Seful PDL Giurgiu pleaca din partid: Vasile Blaga m-a ciuruit

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 14:06
4562 citiri
Seful PDL Giurgiu pleaca din partid: Vasile Blaga m-a ciuruit

Presedintele filialei judetene Giurgiu a PDL, Marin Anton, a anuntat ca nu mai candideaza la presedintia Consiliului Judetean Giurgiu, isi da demisia din partid si renunta la functia de secretar de stat la Ministerul Mediului, acuzandu-l dur pe Vasile Blaga, presedintele Senatului si seful de campanie al democrat-liberalilor pentru alegerile locale.

Anton a spus, potrivit agentiei Mediafax, ca demisioneaza din partid si din functiile detinute, insa nu a oferit detalii. Cu o seara inainte, el respinsese ferm orice plecare din PDL.

Liderul PDL Giurgiu a declarat, initial, potrivit giurgiuveanul.ro, ca a luat decizia de a renunta la candidatura deoarece ar fi fost "ciuruit" de Vasile Blaga, presedintele Senatului si ca, in urmatoarele zile, isi va depune inclusiv demisia din functia de presedinte al PDL Giurgiu.

"Vreau sa va anunt ca nu mai candidez la presedintia Consiliului Judetean Giurgiu. Ma pot bate cu adversarii politici, dar nu cu oamenii din partidul meu. Am fost ciuruit de domnul Vasile Blaga. Sunt la dispozitia partidului care cred ca are optiuni serioase pentru Consiliul Judetean Giurgiu", a anuntat Anton.

Intrebat daca ia in calcul o eventuala demisie de la sefia PDL Giurgiu, Marin Anton a raspuns ca acest lucru se va produce in urmatoarele zile, si ca va renunta la tot ce inseamna PDL.

Marin Anton a spus, de asemenea, ca daca are sa-si reproseze ceva, acela este faptul ca a mizat pe onoarea si cinstea oamenilor din jurul sau.

Cu toate astea, luni seara, la B1 TV, el a negat faptul ca ar pleca din PDL.

In ceea ce priveste posibilii candidati ai PDL Giurgiu la presedintia Consiliului Judetean Giurgiu, Anton a nominalizat trei persoane care ar putea sa intre intr-o astfel de cursa: Vasile Blaga, Mihai Dobre si o alta persoana care urmeaza a fi desemnata de catre partid.

Chestionat asupra probabilitatii ca Vasile Blaga sa accepte o astfel de candidatura, Anton a precizat ca "din moment ce ma chinuie, ar trebui sa-si asume acest lucru. A girat acest fenomen de a distruge proiectul Miscarea pentru Noul Giurgiu si l-a subminat din interior.

Marin Anton a fost secretar de stat in Guvernul Boc mai intai la Transporturi si apoi la Mediu. Anton a intrat in atentia presei datorita impresionantei sale declaratii de avere, ce contine numeroase case si terenuri.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Marin Anton Giurgiu Blaga ciuruit, #Marin Anton renuntare candidatura , #demisii