Nastase: Mai bine dam banii pe anticipate, decat pe mita parlamentara

Duminica, 22 August 2010, ora 16:01
1553 citiri
Nastase: Mai bine dam banii pe anticipate, decat pe mita parlamentara

Presedintele CN al PSD Adrian Nastase sustine ca anticipatele ar fi o solutie buna si pe plan financiar, pentru organizarea alegerilor fiind nevoie de 100 de milioane de lei, in timp ce PD-L si Emil Boc sunt gata sa dea 40 de milioane de lei pentru a-si asigura, prin mita parlamentara, puterea.

Nastase reitereaza pe blog ca PSD ar prelua guvernarea in conditiile in care ar obtine, in urma alegerilor parlamentare anticipate, votul care sa-i permita sa-si formeze propria echipa in Guvern.

"PSD nu are nicio problema de vointa atunci cand vine vorba de preluarea guvernarii. Problema tine de felul in care partidul ajunge la guvernare, de acel 'cum'. Aratam intr-un articol recent ca nu sunt de acord cu un tip de guvernare 'pe chemate', unde am argumentat aceasta pozitie", scrie Nastase, duminica, pe blogul sau.

Un nou scandal in PD-L, legat de "mita bugetara"

PSD a anuntat, in repetate randuri, arata Adrian Nastase, ca singura modalitate pentru orice partid responsabil de a veni la putere in acest context economic trebuie sa fie testul electoral.

"Votul care sa ii permita oricarui premier sa formeze de unul singur Guvernul.

Votul care sa ii ofere posibilitatea sa isi faca propria echipa. Votul care sa ii garanteze ca nu trebuie sa includa in echipa sa aceleasi nume impuse si sustinute, in ultimii ani, de Traian Basescu, doar pentru ca altfel nu se poate", subliniaza presedintele Consiliului National al PSD, adaugand ca acest vot nu poate fi obtinut de la 'o oaste de stransura', precum cea care il santajaza cu sustinerea pe premierul Emil Boc, ci prin alegeri anticipate.

Anticipatele ar fi o solutie mai buna la nivel financiar

"In 2008, Guvernul a alocat 100 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare. In 2010 Guvernul Boc va acorda cate 200.000 de lei fiecarui parlamentar PD-L care voteaza cu propriul sau guvern la motiunea noastra. Este foarte posibil sa ii atraga prin aceste metode si pe ceilalti parlamentari. Daca avem in vedere cea mai recenta motiune inaintata de PSD, sustinuta de 197 de parlamentari, asta ar insemna ca PD-L si Emil Boc vor cheltui aproape 40 de milioane de lei pentru a-si asigura, nelegitim, prin mita parlamentara, mentinerea la putere", explica el pe blog.

De altfel, PSD pregateste pentru toamna, potrivit lui Adrian Nastase, nu doar o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc, dar si o campanie de informare neconventionala prin care programul de guvernare social-democrat sa fie adus la cunostinta cetatenilor.

PSD strange semnaturi pentru rasturnarea Guvernului

Social-democratii s-au intalnit in acest sfarsit de saptamana la Tulcea, pentru a discuta despre actiunile viitoare in plan politic, parlamentar, la nivel local.

S-a discutat si despre organizarea viitorului Consiliu National, iar Adrian Nastase noteaza pe blog ca l-a bucurat atmosfera discutiilor, in care nu a mai regasit "sageti si frustrari din trecut".

Ponta: Suntem dispusi sa facem compromisuri pentru a trece motiunea

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#nastase mita electorala pdl, #nastase alegeri anticipate, #nastase motiune cenzura psd , #Emil Boc