Conventia Nationala a PDL, in luna mai - Blaga ramane presedinte al partidului

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 15:29
2618 citiri
Conventia Nationala a PDL, in luna mai - Blaga ramane presedinte al partidului
Foto: Arhiva

Democrat-liberalii, reuniti vineri la Palatul Parlamentului in sedinta Colegiului Director, au stabilit o Conventie Nationala a partidului in luna mai, cand se va alege noua conducere a democrat-liberalilor.

Consiliul National de Coordonare, la care se va stabili si data exacta a Congresului National, la care vor participa in jur de 5.000 de delegati, va fi organizat pe 23 februarie, a anuntat liderul PDL, Vasile Blaga.

"Deciziile pe care le-am luat, dupa patru ore si jumatate de discutii serioase: pe parcursul lunii ianuarie si februarie, vom avea analiza in fiecare organizatie judeteana. In 23 se va intruni CNC, care va stabili data unei Conventii Extraordinare in luna mai, o Conventie la care sa participe 5.000 de colegi care sa reprezinte pozitia si punctul de vedere al partidului", a declarat Blaga, pe holurile de la Palatul Parlamentului.

Blaga a precizat ca "au fost patru ore de discutii serioase, in care a fost analizat parcursul partidului, inclusiv rezultatul la alegeri. Ceea ce m-a bucurat a fost atitudinea colegilor, faptul ca au abordat extrem de atent problema si si-a exprimat fiecare cuvantul cu multa ponderare pentru a ajunge la concluzia ca avem nevoie de un partid mai unit ca oricand, pentru ca trebuie sa facem fata unui USL care nu face decat ce a facut in campanie - sa manipuleze opinia publica".

"Nu mi-a cerut nimeni demisia"

Sedinta de vineri nu a fost lipsita de tensiuni. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al partidului imediat dupa inceperea Colegiului Director.

Cristian Preda a demisionat din conducerea PDL

Exemplul sau a fost urmat de Sever Voinescu, care a demisionat, vineri, din functia de vicepresedinte PDL. El a renuntat la functia de conducere din partid in urma rezultatului slab obtinut de PDL la alegerile parlamentare, desi nu a candidat pentru un mandat de parlamentar.

"Nu am avut niciun coleg care sa solicite, in sala, demisia conducerii. L-am invitat la sedinta pe Cezar Preda si l-am rugat sa revina in echipa, lucru care s-a intamplat. Doi colegi - Cristian Preda si Sever Voinescu - si-au dat demisia. Ulterior, domnului Sever Voinescu i s-a cerut demisia de catre organizatia de Constanta, dar asta e alta problema", a mai spus Blaga.

In ceea ce priveste viitorul guvern USL, Blaga spune ca PDL nu va vota un Executiv din care nu face parte, insa va participa la discutii de interes national, precum modificarea Constitutiei, a legii electorale ori regionalizarea Romaniei.

"Vizavi de Guvern si de actuala Putere, decizia este una cat se poate de normala - nu vom vota niciun guvern din care nu facem parte, dar vom participa la discutii de interes national - Constitutia, legea electorala trebuie corectata si, daca doriti, o reorganizare administrativa a Romaniei", a completat liderul PDL.

Acesta a subliniat ca Alianta Romania Dreapta nu mai exista din noaptea alegerilor, insa cei patru parlamentari de la Forta Civica, Noua Republica si PNTCD, care au obtinut un mandat de parlamentar, vor fi invitati sa se alature grupurilor PDL.

Colegiul Director a venit dupa rezultatul catastrofal inregistrat la alegerile parlamentare, unde niciun candidat (cu doua exceptii, ambele in Diaspora) nu a iesit pe primul loc in vreun colegiu, toate mandatele fiind obtinute practic dupa redistribuire. Cu putin peste 16% din voturi, adica doar 80 din 588 de mandate in viitorul Parlament, PDL si aliatii sai din ARD au obtinut cu cateva procente bune sub scorul pe care mizau, de pana la 24%.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Conventie Nationala PDL mai, #PDL schimba conducere Blaga, #PDL analiza rezultate alegeri , #demisii