi. PDL a iesit astazi din Conventie cu un obiectiv extrem de clar: de a depune toate eforturile care depind de el pentru coagularea dreptei care sa se poata opune cu succes in toamna USL. Imi doresc un partid muncitor, disciplinat, condus de un BPN lucrativ, in care toti colegii sa stie exact cu ce se ocupa", a spus Blaga, adaugand ca duminica la ora 15:00 va avea loc o sedinta informala, iar luni va avea loc o sedinta "normala" a Biroului Politic.

Blaga i-a transmis un mesaj si lui Ponta, in legatura cu cazul de plagiat: "Nu-i cerem domnului Ponta sa procedeze altfel in cazul sau decat a procedat in cazul Mang. Poporul trebuie sa inteleaga: futul este furt, furtul intelectual este tot furt".

Noul lider al democrat-liberalilor a precizat si ca nu a fost sunat de presedintele Traian Basescu: "Probabil e ocupat".

Blaga a respins si acuzatiile de frauda la vot: "Vreau sa fie clar: sunt total impotriva oricaror liste si nu le-au folosit la nimic celor care le-au folosit pentru ca partidul a votat azi cum le-am cerut: cu capul. Stiu ce inseamna sa se voteze astfel, pentru ca asa s-a votat la ultima Conventie".

19.20 - Sunt anuntati secretarii generali adjuncti si secretarii executivi, precum si membrii Comisiilor de Integritate, Statut si Litigii si a celei de Revizie si Control.

Cele trei functii de secretari generali adjuncti au fost castigate in regiunea Est de Balan Ioan cu 851 voturi, in regiunea sud de Cantaragiu Bogdan cu 840 si in regiunea vest de Dumitrel Ioan care a primit 564.

Cele sase posturi de secretari executivi le revin in urma votarii delegatilor lui Theodor Paleologu cu 645 voturi, Marian Dan- 542, Dumitru Constantin- 509, Ruset Ioan 413, Marinescu Marian-Jean- 401, Zlotea Marian tot cu 401 voturi.

Membrii Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii au fost votati cu 836 de voturi pentru si 48 nule si sunt: Cristina Minerva Badiu, Edward Honorius Circa, Andrei Jean Falcescu, Dan Sorin Moldovan, Petru Movila, Mihaela Petrescu, Tanase Stamule.

Componenta Comisiei Nationale de Revizie si Control a fost votata cu 863 de voturi pentru si 29 nule si este formata din Florin Bogdan Ciorascu, Andrei Florea, George Ionescu, Maria Andra Oproiu, Gabriel Paun, Cristian Teodor.

19.15 - Cristian Boureanu: "Cred ca se vorbeste foarte mult despre viziunea asupra cum trebuie sa arate Romania. Din punctul meu de vedere, Romania se afla intr-un moment de rascruce - sub avalansa de stiri despre plagiate si greseli politice, nu se mai vorbeste despre economie. Asta e primul lucru pe care trebuie sa-l discutam si sa discutam despre absenta totala a unei viziuni economice a PSD (...) daca vom reusi sa le explicam oamenilor masurile pe care le-am luat, vom avea un scor mult mai mare la parlamentare".

19.10 - Organizatia PDL din diaspora, condusa de deputatul William Branza, a acuzat noua conducere ca a trucat alegerile din PDL, astfel incat Vasile Blaga sa aiba la conducere oamenii sai. Potrivit unor rapoarte, membrilor PDL li s-au dat liste cu numele pe care sa le voteze la alegerea vicepresedintilor. Organizatia PDL disapora a plecat de la lucrarile Consiliului National de Coordonare in urma acestor acuzatii.

Scandal la alegerile din PDL: Vot cu liste impuse?

18.01 - Incepe votarea secretarilor generali adjuncti si a secretarilor executivi.

18.00 - Trezorier al formatiunii a fost ales Ion Ivascu.

17.57 - Vicepresedinti PDL: George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Boagiu Anca, Raluca Turcan, Andreea Paul Vass, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, Traian Igas, Florin Popescu, Alin Tise, Costica Canacheu, Sulfina Barbu, Constantin Ostaficiuc. Printre perdanti, Silviu Prigoana.

