Lupta crancena a PD-L pentru Primaria Capitalei (Opinii)

Marti, 01 Martie 2011, ora 20:02
4942 citiri
Lupta crancena a PD-L pentru Primaria Capitalei (Opinii)
Foto: iturism.ro

Ofensiva PD-L pentru Primaria Capitalei pare ca a inceput. Nu stim inca daca Elena Udrea va fi candidatul portocaliilor, dar observam ca batalia pentru voturile bucurestenilor este in plina desfasurare, iar lupta se poarta pe taram bugetar-financiar.

Cum putem interpreta decizia majoritatii din Consiliul General al Capitalei, detinute de PD-L, de a muta 500 milioane de la capitolul "investitii" catre bugetul de cheltuieli a doua regii cu probleme, RATB si RADET? Presa scrie ca acesti bani au fost "sacrificati" din fondurile de investitii alocate finalizarii Stadionului National, lucrarilor de pe Soseaua Pipera si constructiei pasajelor Mihai Bravu si Basarab.

Am inceput anul sub sloganul guvernamental "investim, investim si iar investim". Cheltuieli cat mai putine de la bugetul statului, iar cei care stau cu mana intinsa catre tara n-au decat sa se duca la munca.

Nimic anormal, pana aici. Numai ca sustinerea acestei gauri negre, numite RADET, prin subventii acordate populatiei, nu este decat o alta forma mascata de ajutor social. Pe de alta parte, reprezinta si un mod discriminatoriu de gandire in raport cu alte orase ale tarii, unde aportul subventiilor a fost redus sau chiar eliminat, dar si cu alti cetateni ai Capitalei, care nu sunt abonatii RADET.

Miscarea PD-L nu este insa intamplatoare si nici fara logica. Cum ar arata candidatul-primar Oprescu cu doua mari proiecte finalizate si cu altele in curs de desfasurare? Indiferent de cine le-a inceput, proiectele Basarab si National Arena vor ramane in memoria colectiva ca fiind opera lui Sorin Oprescu.

Cu un Sorin Oprescu atat de solid, sansele oricarui alt contracandidat sunt extrem de mici. Plus ca nici popularitatea la nivel national a PD-L nu debordeaza de indestulare. O putem numi chiar anemica.

Pe de alta parte, sa ne imaginam ce stare de spirit ar avea bucuresteanul care ar fi obligat sa scoata din buzunar o suma dubla pentru intretinere si cu 40 la suta mai mult pentru biletul pe mijloacele RATB, fata de momentul actual? Nu numai ca s-ar afunda mult mai mult in nemultumirea fata de Putere, dar ar respinge total orice gand legat de un eventual vot acordat candidatului PD-L.

Astfel, PD-L reuseste cateva lovituri decisive, incrucisate chiar: amana finalizarea unor investitii pe timpul mandatului doctorului Oprescu, reuseste partial sa demitizeze primarul atoatefauritor si, in acelasi timp, tine capacul pe oala in Bucuresti, orasul fara de care protestele provincialilor nu sunt decat simple descinderi asemanatoare cu plugusorul sau sorcova.

Guvernul stie ca, atat timp cat bucuresteanul se amageste ca in calorifere ii curge apa aburinda, ceva mai ieftina, nu va face altceva decat sa stea in spatele draperiilor de la balcon, privind la strada zgribulita.

Toate aceste miscari ne arata ca Romania trebuie regandita din temelii, la nivel administrativ. Peste tot, consilieri, primari sau prefecti se calca pe picioare, incercand sa acapareze fiecare cate o felie cat mai mare din tortul festiv numit buget. Iar atunci cand Puterea se amesteca in treburile locale, impartind banii dupa culoarea de partid, nu ne ramane decat sa constam amar ca, intr-adevar, iarna nu-i ca vara, dar nici Romania nu pare a fi in UE.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Sorin Oprescu Elena Udrea, #primarie Udrea Oprescu, #candidat primarie Bucuresti, #primarie PDL, #RATB RADET Bucuresti , #Elena Udrea