Teodor Baconschi si-a dat demisia din PDL

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 20:31
3715 citiri
Teodor Baconschi si-a dat demisia din PDL

Teodor Baconschi i-a trimis, duminica seara, scrisoarea de demisie presedintelui Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga.

Teodor Baconschi si-a motivat decizia, intr-un comunicat remis Ziare.com, prin faptul ca membrii partidului care au sustinut motiunea "Reformistii" au fost propusi pentru excluderea din partid, iar lui i s-a recomandat sa isi schimbe atitudinea.

"Dupa dezastrul electoral din 9 decembrie 2012, cu gandul de a propune solutii concrete spre reconstructia PDL, am sustinut, alaturi de dna Monica Macovei, motiunea "Reformistii", care s-a bucurat de mai mult ecou in afara partidului decat in interior.

In ultimele saptamani, semnatarii acestei motiuni - niciodata sprijiniti, niciodata acceptati cu adevarat - au fost propusi pentru excluderea din partid. Conducerea actuala considera ca prezenta lor in PDL este inutila sau chiar daunatoare.

Dar chiar mesajele domniei voastre, transmise prin presa, ma pun intr-o situatie inacceptabila: pe de o parte, ati recurs la o formula imprecativa, sperand ca "se va alege praful si pulberea de cei care pleaca din PDL".

Pe de alta parte, intr-un ultim acces de eleganta, mi-ati recomandat - de la Cluj - sa "fac ciocul mic". Nu cred ca acest gen de limbaj trebuie sa caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formatiuni politice democratice, in Romania europeana", a scris Teodor Baconschi in scrisoarea sa de demisie.

Teodor Baconschi a prezentat in scrisoare si activitatea sa in cadrul PDL, care include: crearea Fundatiei Crestin Democrate, sustinerea proiectului Legii votului prin corespondenta, sustinerea campaniilor pentru alegerile locale si parlamentare.

"Sunteti la curent cu activitatea mea: pe langa prestatia ministeriala, in virf de criza interna si internationala, am creeat Fundatia Crestin Democrata, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinara a PDL si dialogul cu societatea civila.

Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenta, pentru ca romanii din diaspora sa se simta parte a natiunii. Nu am ezitat sa apar politica guvernului condus de dl Emil Boc in numeroase contexte publice si mediatice, inclusiv in perioadele foarte dificile, cand multi lideri ai PDL preferau sa stea deoparte, in timp ce altii paraseau partidul, trecand la USL.

Va reamintesc si faptul ca am sustinut, dupa puterile mele, atat campania pentru alegerile locale, cat si campania pentru parlamentare: trimis sa candidez la Iasi, in plin fief USL, am obtinut 21 % din voturile exprimate in colegiul senatorial 4, depasind media pe tara adjudecata de ARD".

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, si-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal, marti seara, transmitand o scrisoare in acest sens presedintelui democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

Daniel Funeriu a demisionat din PDL - vezi scrisoarea trimisa lui Vasile Blaga (Video)

Teodor Baconschi, alaturi de Cristian Preda, Theodor Paleologu si Sever Voinescu - aripa intelectualilor din PDL - urmau sa fie propusi pentru excludere, luni, in sedinta BPN al partidului.

Vicepresedintele PDL Alin Popoviciu este cel care a facut anuntul, marti. A doua zi, liderul democrat-liberal a declarat, pentru Ziare.com, ca europarlamentarul Cristian Preda ar fi vinovat pentru scaderea partidului cu 5 la suta in sondaje, prin declaratiile sale.

Europarlamentarul a criticat in mod constant, in ultimele luni, PDL si noua conducere a partidului. La inceputul lunii aprilie, Preda a spus ca exista riscul "uselizarii PDL" si le-a cerut colegilor sai sa nu se mai manifeste "curtenitor si amabil" cu Crin Antonescu si sa nu-i mai intretina "narcisismul".

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi i-a atacat, in luna aprilie, pe vicepresedintele PDL Raluca Turcan si pe presedintele partidului, Vasile Blaga.

Theodor Paleologu a spus despre alegerile pentru functiile de conducere din PDL, de la inceputul lunii aprilie, ca au fost o "mascarada", iar apoi a afirmat ca, daca democrat-liberalii vor "sa-l scoata din sarite" pe presedintele Traian Basescu, ar trebui pusi Petre Roman si Theodor Stolojan sa conduca lista pentru alegerile europarlamentare, numindu-i pe cei doi "o maniera de a promova patrimoniul national" si "cea mai tare colectie de antichitati".

Nu in ultimul rand, deputatul PDL a precizat ca ar fi absurd sa fie exclus din partid, adaugand ca membrii PDL nu sunt "iobagi pe mosia cuiva, pe mosia unui vataf".

D.G.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Teodor Baconschi demisie PDL, #Teodor Baconschi demisie, #demisii PDL, #PDL notiunea Reformistii , #demisii
Comentarii
Poza Strugure
Strugure
rank 5
O veste buna !,,Cei lenesi plece unde vor ,,! (Miscarea Populara).
Poza ciudacu
ciudacu
rank 3
blaga a spus adevarul doar pe jumatate