16.31 - Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe Vasile Blaga si prin intermediul Facebook-ului. "Il felicit pe Vasile Blaga pentru alegerea in functia de presedinte PDL si sper ca, de aici inainte, impreuna, sa putem normaliza relatia dintre Putere si Opozitie in sensul civilizarii si respectarii normelor democratice. Bineinteles, vom fi adversari, dar nu cred ca trebuie sa fim dusmani", a scris Ponta pe reteaua de socializare.

16.30 - Cristian Preda: "Printre cei 4 prim-vicepresedinti e unul care a castigat (la alegerile locale - n.red), unul care a pierdut la limita, unul care a pierdut cu un scop destul de modest si bloggerul Cristian Preda (...) Voi continua sa fiu critic", a spus europarlamentarul dupa ce a fost ales prim-vicepresedinte.

Cristian Preda: Nu vom repeta delirul USL

16.20 - Analistul politic Cozmin Gusa spune ca alegerile din PDL i se par o "mascarada" de vreme ce exista un candidat unic si ca are impresia ca in partid se schimba doar "placutele de inmatriculare" din "BUBA" (Basescu, Udrea, Boc, Anastase) in "BVB" (Blaga, Videanu, Berceanu).

"Vasile Blaga o sa poata sa mentina pentru inca o perioada pe linia de plutire un partid care parea ca se scufunde accelerat. In acelasi timp insa, alegerile din PDL mi se pare ca pot reprezenta doar un gest de imagine nereusit, ba chiar o mascarada. In conditiile in care starea partidului e atat de grava si perceptia la nivelul populatiei e atat de negativa, sa ai un singur candidat la presedintia PDL mi se pare ca reprezinta adevarata dimensiune a crizei interne", a spus Gusa.

16.15 - Mircea Hava, presedintele Consiliului Judetean Alba: "O sa avem timp sa explicam ceea ce facem, sunt sigur ca nu vom gresi si nu vom pierde".

16.10 - Andreea Paul: "La aceasta conventie, PDL a avut un program in 3 puncte: punctul 1 - unitate, punctul 2 - unitate, punctul 3 - unitate".

16.00 - Gheorghe Flutur, noul secretar general: "Va trebui s-o luam sistematic, sa plecam in teritoriu (...) orice partid responsabil isi propune castigarea alegerilor, dar este foarte greu in acest moment".

Berceanu: Noua echipa trebuie sa aiba o relatie adevarata cu Basescu

15.55 - Vasile Blaga a declarat ca va coopera foarte bine cu membrii alesi ai conducerii, chiar si cu cei care l-au criticat in trecut: "Sunt convins ca voi lucra foarte bine cu tot partidul".

Prima masura luata de Vasile Blaga - adoptarea unei rezolutii anti-USL

15.50 - Mihai Stanisoara, proaspat prim-vicepresedinte: "In principiu, o sa ma ocup de dialogul cu societatea civila, dar asta nu inseamna doar mediul academic, inseamna patronate, sindicate, mediul de afaceri, ONG-uri, foarte-foarte repede trebuie sa relansam aceasta comunicare, care a suferit uneori".

15.45 - Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe Vasile Blaga prin SMS, informeaza Realitatea Tv.

15.43 - Teodor Baconschi a plecat nervos de la sedinta Colegiului Director al PDL, dupa anuntarea listei cu noii prim-vicepresedinti. Acesta isi depusese candidatura, insa nu a intrunit suficiente voturi. "Am pierdut, continuam. Este o infrangere, iau act de ea. Le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Sunt putin dezamagit de ce s-a intamplat, raman un simplu membru", a declarat acesta.

15.40 - Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat ca partidul se va sfatui cu Traian Basescu "de cate ori va fi nevoie" si s-a declarat convins ca dupa incetarea mandatului de presedinte, seful statului "va ramane apropiat" de PDL.

