Papahagi a demisionat din PDL - Vezi in ce partid intra (Video)

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 18:34
2636 citiri
Papahagi a demisionat din PDL - Vezi in ce partid intra (Video)
Foto: Arhiva

Adrian Papahagi a demisionat vineri din Partidul Democrat Liberal, printr-o scrisoare trimisa presedintelui PDL Cluj, Daniel Buda.

"Parasesc Partidul Democrat Liberal fara resentimente si pastrez aceeasi prietenie colegilor alaturi de care am dus luptele politice ale anului trecut, in special organizatiei PDL Cluj si domnului Emil Boc.

Consider ca principala problema a dreptei romanesti nu este lipsa valorilor si a oamenilor credibili, in toate formatiunile existente, ci criza de leadership.Cred, totodata, ca singurul lider legitim al dreptei este Traian Basescu", scrie Adrian Papahagi intr-o postare pe Facebook.

Totodata, acesta anunta ca se alatura Miscarii Populare.

"Am decis asadar sa ma alatur miscarii civice inspirate de Presedintele Romaniei si am acceptat sa fac parte din grupul de initiativa al Partidului Miscarea Populara", anunta el.

De altfel, Adrian Papahagi este un loial sustinator al presedintelui. "Traian Basescu - exceptional la Digi 24. Ramane singurul lider al dreptei. In jurul lui vom construi alternativa la Puciulica si Cacarau", scria Papahagi joi seara tarziu, pe Facebook.

Demisia lui Adrian Papahagi vine dupa cele depuse de Daniel Funeriu si Teodor Baconschi.

Totodata, Cristian Preda asteapta sambata o decizie privind suspendarea sa pentru 6 luni din PDL, in timp ce fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a decis sa se inscrie in acest partid, urmand sa primeasca o functie de prim-vicepresedinte, anunta Realitatea TV.

Adrian Papahagi este licentiat in anglistica al Facultatii de Filologie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj (1999) si al Universitatii Paris IV-Sorbonne (1998).

A fost elev strain al Ecole Normale Superieure (Paris) intre 1997-2000. Are un master in studii medievale la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999) si doctorat in studii medievale ("summa cum laude") la aceeasi universitate.

A predat engleza medievala la Universitatea Paris IV-Sorbonne si la Institutul Catolic din Paris intre 1999-2003. In prezent lucreaza la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj.

In plan politic, Adrian Papahagi a ocupat in 2010 functia de consilier al ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, fiind si vicepresedinte al Fundatiei Crestin-Democrate si director adjunct al Institutului de Studii Populare.

In timpul celei de-a doua suspendari a presedintelui Traian Basescu din vara anului 2012, a fost unul dintre cei mai implicati sustinatori ai sefului statului.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a candidat din partea ARD intr-o circumscriptie din judetul Cluj, fiind sustinut de Monica Macovei si Cristian Preda, dar nu a reusit sa obtina un mandat, desi scorul sau a fost peste media nationala a PDL.

Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu a anunţat că a fost informat vineri, 21 iunie, că reprezentanţii organizaţiei PSD Dolj i-au retras sprijinul politic şi urmează să fie înlocuit din funcţia de secretar...
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunţă organizarea, duminică, 23 iunie, a unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga,...
#Papahagi demisie PDL, #Papahagi Miscarea Populara , #demisii
  1. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  2. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
  3. Diana Șoșoacă visează la președinție: ”Am nevoie să stau în Parlamentul European câteva luni” VIDEO
  4. Angajații care ar putea pierde, în medie, 1.700 de lei în urma legii pensiilor PSD-PNL. Calculele USR
  5. Ambasada SUA, mesaj laudativ după retragerea lui Iohannis din cursa pentru NATO: Un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței
  6. O publicație germană critică ambițiile lui Klaus Iohannis: ”Este îndoielnic dacă ar fi la înălțimea unei funcții de top”
  7. Guvernul a aprobat ”salariu minim european”. Legea merge în regim de urgență la Parlament
  8. Soarta Alianței Dreapta Unită, pecetluită. Elena Lasconi: Oricum nu mai există. Nu mai putem defila cu Ludovic Orban
  9. Elena Lasconi surprinde cu un nou discurs: „În USR este loc atât pentru gay, cât și pentru hetero”
  10. Ciolacu a cerut pregătirea proiectului de hotărâre privind data prezidențialelor. Când vor avea loc