Demisia in bloc la PDL - Reactii la cald: A fost o sedinta de exorcizare!

Joi, 14 Iunie 2012, ora 21:38
4537 citiri
Demisia in bloc la PDL - Reactii la cald: A fost o sedinta de exorcizare!
Foto: Digi24

Liderii PDL au comentat in feluri diferite decizia de demisie a presedintelui partidului, Emil Boc, si a intregii conduceri, ca urmare a rezultatelor dezastruoase de la alegerile locale.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, la iesirea de la sedinta Colegiului Director a partidului, ca isi da demisia din functie, alaturi de intreaga conducere democrat-liberala.

Boc a spus ca PDL a traversat Romania prin criza, iar masurile luate de guvernarea PDL au fost bune si corecte, dar au afectat electoral partidul.

Emil Boc si-a prezentat demisia, alaturi de intreaga conducere a PDL

Radu Berceanu, intrebat ce parere are despre demisia conducerii BPN, a raspuns: "Pana una alta, foarte buna!"

Vasile Blaga: "Sigur se va alege o conducere interimara, vom decide duminica".

Elena Udrea: "Este o decizie buna si corecta si onorabila a BPN-ului de a isi prezenta demisia de onoare si a lasa un interimar la conducerea partidului".

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, la TVR Info: "Orice alegeri interne intr-un partid creeaza un altfel de trend decat cel care trebuie sa ne motiveze pentru alegerile parlamentare". Acesta a adaugat ca obiectivul e maximizarea potentialului pentru parlamentare.

Radu F. Alexandru, la Digi 24: "A fost o sedinta de exorcizare".

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, la Realitatea TV: "A fost una din cele mai frumoase sedinte, o dezbatere exacta. S-a luat o decizie corecta pentru ce trebuie sa existe in Romania pe zona de centru-dreapta, pentru a da posibilitatea unei constructii pe zona de centru-dreapta (...) Dreapta trebuie sa se pregateasca pentru competitia din toamna".

Gheorghe Flutur pentru Mediafax: "Conducerea PDL si-a depus mandatul. Scopul nostru este relansarea partidului si gasirea solutiilor pentru a raspunde electoratului de dreapta".

"E o asumare in bloc a responsabilitatii. Ca orice partid modern trebuie sa-ti asumi aceste responsabilitati".

Primarul Brasovului, democrat-liberalul George Scripcaru, a declarat la finalul sedintei Colegiului Director ca gestul de demisie a intregii conduceri din BPN este unul "normal si de responsabilitate politica".

"A fost un gest de responsabilitate politica si eu cred ca este normal acest lucru", a spus el.

Intrebat de presa daca si sefii de organizatie ar trebui sa isi dea demisia, el a raspuns ca nu. "Nu (nu trebuie sa isi dea demisia - n.red.). Este vorba despre structura de conducere a partidului. Isi depune un mandat si nu vad nimic rau in chestiunea asta. Isi asuma o responsabilitate", a explicat George Scripcaru, citat de Newsin.

Sever Voinescu, purtator de cuvant: "Nu am o opinie in acest moment (despre cine ar trebui sa conduca PDL - n.red.).

Exista aceasta tentatie de a gasi pe cineva precum Traian Basescu, acea persoana nu exista, trebuie sa gasim pe altcineva, cu alt profil de lider.

Marius Spinu, presedinte PDL Iasi: Cea mai buna conducere pentru PDL ar fi Mihai Razvan Ungureanu - presedinte si Vasile Blaga - presedinte executiv.

S-ar putea sa mai urmeze multe demisii la nivelul organizatiilor judetene si locale.

Decizia, duminica

Duminica va avea loc un nou Consiliu Director si se va decide strategia de viitor si data la care se va alege noua conducere. Pana atunci, actuala conducere ramane in functie, interimar.

Anterior acestei decizii, o serie de membri ai conducerii si-au anuntat demisiile din functii, unii inainte de sedinta, altii in timpul ei, de bunavoie sau la presiunea colegilor.

Primul dintre ei a fost primarul de Piatra-Neamt, vicepresedintele PDL Gheorghe Stefan, inainte de a intra la Colegiul Director. In cadrul sedintei, si-au prezentat demisia primarul de Targu-Mures, Dorin Florea, tot din functia de vicepresedinte, dar si secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Elena Udrea si-a dat si ea demisia din functia de vicepresedinte, dupa ce tot saptamana aceasta a anuntat ca pleaca de la sefia PDL Bucuresti.

Sedinta a fost foarte tensionata si liderii PDL s-au atacat in termeni extrem de duri. Unul dintre ei a catalogat-o ca fiind "cu sange pe pereti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#reactii demisii PDL, #lideri PDL demisie conducere , #demisii
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Se leapada de satana basista ?????
Poza Imanuel
Imanuel
rank 2