"Presedintele Traian Basescu este aliatul nostru, este partenerul nostru, al PDL. A fost, este si va fi in continuare partenerul nostru. Ne vom sfatui cu dansul ori de cate ori va fi nevoie si sunt convins ca dupa incheierea mandatului de presedinte, dansul va ramane apropiat de PDL. Dansul a declarat ca nu va mai face politica, dar este partidul pe care dansul l-a condus candva, nu vad cum sa nu aiba in continuare o atitudine pozitiva fata de PDL", a declarat Stolojan.

15.31 - Se trece la alegerea vicepresedintilor. Sunt 30 de persoane care candideaza pentru 15 pozitii de vicepresedinte.

15.30 - Gheorghe Flutur, presedintele PDL Suceava, este noul secretar general al partidului.

15.20 - Mihai Stanisoara, Cristian Preda, Cezar Preda si Dorin Florea sunt noii prim vicepresedinti PDL. Theodor Paleologu si Teodor Baconschi isi depusesera si ei candidaturile, insa nu au intrunit suficiente voturi.

14.21 - Blaga prezinta lista de candidati pentru functiile de prim-vicepresedinti si de secretar general. Incepe procesul de votare pentru functiile de prim-vicepresedinti si de secretar general.

14.20 - Noul presedinte PDL a propus transformarea Conventiei Nationale Extraordinare in Consiliul National de Coordonare. Gheorghe Albu a fost votat cu 1.134 de voturi pentru si 46 voturi impotriva in functia de presedinte al Comisiei de revizie si control.

14.15 - Blaga a propus spre analiza si adoptare o rezolutie. Rezolutia sustine urmatoarele: "Conventia Nationala a PDL face apel catre toate fortele pro-democratice din Romania sa se delimiteze de atacul impotriva legalitatii si a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta.

PDL considera ca este absolut necesar un parteneriat cu societatea civila pentru pastrarea si consolidarea valorilor democratice si institutiile statului de drept construite in ultimii 22 de ani si puse acum in pericol de actiunile USL.

PDL este convins ca in aceasta situatie grava pentru democratie este cu atat mai necesara reunirea pe o platforma comuna a Partidului Democrat Liberal alaturi de toate organizatiile, fortele politice si personalitatile de centru dreapta din Romania".

Odata adoptata, aceasta rezolutie constituie, alaturi de motiunea PDL - Pentru o societate dreapta, programul politic al partidului.

14.10 - Vasile Blaga tine un discurs de acceptare a noii functii. "Va multumesc pentru incredere. Va spun drept: nu este timp de prea multe vorbe. Alaturi de echipa pe care o veti vota cu mintea, mai putin cu sufletul, intram intr-o etapa noua a PDL. Vom adauga acestei istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012. Un PDL lider al dreptei romanesti, un PDL catalizator. Un partid care este capabil sa anime si sa inspire fortele politice ale dreptei si energia societatii romanesti. Dar nu putem obtine nimic fara munca".

14.06 - Daniel Buda este presedintele Comisiei Nationale de Statut, Etica si Litigii.

14.05 - Blaga a obtinut 1.197 voturi pentru si 28 impotriva - oficial. Emil Boc il felicita si ii inmaneaza o placheta pe care scrie "Voteaza. PDL tine cu tine".

13.50 - Vasile Blaga a fost ales presedinte al PDL, potrivit rezultatelor intermediare. Dupa numararea voturilor pentru presedintele partidului, Blaga ar fi obtinut peste 1000 de voturi pentru si sub 100 impotriva, potrivit unor rapoarte neconfirmate.

12.45 - Incepe votarea. Sunt trei buletine de vot.

12.42 - Traian Ungureanu: "Nu e vremea vorbelor, e vremea faptelor. Fapt: vad dreapta. E timpul sa o unim. Vreau sa fiu Ungureanul vostru... Portocaliul trebuie sa fie culoarea unei tari normale. Mesajul este: adevarul va ajunge din urma, minciuna si hotia va scufunda".

