PDL tine cu dintii de primarii din Arges: Decizia de excludere, invalidata - vezi motivele

Luni, 29 Iulie 2013, ora 14:13
1543 citiri
PDL tine cu dintii de primarii din Arges: Decizia de excludere, invalidata - vezi motivele

Biroul Permanent National al PDL a decis, luni, invalidarea deciziei Consiliul de Coordonare Judetean Arges al organizatiei prin care 21 de primari democrat-liberali au fost exclusi din partid.

"Potrivit statutului PDL, Comisia Nationala de Integritate, Statut si Litigii poate fi sesizata sau se poate autosesiza in legatura cu neconcordanta dintre decizii sau hotarari ale organismelor de conducere ale partidului si prevederile statutare.

Reprezentantii CNISL au constatat ca excluderea din partid a celor 21 de membri ai PDL nu a respectat prevederile statutare si a avut un vadit caracter abuziv", se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

24 de primari PDL-isti din Arges pleaca din partid. Se inscriu in Miscarea Populara? (Video)

In documentul citat se arata ca excluderea unui membru din partid se face doar "daca acesta a incalcat in mod grav si repetat prevederile statutului si hotararile organizatiei sau a prejudiciat imaginea partidului", iar cei 21 de PDL-isti argeseni nu au incalcat acest articol.

Comisia a constatat si o serie de nereguli in convocarea conducerii PDL Arges privind decizia de excludere, au mai precizat reprezentantii PDL Arges.

In urma cu mai bine de o saptamana, 24 de primari argeseni din PDL au fost propusi spre excluderea din partid de catre presedintele organizatiei judetene, Mircea Andrei, care si-a dat demisia dupa aceasta miscare.

Daca si-ar fi dat singuri demisia din partid, acestia ar fi pierdut si mandatele de primar pe care le-au castigat ca membri ai PDL, insa daca sunt exclusi din organizatie, acestia isi pot duce la bun sfarsit mandatele de la primarie si se pot inscrie in alta formatiune politica.

Vice PDL, despre primarii "fugari": Ii impiedicam sa se "dezlege", functia e proprietatea partidului

Excluderea edililor argeseni din PDL a fost comentata ca o incercare de a dezerta din PDL si de a se inscrie in Miscarea Populara, formatiunea politica sustinuta de presedintele Traian Basescu, mai ales ca decizia a coincis cu o vizita a sefului statului in judet.

I.S.

#excludere primari Arges anulata, #excludere PDL anulare BPN, #primari Arges exclusi PDL , #demisii