Papahagi: Imi dau demisia daca intelectualii sunt exclusi din PDL

Marti, 28 Mai 2013, ora 23:54
1713 citiri
Papahagi: Imi dau demisia daca intelectualii sunt exclusi din PDL
Foto: Arhiva

Adrian Papahagi avertizeaza ca va demisiona din PDL daca Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu sunt exclusi din PDL. "Sa vedem ce va mai valora PDL fara Basescu si fara intelectuali", spune Papahagi.

"Nu am reactionat la declaratiile ultimelor zile, dar daca sunt exclusi din PDL tocmai oamenii care credibilizeaza partidul in ochii electoratului de dreapta, nu voi astepta nici 5 minute sa-mi dau demisia in semn de solidaritate.

Ma intreb ce om normal la cap ar putea sta pe ganduri cand vine vorba sa aleaga intre Alin Popoviciu si Cristian Preda + Teodor Baconschi + Toader Paleologu +Daniel P. Funeriu.

Am aderat la PDL pentru a fi coleg cu acesti oameni, nu cu Popoviciu, si voi parasi partidul alaturi de ei daca se ajunge pana acolo", a scris Papahagi pe Facebook.

Cristian Preda: Conducerea PDL, ilegitima pentru ca nu face opozitie

El a tinut sa aduca aminte ca Traian Basescu a castigat alegerile pnetru ca a beneficiat de sprijinul intelectualilor.

"Traian Basescu a castigat si fiindca a stiut sa-si alieze vocile credibile ale acestei tari, de la Plesu, Patapievici si Cartarescu la Macovei, Baconschi, Cristi Preda, etc. Fiindca Basescu e suficient de sigur pe sine ca sa nu fie complexat de niste oameni cu carte si principii.

Sa vedem ce va mai valora PDL fara Basescu si fara intelectuali. Vor compensa glumele lui TRU si integritatea lui Popoviciu?", a adaugat Papahagi.

Papahagi: Multi din partid il detestau pe Funeriu

Ulterior, dupa ce a aflat de demisia din PDL a lui Daniel Funeriu, Adrian Papahagi a dezvaluit ca multi din partid il "detestau" pe fostul ministru al Educatiei.

"Daniel P. Funeriu a fost cel mai reformator si curajos ministru al Educatiei din 1990 incoace. Inevitabil, multi l-au detestat in propriul partid si l-ar fi preferat in locul lui pe traseistul Catalin Croitoru, care ar fi menajat interesele tuturor mafiilor din invatamant: sindicate, plagiatori, impostori, fabrici de diplome, bacalaureat pe copiate, afaceristi, rectori pe viata, cumularzi, gerontocrati.

Funeriu a lucrat pentru binele Romaniei, in timp ce multora din partid le pasa doar de voturi. Funeriu a facut politica de valori, nu de cardasie. Iata de ce e imposibila alegerea intre reformistul Funeriu si un Alin Popoviciu", a mai spus Papahagi.

Funeriu isi anunta demisia din PDL: Nu vreau sa-mi pun colegii intr-o situatie penibila (Video)

Vicepresedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marti, ca va propune in sedinta de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi,Theodor Paleologu si Daniel Funeriu pe motiv ca nu vede de ce trebuie tinuti in partid oameni care ataca in fiecare zi PDL.

O.A.

#Adrian Papahagi demisie PDL, #Adrian Papahagi excluderi PDL, #Adrian Papahagi intelectuali PDL , #demisii