12.27 - Theodor Paleologu: "Va rog sa nu ma votati pentru prima functie la care candidez, prim vice-presedinte. Va rog sa nu ma votati, nu sunt un greu al partidului, nici un brand, sunt unul din miile de luptatori care s-au batut si au pierdut. Daca as fi prezentat o motiune la aceasta Conventie s-ar fi intitulat Leonidas la Termopile. Fara sacrificul celor 300 nu s-ar fi produs victoria de la Salamina. Bataliile pierdute din start trebuie duse cu aceeasi determinare. Dar daca nu mai puteti fara mine, daca nu mai puteti de dragul meu, ma gasiti la secretari executivi".

12.25 - Teodor Baconschi: "Am aderat la motiunea lui Blaga pentru ca are o puternica tenta democrata. N-are rost sa ne punem cenusa in cap sau sa ne imbatam cu apa rece, nici sa ne fixam in critica a ce a fost. Important este ca partidul sa nu se rupa. La fel de important este ca partidul sa-i scoata din apatie pe cei 50% dintre romani educati, antreprenori, care nu se mai regasesc in niciun partid. O putem face".

12.00 - Ioan Oltean, care nu mai candideaza: "Avem un guvern care devalizeaza proprietatea intelectuala".

11.55 - Vorbeste Raluca Turcan. "Ne putem relansa, ne pasa de PDL si avem si motive sa credem in noi. Avem oameni foarte buni. Daca am gresit si cand am gresit sunt convinsa ca nu am facut-o niciodata cu rea-intentie. Important azi e sa intelegem erorile, sa strangem randurile, sa ne adunam energiile si sa luptam in continuare pentru PDL", a declarat Turcan.

11.52 - Cezar Preda: "Avem in fata noastra un partid stat". "De-abia acum incepe greul, primarii sa aiba incredere ca in toamna lucrurile nu vor sta cum stau acum".

11.45 - Senatorul Radu F. Alexandru sustine ca PDL a fost nevoit sa plece de la guvernare "din cauza puciului pus la cale de USL".

11.30 - Cristian Preda insista in discursul sau pe repornirea motoarelor partidului si crearea unei opozitii solide fata de USL. "Trebuie sa intelegem ca suntem singura opozitie. Unii care ne-au fost parteneri la guvernare par sa fi abandonat in acest moment opozitia (aplauze in sala)". Cere formarea unui guvern din umbra de urgenta.

11.25 - Mihai Stanisora il sustine pe Vasile Blaga.

11.20 - Andreea Paul Vass vorbeste despre proasta comunicare la guvernare: "Nu am stapanit arta comunicarii, dar am adus in limite sanatoase deficitul bugetar si inflatia. USL destabilizeaza economia".

11.10 - Adriean Videanu si-a inceput discursul, spunand ca una dintre greselile PDL la guvernare a fost ca nu a comunicat masurile luate. Videanu insista pe independenta PDL de presedintele Traian Basescu.

11.07 - Vorbeste primarul Dorin Florea.

11.05 - Gheorghe Flutur si-a inceput discursul: "Ne putem imbunatati performantele doar daca strangem randurile, vorbim pe o singura voce si muncim cu totii pentru un singur scop... E adevarat ca am facut si unele greseli la guvernare, dar am avut de traversat o criza serioasa. Nu inseamna ca trebuie scuzate greselile noastre".

11.03 - Vasile Blaga incheie indemnand membrii PDL sa iubeasca partidul si exprimandu-si increderea in viitorul acestuia. "Candidez cu speranta si incredere in viitorul PDL. Asa cum v-am spus intotdeauna, iubiti acest partid, ca merita".

10.58 - Blaga explica cum se va schimba situatia in PDL daca este ales presedinte: "Niciun membru al BPN nu va fi lipsit de responsabilitati de care va raspunde saptamanal, nu vom lucra ca la gramada ca pana acum! Fiecare va trebui sa raspunda pentru increderea pe care i-o acordati".

Mai mult, PDL va apara alesii sai locali, asupra carora se fac presiuni: "In legatura cu alesii locali, tin sa precizez ca nu vom permite nicio actiune a USL de intimidare si santaj a lor. PDL isi va apara cu tarie alesii locali, primarii, presedintii de Consilii judetene, consilierii locali si judeteni amenintati de restauratia socialista!

