Farmazonii PDL (Opinii)

Vineri, 30 Martie 2012, ora 08:03
6307 citiri
Farmazonii PDL (Opinii)

Cum a scapat Elena Udrea de broasca raioasa, cum a slobozit Oltean broscoiul din gatlej, care uite-asa urca si cobora, cum a inceput o reforma atat de radicala in partid, incat verdele-nrourat s-a mohorat cu totul pe cararea deschisa de PNTCD in 2000. De atunci taranistii s-au tot reformat pana cand au ajuns un biet duet, Pavelescu & Milut.

Cu PDL nu e chiar asa deoarece nu e partid de oameni politici, ci de scriitori si poeti. Nu cred ca au mai fost partide sa faca atata risipa de talent literar, de metafore, ironii caustice, porecle mustind de sensuri neaose si imaginatie. Numai ca au un fix cu batracienii. Mai au si alte fixuri, dar, pentru un articol, ajunge.

Ce vina are broscoiul?

Chestia asta cu batracienii tine, se pare, de sex: daca secretarul general al partidului de guvernamant se caina cat de greu i-a venit sa inghita broscoiul, Udrea, la randul ei, se chinuise biata sa inghita ditai broasca raioasa. Sa ma ierte Traian Basescu daca visul sau maret de a avea o coalitie puternica si stabila la Putere a coborat de marti la nivel de balta.

Tocmai cand Fat-Frumos sa se insoteasca cu Alba ca Zapada, caci prea ne amagise nasul Lazaroiu de cat de frumoasa si nurlie e, iaca apare in fata noastra un holtei trecut si pleostit langa o Fata Morgana rebegita si calica. Infricosati de vedenia alegerilor viitoare, vorniceii plini de duh pe ecranele patriei dadura dosul ca la un semn.

Reforma de frunza verde

Dar vrajeala asta cu reforma portocalie a dat in clocot, provocand o hemoragie greu de stavilit pentru o vreme. De aceea, defectarea lui Frunzaverde e si mai greu de inghitit decat batracienii lui Oltean si Udrea. Insa in aceasta intamplare lumea a vazut ca imparatul e gol: le-a iesit portocaliilor la iveala goliciunea de sens a mesajului fortos - "suntem oamenii atotputernicului Basescu, cei mai tari, mai smecheri, mai reformatori, fara noi piere tara..."

Uite ca nu piere. Acum fugarii haini, abia iesiti de sub mrejele farmazonilor Udrea, Oltean, Boc... bat toba pe la televiziuni despre "haosul administrativ, vrajba politica si statul politienesc". Cica de 4 ani isi racesc gura si se tot roaga pe la usile maharilor PDL, dar, ocupati pana peste cap cu conturile si posturile, nu i-a ascultat nimeni.

Cine-a dat comanda?

Al cui e semnalul "se salveaza cine poate"? Al lui Frunzaverde? Sa coincida golirea ostii PDL de primari, un fel de sefi de trib locali, cu lipsa din teatrul de razboi a comandantului suprem, aflat la un congres despre limitarea inarmarilor nucleare? Limitari care seamana ca doua picaturi de apa cu lupta noastra anticoruptie: cu cat lupta e mai apriga, cu atat coruptia infloreste si mai abitir.

La fel si cu tradarile. Cu cat s-a luptat Opozitia mai abras cu tradarile dupa trecutele alegeri, cu atat s-au inmultit tradatorii. Numai ca acum, venindu-i apa la moara, tradarile ii pica bine. PDL poate fi si el multumit: si-a facut damblaua aproape 4 ani. Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat. Sa nu se mai jeluiasca pe la usile TV, ca nu-i mai crede nimeni. Regrete eterne.

Uninominal pur, Boldea parlamentar

Si apoi, abia acum se vad rezultatele nominalului pur, drag lui Basescu. Cu cat mai curate au fost procentele, cu atat mai necurate, consecintele: dupa asa sufragii, Romania are doua partide: de o parte, Coalitia primarilor in frunte cu presedintii de Consilii Judetene, baroni, stapani peste tara, mai-mari peste haznaua cu parale si, de alta parte, formatiunile politice, posesoare doar de clante, daca ne luam dupa zisa intelectualului Prigoana.

In aceste conditii, nu mai bine ne intoarcem pe vremea Dabijei-Voda, cel ce introdusese un nou bir, vadraritul? Adica podgorenii sa plateasca 10 salai (un fel de schillingi mici de arama) la fiecare vadra (10 litri) de vin.

Se mai gandeste cineva la Romania?

Poate astfel, scapati de aburii imbatatoarei licori, legiuitorii s-or trezi din letargie si-or vota o lege electorala dreapta si cinstita, cu gandul nu numai la viitorul odraslelor lor, ci si al copiilor nostri. Nu de alta, dar parca ideea ca primarii si superiorii lor de la judet sunt stat in stat si hotarasc cu de la sine putere cine sa castige alegerile nu miroase a Europa.

Si sa nu-si faca USL iluzii. Data viitoare Coalitia primarilor uninominali le va spune si lor pa. Bye-bye le vor spune alegatorii in zbor cu low cost-ul spre zari mai senine.

Citeste si:
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 27 ianuarie, că scutul de la Deveselu nu este o amenințare pentru Rusia, lucru de care se pot convinge oficialii de la Moscova făcând o...