Cinci motive sa votezi PDL (Opinii)

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 08:06
7351 citiri
Cinci motive sa votezi PDL (Opinii)
Foto: Ziare.com

Rinocerii care umplu fotoliile din Parlament nu numai ca nu vor fi mai putini, dar pot sta linistiti, nimeni nu le va cere partidelor lor sa-i inlocuiasca cu unii competenti, morali si nitel mai harnici. Puterea vrea sa unga campania electorala cu miere si sa permita sefilor de institutii publice sa candideze, pentru a-i ajuta pe parlamentari sa fie realesi, prin urmare nici contracandidatii nu au a se chinui sa-si primeneasca oferta.

Care va sa zica dupa ce a decis sa comaseze alegerile i-a incarcat pe deputati si senatori in spatele primarilor si presedintilor de consilii judetene, unde banii de investitii trimisi din fondul de rezerva aflat la dispozitia premierului sau cotele defalcate nasc pui vii mai iute, mai vizibil, o noua masura se va naste cu scopul de-a mentine statutul actualei clase politice: lenesi si ipocriti, fara teama de a fi sanctionati de electorat.

Avem, prin urmare, noi motive sa votam PDL. In primul rand, face economie. Democratia fiind prea scumpa, ne pregatim sa incolonam populatia la urne cu un biblioraft de bultine de vot - mai bine sa decidem ca facem alegeri doar cand iesim din criza, daca acesta este motivul pentru care nu trebuie sa destabilizam peisajul.

Apoi, vegheaza ca nu cumva electoratul sa devina confuz. Prefectii vor organiza alegerile, dar vor putea fi si candidati, si astfel, norodul va intelege ca muncesc mult, ca se pricep la toate, fiind multiplu talentati.

In plus, induce un sentiment de siguranta, convingerea ca statul lucreaza pentru oameni. Sefii inspectoratelor de munca le vor spune cum au combatut munca la negru, prin urmare le-a protejat viitorul generandu-le patronilor teama de puscarie, cei de la Protectia Consumatorilor vor citi lista comerciantilor de carne amendati deoarece le-au pus sanatatea in pericol, directorii de la somaj vor numara sms-urile trimise celor aflati in cautarea unui loc de munca - "anul acesta ne vom ocupa sa va gasim job" (asa se intampla la Cluj).

Nu in ultimul rand, taranii care au absolvit studii economice primesc periodic de la Emil Boc asigurari cu functiune de distonocalm: tintele de inflatie, crestere si deficit vor fi atinse. Iar asta ii impulsioneaza sa sape ogoarele cu unghiile, ca sa nu plateasca taxa pe parloaga.

Pe urma vine reforma din sanatate, un nou motiv de speranta. Daca-ti fracturezi bazinul si noua asigurare nu-ti permite sa continui recuperarea, deoarece n-ai venitul de asa natura, ai sanse maxime sa intri in programul national de boli psihice, unde tratamentul este gratuit.

Iar daca electoratul va pune botul, imi imaginez ca sentimentul cel mai deplin de siguranta se va instala in psihicul oamenilor Puterii, gratie adapostului conferit de certitudinea ca USL va pierde alegerile. Adica se vor culca pe-o ureche. Si asta poate fi sansa lui Ponta si Antonescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri PDL, #alegeri parlamentare prezidentiale, #alegeri PDL PNL PSD , #Emil Boc