Se fac presiuni enorme pentru a nu mai candida! Dar sunt barbati care vor lupta pentru partidul nostru pentru ca il iubesc!".

Vasile Blaga cere demisia lui Victor Ponta: Plagiatul a fost dovedit

10.53 - Vasile Blaga explica faptul ca PDL a ramas singurul partid important de cetru dreapta din Romania, si are un singur adversar politic, stanga socialista, condusa de Victor Ponta si Crin Antonescu: "Vreau sa fie clar pentru toata lumea: PDL are un singur adversar politic! Acest adversar este stanga socialista care poarta numele USL, condusa de Ponta si Antonescu, personaje care dovedesc ca principalul lor scop este acela de a acapara statul si a restaura un regim strain de valorile unei democratii autentice.

PDL a ramas singurul partid important de centru-dreapta! Din punct de vedere ideologic si doctrinar, PNL nu mai exista! El s-a dezintegrat in USL!".

10.51 - Vasile Blaga ii cere demisia lui Victor Ponta, pentru plagierea lucrarii de doctorat.

10.50 - Vasile Blaga continua atacand guvernarea USL: "Acum, la putere este un alt guvern. Si dupa cum vedem, ei n-au nicio intentie de a-si face datoria fata de tara. Sunt la putere de cateva luni si tot ce vedem este imaturitate si amatorism, confuzie si discurs populist, minciuni, coruptie si plagiat.

Consecintele acestui mod de guvernare sunt extrem de grave pentru tara. Romania risca sa piarda enorm ca urmare a incompetentei si incoerentei promovate de USL. Decontul ineficientei si demagogiei USL se va vedea in curand. Ce am castigat noi in planul credibilizarii Romaniei, pierd ei, cu o nonsalanta de nedescris.

Stau si ma gandesc ce decizii majore, de mentinere a stabilitatii sau de crestere economica, a luat acest guvern? Va rog sa ma credeti ca nu gasesc trei decizii cu adevarat importante pentru dezvoltarea economiei tarii! Din pacate, nu gasesc nici macar una singura!".

10.45 - "Am dovedit de-a lungul anilor, in intreaga mea cariera politica, ca sunt un om al dialogului! Nu am fost si nu sunt omul care sa sape transee in partid; nici atunci cand nu mi-au convenit multe lucruri, am ales calea continuitatii. Sunt un om dedicat performantei si revigorarii partidului!

Va marturisesc ca m-a durut fiecare plecare a unuia sau a altuia dintre fostii colegi, insa nu cred ca sunt foarte fericiti pentru alegerea pe care au facut-o. Dar asta e viata, fiecare la un moment dat poate sa greseasca... Eu stiu, insa, ca in viata nu poti sa alegi de mai multe ori si intotdeauna invingatori sunt aceia care respecta si lupta in orice conditii pentru principiile si angajamentele pe care si le asuma!"

10.40 - Vasile Blaga si-a inceput discursul: "Dorim sa relansam PDL ca principal catalizator ar fortelor politice de dreapta si de centru-dreapa. Este necesar ca PDL sa se reorganizeze, nu este un demers usor. Este necesara solidaritate. Din aceasta conventie, PDL trebuie sa iasa mai unit ca oricand, iar eu ma angajez sa fiu garantul acestui demers".

10.35 - Este difuzat mesajul audio-video al presedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens.

Emil Boc: PDL a obtinut tot ce si-ar fi putut propune

10.30 - "Sa nu incetam sa le amintim oamenilor ce derapaje a avut guvernarea PSD. Aceleasi derapaje se intampla astazi", continua Emil Boc, amintind eforturile facute de PDL la guvernare pentru iesirea din criza.

10.20 - Primul vorbitor este Emil Boc, potrivit caruia, Conventia este un moment extraordinar in viata partidului: "PDL si-a propus la alegeri un scor de 25% vot politic pe plan national. Rezultatul a fost foarte aproape de ce ne-am propus. Totusi, am pierdut importante presedintii de consilii judetene, am luat decizia de a ne asuma responsabilitatea. Este un gest firesc. Este un moment in care ne desemnam o noua conducere".

