Din Biblia PD-L: reforma ar fi distrus partidul (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 06 Martie 2011, ora 00:30
3314 citiri
Din Biblia PD-L: reforma ar fi distrus partidul (Opinii)
Foto: RealitateaTV

Principiile de integritate propuse de cei trei muschetari - Monica Mocovei, Cristian Preda si Sever Voinescu - nu au trecut testul "greilor". Elena Udrea considera ca, din moment ce partidul permite autosuspendarea si suspendarea membrilor care au probleme cu Justitia, fiind "unic pe scena politica romaneasca", "Biblia PD-L" nu mai are nevoie si de alte schimbari.

Si atat si pana aici le-a fost celor trei "reformisti" care visau ca fiecare membru care a intrat in atentia Justitiei, fie si in faza de cercetat sau urmarit penal, sa fie exclus din cadrul partidului. Blaga a transmis strategia PD-L pentru viitor - solidaritate, unitate si "spate in spate" cu totii, pentru a castiga in mod sigur alegerile din 2012. Toate alegerile.

Nimeni insa nu a exprimat mai bine decat Ioan Oltean - care si-a manifestat cu aceasta ocazie si bucuria de a fi scapat de broscoiul din gat - ce ar fi insemnat "reforma" celor trei pentru partid. "Reforma propusa de reformisti AR FI DISTRUS partidul". Si gura aurita a avut.

Probabil ca nimeni nu a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume mai clar decat Oltean. Iar el stie prea bine ce spune. De altfel, intreg partidul a actionat potrivit acestei morale, transformata in strategie de viitor.

Pana la urma aici ar fi trebuit sa se incheie orice comentariu despre ceea ce s-a intamplat in cadrul Consiliului National de Coordonare al PD-L. "Spate in spate", acoperindu-se unii pe altii prin exercitarea puterii pe care o detin si pentru care sunt gata sa faca orice sa nu o piarda.

Cum sa nu se distruga partidul, daca si-ar fi adoptat criteriile de integritate, din moment ce automat ar fi trebuit sa renunte la cel putin 10 parlamentari si peste 500 de primari? Cine ar mai fi ramas sa formeze majoritatea in Parlament si in teritoriu?

Sa intelegem de aici - din perspectiva celor trei "reformisti" - ca Puterea este detinuta de PD-L cu ajutorul unor "patati"? Aici insa intervine cinismul celor care stiu ca nu mai conteaza decat linistea prezentului. Asta a ajuns acum PD-L. Un grup de interese care nu stie decat sa isi protejeze puterea si beneficiile obtinute pana in prezent. Fara morala, fara principii, fara reforma.

Dupa ce a facut precizarile din "Biblia PD-L", Elena Udrea a fost singura care a pus punctul pe i. "Lideri provindentiali, un Traian Basescu, partidul acesta nu va mai avea". Si cam atat despre viitorul PD-L, desi cuvintele cu iz religios folosite de ministrul Dezvoltarii redau un tragism nelalocul lui, chiar daca e vorba pana la urma despre inceputul sfarsitului pentru ceea ce a fost candva Partidul Democrat.

Ceea ce s-a intamplat astazi a consemnat drumul pe care PD-L va continua. Acelasi. Iar drumul pe care il stim nu are decat un singur sfarsit. Care nu va putea fi evitat, oricat va incerca Emil Boc - care apropos, cine mai e si ce mai reprezinta el in partid? - sa spuna de fiecare data cand deschide gura, indiferent de context, ca Romania se pregateste sa treaca in etapa cresterii economice.

Pana la urma, din prima zi a instalarii lui Emil Boc in fruntea Guvernului, Romania asta face - se pregateste sa intre in etapa cresterii economice. Probabil ca tot asta va continua sa faca si atunci cand Boc va parasi Executivul, iar partidul guvernarea. Oricand s-ar intampla asta...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Un fost baron local, Romeo Stavarache, primar al Bacăului ales de trei ori, este hotărât să candideze pentru un nou mandat. Cristian Popescu Piedone a fost în Bacău pentru a susține...
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
#statut PDL reforma, #statut PDL presedinte, #PDL excludere justitie, #criterii integritate PDL , #CNC
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Ce v-ar mai fi placut voua , liberalilor smekeria asta ! Cu armata voastra de avocati , cu oamenii pe care ii aveti plantati prin Parchet , Politie , judecatorii , cu multimea de dosare pe care le are Vanghelie de la 2:15
Poza Thraxx
Thraxx
rank 5
Biblia PDL e penticostala. Si adventista de ziua saptea. Si mormona. Si iehovista. De fapt, mai mult satanica.