Sotul Laviniei Sandru demisioneaza din PDL si de la Primaria Slatinei - surse

Marti, 27 Martie 2012, ora 12:29
3607 citiri
Sotul Laviniei Sandru demisioneaza din PDL si de la Primaria Slatinei - surse

Primarul municipiului Slatina, Darius Valcov, demisioneaza din functie si din PDL, au declarat surse politice locale.

Motivele demisiei vor fi anuntate intr-o conferinta de presa, marti. Darius Valcov a fost ales primar al Slatinei in 2004 cand presedinte al Partidului Democrat era Traian Basescu. Seful de campanie al lui Valcov a fost Cozmin Gusa, acesta fiind de altfel si nasul de cununie al cuplului Darius Valcov-Lavinia Sandru, proaspat intrata in UNPR.

Presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, si-a anuntat demisia din PSD

Deputatul liberal Gigel Sorinel Stirbu a spus in cadrul unei conferinte de presa la Slatina ca liderul PDL Olt Darius Valcov, actualul primar, ar putea fi candidatul USL la Primaria Slatina, transmitea NewsIn pe 14 martie.

"Candidatul USL la Primaria Slatina va fi o surpriza. Mai aveti putin rabdare si veti afla. Candidatul USL la Primaria Slatina va fi un surfer. Un om care este intotdeauna pe val" a declarat deputatul PNL Gigel Sorinel Stirbu, cand a venit vorba despre candidatii USL. La insistentele ziaristilor, privind numele persoanei la care a facut referire, liberalul a spus sec: "Darius Valcov va fi candidatul USL, ce, va mira ceva? Stiati!"

Surse din PDL si PSD au confirmat insa ca exista zvonuri privind iminenta trecere a presedintelui PDL Olt la PSD si candidatura sa la Primaria Slatina pentru un nou mandat. "Da este adevarat. Deocamdata tot ceea ce stim este ca el va fi urmat de vreo 5-6 primari PDL", au declarat surse din PDL Olt. Nu este exclus insa ca negocierile cu PSD sa fie o strategie a lui Valcov de a forta mana PDL si de a obtine de la centru resursele necesare pentru proiectele lui.

Presedintele PDL Olt si primar al Slatinei Darius Valcov nu a putut fi contactat de NewsIn pentru a infirma sau confirma cele afirmate de deputatul liberal Gigel Sorinel Stirbu. Sotia sa, Lavinia Sandru, proaspat intrata in UNPR, a catalogat insa la acea data aceste informatii drept "intoxicari".

Oana Niculescu Mizil si-a dat demisia din PSD: Am fost mazilita

Zvonurile privind trecerea lui Darius Valcov la PSD au circulat inca de anul trecut, fiind vehiculate mai multe termene limite date de social-democrati presedintelui PDLOlt pentru a-si anunta plecarea din partidul de guvernamant.

Ele au inceput sa fie vehiculate din ce in ce mai des de la inceputul anului, in special dupa ce Darius Valcov a inceput sa ameninte cu refuzul de a mai candida pentru un nou mandat de primar din partea PDL si chiar cu plecarea din partid. Nemultumirile sale erau legate, potrivit celor afirmate de Valcov, de lipsa alocarii resurselor bugetare pentru construirea soselei de centura a municipiului Slatina.

Citeste si:
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 20 ianuarie, că prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând. Acesta a vorbit și despre...
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, vicepreședinte al USR, consideră că este necesară convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru a discuta situaţia de...