Andreea Paul-Vass: Romania are nevoie de o femeie presedinte sau premier

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 23:23
3381 citiri
Andreea Paul-Vass: Romania are nevoie de o femeie presedinte sau premier
Foto: Arhiva

Andreea Paul-Vass, consilierul premierului Emil Boc, a declarat marti ca Romania are nevoie de o femeie presedinte sau prim-ministru si a adaugat ca exista in partidele de dreapta (PDL si PNL) femei pe care le admira si pe care le considera un bazin de resurse umane de calitate, care nu este utilizat in prezent in politica.

"Romania are nevoie de o femeie presedinte sau prim-ministru, la fel cum un copil are nevoie de mama", a declarat Andreea Paul-Vass, la RTV, precizand ca natiunea romana trebuie sa invete sa isi respecte femeile.

Consilierul premierului a adaugat ca militeaza pentru o cota minima de 30% de reprezentare a femeilor in competitiile politice si precizeaza ca in politica e nevoie si de femei si de barbati, "e ca intr-o familie".

Andreea Paul-Vass a adaugat ca a fost "revoltata" de intrebarea de la referendum privind capul familiei.

"M-a revoltat acea intrebare, e doar un semnal al barierelor mentale institutionalizate, punerea problemei este doar un reflex al misoginismului societal romanesc. I-am replicat recenzoarei: 'aveti si optiunea amandoi, pentru ca noi impartim sarcinile si obligatiile'. Asta arata cat de prost suntem croiti mental", a declarat Andreea Paul-Vass.

Consilierul pe probleme economice al primului-ministru a adaugat insa ca Romania face progrese, deoarece statistica arata ca, intre anii 2006-2009, proportia de afaceri noi infiintate de femei a crescut de la 26% la 40%.

Intrebata daca vede pe Elena Udrea in postul de presedinte sau prim-ministru, Andreea Paul-Vass a declarat ca aceasta este "unul dintre cei mai buni ministri ai cabinetului actual".

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Andreea Paul Vass, #Andreea Vass femeie, #Vass femeie presedinte , #Emil Boc