Hardau pleaca din conducerea PDL Cluj-Napoca, suparat pe candidaturile la alegeri

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 13:16
2120 citiri
Hardau pleaca din conducerea PDL Cluj-Napoca, suparat pe candidaturile la alegeri
Foto: Monitorul de Cluj

Senatorul Mihail Hardau, presedinte al Comisiei de Invatamant din Senat, va demisiona, vineri, din functia de prim-vicepresedinte al PDL Cluj-Napoca, pentru a se delimita de modul "nestatutar si nedemocratic" in care s-au stabilit candidatii filialei pentru alegeri si va ramane simplu membru al PDL.

Mihail Hardau a declarat, vineri, ca isi va depune demisia, in cursul dupa-amiezii, in cadrul sedintei Biroului Permanent Local al PDL Cluj-Napoca.

"Vineri dupa-amiaza, in sedinta BPL al PDL Cluj-Napoca, imi voi da demisia din functia detinuta in fruntea filialei municipale pentru a ma delimita de modul nedemocratic si nestatutar prin care s-au stabilit candidatii in judetul Cluj pentru alegerile parlamentare. Voi demisiona din functia de prim-vicepresedinte al PDL Cluj-Napoca pe care o detin si voi ramane simplu membru PDL. Sunt pedelist pana la moarte", a spus Hardau.

Scandal in ARD: Hardau nu mai candideaza la parlamentare din cauza lui Papahagi

Senatorul a fost ales prim-vicepresedinte al PDL Cluj-Napoca in aprilie 2011. Mihail Hardau este membru al PDL din 1996.

Surse din PDL Cluj declarau, la sfarsitul lunii septembrie, ca Mihail Hardau, fost ministru al Educatiei, este nemultumit de faptul ca Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Aliantei Romania Dreapta, desi acesta "nu a muncit nimic si este doar fiul tatalui sau, Marian Papahagi", fost director al "Accademia di Romania" din Roma.

"Domnul senator Mihail Hardau nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi in Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputatilor, pe listele Aliantei Romania Dreapta. Papahagi este sustinut de Fundatia Crestin Democrata, iar domnul Hardau a spus ca este nemultumit ca se impune aceasta candidatura deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatalui sau, Marian Papahagi, fost director al 'Accademia di Romania' din Roma", declarau sursele citate.

Mihail Hardau ar fi sustinut ca decizia Aliantei Romania Dreapta de a-l sustine pe Adrian Papahagi in Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputatilor este "o decizie stramba".

Democrat-liberalul isi castigase, la alegerile precendente, mandatul de senator in Colegiul nr. 1 Senat, care inglobeaza Colegiile 1 si 2 pentru Camera Deputatilor, iar la alegerile din iarna ar fi vrut sa candideze, potrivit surselor citate, in Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputatilor.

Mihail Hardau nu va mai candida la parlamentare, din cauza lui Papahagi

Luni, senatorul PDL a anuntat ca nu doreste sa mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar si nu si-a depus dosarul pentru niciun colegiu uninominal la alegerile din 9 decembrie, completand ca nu vrea sa candideze sub sigla altui partid.

"Nu voi candida pentru nimeni, sub nicio forma. Renunt sa candidez pentru un nou mandat de parlamentar", a spus Mihail Hardau.

Acesta a sustinut, intr-un comunicat de presa transmis luni, ca isi mentine punctul de vedere conform caruia in Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputatilor este normal sa candideze un membru al PDL "care a participat si contribuit in ultimii 10 ani la constructia organizatiei municipale si judetene din Cluj".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Hardau demisie PDL Cluj Napoca, #Hardau candidatura parlamentare Cluj, #Mihail Hardau candidatura parlamentare Adrian Papahagi , #demisii