10.15 - Se intoneaza Imnul Romaniei. Lucrarile Conventiei PDL au inceput.

10.10 - Vasile Blaga converseaza cordial cu pedelistul ranit, Victor Boiangiu, deputat de Giurgiu, care zambeste si pare ca si-a revenit. Alaturi de Blaga de afla presedintele demisionar al PDL, Emil Boc.

10.03 - Un participant la congresul PDL a fost ranit si are nevoie de ingrijiri medicale. Nu se stie daca i s-a facut rau sau s-a impiedicat, insa are o rana sangeranda la cap. Raluca Turcan ii acorda primele ingrijiri, pana la sosirea unei ambulante.

09.20 - Echipa lui Vasile Blaga se afla la Palatul Parlamentului, unde se fac ultimele pregatiri inainte de Conventie.

09.10 - Membrii PDL au inceput sa vina la Palatul Parlamentului, la sala Alexandru Ioan Cuza, unde se desfasoara Conventia.

La depunerea motiunii sale, Blaga a anuntat o apropiere de proiectul politic al fostului premier, Mihai Razvan Ungureanu, cu care PDL ar urma sa realizeze in pol de dreapta, si si-a anuntat si echipa, precizand ca isi doreste in mod special sa-l aiba ca secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, un om cu care a spus ca "se intelege din priviri".

Blaga, candidat la sefia PDL - Macovei, Preda, Flutur, de partea lui (Video)

"Sunt un om al dialogului, nu am fost omul care sa sape transee in partid. Toata lumea e binevenita pentru a pune umarul la relansarea partidului nostru", a subliniat Blaga, tinand sa-i multumeasca si presedintelui demisionar al PDL, Emil Boc, precum si celorlalti membri ai fostei conduceri.

Gheorghe Flutur, presedintele PDL Suceava, si-a depus candidatura la functia de secretar general al partidului, motivand ca experienta sa politica de 12 ani il va ajuta in relansarea partidului si in lupta cu actuala coalitie guvernamenala.

Cristian Preda candideaza la functia de prim-vicepresedinte al PDL

Mihai Stanisoara, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi si Teodor Paleologu candideaza pentru cele patru pozitii de prim-vicepresedinte. Andreea Paul, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Cristian Petrescu, Traian Igas, Tinel Gheorghe si altii si-au depus candidatura pentru cele 15 pozitii de vicepresedinte.

Cezar Preda si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al PDL

Vasile Blaga a declarat ca in cadrul Conventiei Nationale vor lua cuvantul Gheorghe Flutur, Cristian Preda, Andreea Paul, Dorin Florea si Mihai Stanisoara.

Baconschi: Voi candida la o functie in Biroul Permanent National al PDL

In schimb, Elena Udrea, Ioan Oltean si Roberta Anastase nu si-au exprimat intentia de a candida si vor ramane in afara BPN.

In cadrul Consiliul National de Coordonare al PDL se va alege noua structura a Biroului Permanent National al partidului, respectiv prim-vicepresedinti, secretar general, secretari generali adjuncti, vicepresedinti, secretari executivi, precum si membrii Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii si cei ai Comisiei Nationale de Revizie si Control.

Video streaming by Ustream

Citește și:
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după discuţiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer privind admiterea României în Schengen, că a fost una dintre cele mai tensionate...
Rareş Bogdan afirmă că Johannes Hahn reclamă presiuni asupra unor companii austriece din partea statului român. ”Este o acuzație cel puțin absurdă”
Rareş Bogdan afirmă că Johannes Hahn reclamă presiuni asupra unor companii austriece din partea statului român. ”Este o acuzație cel puțin absurdă”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a explicat miercuri, 7 decembrie, că oficiali austrieci au afirmat că şefi ai unor companii austriece din România s-ar fi plâns de ”presiuni” din partea...
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Succes baieti in redefinirea si strategia partridului.