Conducerea PDL discuta prioritatile legislative si colaborarea cu Guvernul

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 16:44
2019 citiri
Conducerea PDL discuta prioritatile legislative si colaborarea cu Guvernul

Prim-vicepresedintele Partidul Democrat Liberal (PDL) Cristian Preda a declarat, duminica, inainte de intalnirea conducerii partidului cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor, ca vor fi luate in discutie, pe parcursul intalnirii, prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare, dar si "materiile" in care PDL ar putea demara negocieri imediate cu USL, cum ar fi situatia din agricultura, domeniile educatiei sau cel al sanatatii.

"Ne intalnim, cei din conducerea PDL, cu grupurile parlamentare ale partidului nostru intrucat maine (luni - n.red.) incepe sesiunea la Parlamentul Romaniei. De altfel, sesiunea incepe si la Parlamentul European.

Vom discuta despre prioritatile legislative pentru perioada ramasa pana la alegerile din 9 decembrie. Vom stabili care sunt punctele cele mai importante de pe agenda pentru noi si in ce materii vom intra in eventuale discutii, negocieri, cu majoritatea guvernamentala.

Suntem foarte disponibili pentru discutii pe marginea unor chestiuni importante, de la dezastrul produs de seceta la chestiunile ce tin de educatie, sanatate si asa mai departe. Vom lista toate aceste puncte in care suntem gata, de maine, sa intram in discutii cu Guvernul", a declarat Cristian Preda.

Intrebat de presa daca in cadrul reuniunii se va lua in discutie si posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura, Preda a spus: "Vom discuta mai intai ceea ce ne propunem sa facem in aceasta legislatura".

"Vom lua in calcul, evident, toate mijloacele de care parlamentarii dispun intr-o sesiune normala, dar inainte de toate, ce putem sa facem pentru ca preocuparile publice sa fie satisfacute. Credem ca trebuie sa iesim din acest razboi de uzura in care discutam doar despre uselisti si despre cat de rau au facut in criza pe care au provocat-o la inceputul lunii iulie", a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

Referindu-se la posibilitatea colaborarii in plan parlamentar cu PSD si PNL, Cristian Preda a spus: "noi am cerut, deja, o colaborarea civilizata si inteligenta".

"Guvernul ne-a spus ca nu intelege termenul de coabitare, desi e un termen usor de priceput. Sigur ca atunci cand insisti ca nu poti coopera trebuie sa tragi si consecintele. Pentru ca e posibil ca accentuand imposibilitatea de a coopera cu noi, Guvernul sa ne spuna ca poate vrea sa plece. Nu putem prezuma asupra gesturilor viitoare", a mai declarat liderul democrat-liberal.

Reuniunea conducerii Partidului Democrat Liberal cu grupurile parlamentare ale partidului a inceput, duminica, putin dupa ora 15,00, la Palatul Parlamentului.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...
Comentarii