Din Biblia PD-L: reforma ar fi distrus partidul (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Duminica, 06 Martie 2011, ora 00:30
3122 citiri
Din Biblia PD-L: reforma ar fi distrus partidul (Opinii)

Principiile de integritate propuse de cei trei muschetari - Monica Mocovei, Cristian Preda si Sever Voinescu - nu au trecut testul "greilor". Elena Udrea considera ca, din moment ce partidul permite autosuspendarea si suspendarea membrilor care au probleme cu Justitia, fiind "unic pe scena politica romaneasca", "Biblia PD-L" nu mai are nevoie si de alte schimbari.

Si atat si pana aici le-a fost celor trei "reformisti" care visau ca fiecare membru care a intrat in atentia Justitiei, fie si in faza de cercetat sau urmarit penal, sa fie exclus din cadrul partidului. Blaga a transmis strategia PD-L pentru viitor - solidaritate, unitate si "spate in spate" cu totii, pentru a castiga in mod sigur alegerile din 2012. Toate alegerile.

Nimeni insa nu a exprimat mai bine decat Ioan Oltean - care si-a manifestat cu aceasta ocazie si bucuria de a fi scapat de broscoiul din gat - ce ar fi insemnat "reforma" celor trei pentru partid. "Reforma propusa de reformisti AR FI DISTRUS partidul". Si gura aurita a avut.

Probabil ca nimeni nu a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume mai clar decat Oltean. Iar el stie prea bine ce spune. De altfel, intreg partidul a actionat potrivit acestei morale, transformata in strategie de viitor.

Pana la urma aici ar fi trebuit sa se incheie orice comentariu despre ceea ce s-a intamplat in cadrul Consiliului National de Coordonare al PD-L. "Spate in spate", acoperindu-se unii pe altii prin exercitarea puterii pe care o detin si pentru care sunt gata sa faca orice sa nu o piarda.

Cum sa nu se distruga partidul, daca si-ar fi adoptat criteriile de integritate, din moment ce automat ar fi trebuit sa renunte la cel putin 10 parlamentari si peste 500 de primari? Cine ar mai fi ramas sa formeze majoritatea in Parlament si in teritoriu?

Sa intelegem de aici - din perspectiva celor trei "reformisti" - ca Puterea este detinuta de PD-L cu ajutorul unor "patati"? Aici insa intervine cinismul celor care stiu ca nu mai conteaza decat linistea prezentului. Asta a ajuns acum PD-L. Un grup de interese care nu stie decat sa isi protejeze puterea si beneficiile obtinute pana in prezent. Fara morala, fara principii, fara reforma.

Dupa ce a facut precizarile din "Biblia PD-L", Elena Udrea a fost singura care a pus punctul pe i. "Lideri provindentiali, un Traian Basescu, partidul acesta nu va mai avea". Si cam atat despre viitorul PD-L, desi cuvintele cu iz religios folosite de ministrul Dezvoltarii redau un tragism nelalocul lui, chiar daca e vorba pana la urma despre inceputul sfarsitului pentru ceea ce a fost candva Partidul Democrat.

Ceea ce s-a intamplat astazi a consemnat drumul pe care PD-L va continua. Acelasi. Iar drumul pe care il stim nu are decat un singur sfarsit. Care nu va putea fi evitat, oricat va incerca Emil Boc - care apropos, cine mai e si ce mai reprezinta el in partid? - sa spuna de fiecare data cand deschide gura, indiferent de context, ca Romania se pregateste sa treaca in etapa cresterii economice.

Pana la urma, din prima zi a instalarii lui Emil Boc in fruntea Guvernului, Romania asta face - se pregateste sa intre in etapa cresterii economice. Probabil ca tot asta va continua sa faca si atunci cand Boc va parasi Executivul, iar partidul guvernarea. Oricand s-ar intampla asta...

Citeste si:
Cătălin Drulă: USR PLUS nu s-a compromis când a depus moțiunea de cenzură împreună cu AUR. În parlamentarism , nu poți forma majorități numai cu oameni simpatici
Cătălin Drulă: USR PLUS nu s-a compromis când a depus moțiunea de cenzură împreună cu AUR. În parlamentarism , nu poți forma majorități numai cu oameni simpatici
Ministerele nu ar trebui renegociate, în cazul în care USR PLUS s-ar întoarce în coaliția cu PNL și UDMR, a declarat, la RFI, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. El spune,...
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Sursa: Ziare.com