Videanu: PD-L nu se gandeste acum la alegerile prezidentiale

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 20:18
658 citiri
Videanu: PD-L nu se gandeste acum la alegerile prezidentiale
Foto: Arhiva

Partidul Democrat Liberal nu se gandeste, in acest moment, la alegerile prezidentiale din anul 2014, a declarat duminica prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu.

Intr-o conferinta de presa, el a fost rugat de jurnalisti sa comenteze pozitia presedintelui Traian Basescu potrivit careia intelectuali precum ministrul de Externe, Teodor Baconschi, sau europarlamentarul Cristian Preda ar putea fi variante de candidati ai PD-L pentru alegerile prezidentiale.

"PD-L nu se gandeste, in momentul de fata, la perspectiva alegerilor prezidentiale, este mult prea indepartata. Dupa cum stiti, obiectivul politic pe care ni l-am propus il reprezinta alegerile locale. Ne intereseaza primarii si rezolvarea problemei comunitatilor locale, in special in mediul rural. Ati vazut preocuparea Guvernului de a creste calitatea locuirii in mediul rural. Din punctul meu de vedere, reformarea Romaniei nu se poate face fara reformarea administratiei locale. De aceea, institutiile publice si administratia locala trebuie sa intre in acest proces de reformare", a raspuns Videanu.

El a aratat ca este adeptul ideii ca orice membru PD-L sa poata candida in competitiile interne ale partidului, insa populatia nu este preocupata de alegerile prezidentiale in acest moment.

Vezi lista prezidentiabililor lui Basescu. Udrea, exclusa din orice functie inalta

"Credeti ca populatia Romaniei este preocupata astazi de alegerile prezidentiale? Eu cred ca nu. Sunt si eu adeptul ideii ca oricine doreste sa candideze este binevenit, sa vina in competitia interna a partidului, care stimuleaza competitia in interiorul partidului", a afirmat Videanu.

Presedintele Traian Basescu i-a nominalizat duminica, la Pro TV, ca posibili candidati la alegerile prezidentiale din 2014 pe Teodor Baconschi, Liviu Negoita, Cristian Preda si Vasile Blaga.

El a exclus insa posibilitatea ca o femeie sa aiba sanse de a castiga alegerile prezidentiale din 2014. "Exclud un candidat femeie si la presedintia partidului si la conducerea Romaniei. Nu exclud candidatura, exclud sansa", a afirmat Basescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL alegeri prezidentiale, #Adriean Videanu PDL , #alegeri prezidentiale
Comentarii