Frunzaverde: Avem cel mai riguros statut pe care poate sa-l aiba un partid din Romania

Sambata, 05 Martie 2011, ora 15:21
1293 citiri
Frunzaverde: Avem cel mai riguros statut pe care poate sa-l aiba un partid din Romania
Foto: Antena3

Vicepresedintele PD-L Sorin Frunzaverde a spus sambata ca formatiunea democrat-liberala are cel mai riguros statut privind situatia membrilor sai in disputa cu legea si a opinat ca decizia de vineri de a nu-i suspenda pe cei cu asemenea probleme a evitat formarea unor structuri "politienesti" in partid.

Frunzaverde a tinut sa-i raspunda lui Cristian Preda in legatura cu deciziile divergente privind statutul ale Biroului Permanent si Colegiului Director. "Pentru ca in BPN nimeni nu a provocat aceasta dezbatere. In Colegiul Director ea a fost provocata si in urma discutiilor care au avut loc acolo doar Emil (Boc, n.r.) si-a pastrat votul din BPN si ceilalti au votat altfel... Si domnul Canacheu", a spus Frunzaverde.

Acesta a sustinut ca problema statutului nu este acuta din moment ce actualul document contine o mare parte din propunerile lui Cristian Preda si Monica Macovei. In plus, un partid la guvernare are si alte responsabilitati care ii cad in sarcina.

"Din pachetul pe care colegii nostri l-au propus in primavara acestui an si care era aproape identic cu cel pe care l-am reluat la discutii acuma, statutul existent contine aproape 70% din propuneri, cel putin asa ne spune comisia de statut.

Tot despre statut, suntem un partid la guvernare. Un partid la guvernare are diverse responsabilitati, in primul rand buna guvernare. E adevarat si lupta impotriva coruptiei e importanta. Parcursul nostru ne legitimeaza sa abordam aceasta tema, dar care nu este cea mai importanta tema in opinia concetatenilor nostri astazi", a spus Frunzaverde.

Presedintele PD-L Caras-Severin a atentionat ca exista riscul ca un statut prea sever risca sa transforme partidul intr-o structura politieneasca.

"Prin obligatiile unui partid aflat la guvernare, trebuie mentionata ca in democratie, pentru un partid de dreapta, mai este inca una: un partid aflat la guvernare trebuie sa vegheze ca statul pe care il reprezinta sa nu alunece in structuri politienesti, de la stat si pana la gruparile politice. E o elementara obligatie. Si cred ca ieri Colegiul Director a reusit sa evite un asemenea moment", le-a spus Sorin Frunzaverde colegilor sai.

In incheiere, democrat-liberalul a aratat ca PD-L are cel mai sever statut dintre partidele romanesti privind obligatiile ce incumba membrilor sai. "Sigur, vom elabora un cod etic, care va completa aceste reglementari interne ale PDL care oricum sunt cele mai riguroase la nivelul tuturor gruparilor politice din Romania.

Avem din acest punct de vedere cel mai riguros statut pe care poate sa-l aiba azi un partid in Romania, inclusiv in acest sens al identificarii unor cazuri de dispute cu legea", a conchis fostul ministru.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Consiliul National Coordonare PDL, #Sorin Frunzaverde , #CNC