PPE: Masurile Guvernului Boc sunt curajoase, ratiunea trebuie sa triumfe in Romania

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 21:28
4112 citiri
PPE: Masurile Guvernului Boc sunt curajoase, ratiunea trebuie sa triumfe in Romania

Secretarul General al PPE, Antonio Lopez-Isturiz (foto), prezent vineri la Bucuresti, a reafirmat intr-un comunicat de presa "sprijinul puternic si aprecierea partenerilor europeni pentru actuala guvernare din Romania".

"A fost mereu o placere sa vin in Romania pentru ca stiu ca PPE-ul are aici parteneri extrem de seriosi in PDL, UDMR, Guvernul Boc si presedintele Basescu. Forta PDL si UDMR in interiorul familiei populare, dar si modelul de reforma pe care acest guvern de centru-dreapta a stiut sa il impuna in regiune, ne-au determinat sa organizam Congresul PPE la Bucuresti anul acesta.

Este un semn de recunoastere a eforturilor extraordinare pe care Guvernul Emil Boc le face pentru a impune in Romania un model de crestere economica sustenabila", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Totodata, secretarul general al PPE si-a exprimat ingrijorarea cu privire la protestele din Romania, spunand ca violentele sunt "inacceptabile intr-o democratie".

"Facem, de aceea, un apel la non-violenta in actiunile de protest. In plus, dialogul deschis si corect dintre majoritate si opozitie trebuie reluat pentru a se putea prelua din cerintele legitime ale oamenilor din strada in actul politic.

Vin dintr-o tara europeana, Spania, care recent a cunoscut o schimbare de Guvern in urma alegerilor democratice. Au fost si in Spania manifestatii puternice iar popularii spanioli au protestat impotriva politicilor socialistilor pe care le-am considerat gresite si iresponsabile. Dar schimbarea politica trebuie sa survina exclusiv prin vot deomocratic. In plus, in Spania puterea si opozitia au dialogat chiar si in cele mai grele momente", se arata in comunicatul remis presei de unul dintre cei mai importanti lideri PPE.

Nimeni nu va lua in serios afirmatii politicianiste de genul 'in Romania este dictatura'

Lopez le transmite liderilor Opozitiei din Romania ca "trebuie sa inteleaga ca nu sunt suficiente numai critici la adresa guvernarii, trebuie sa vina si cu solutii alternative pentru a fi credibili".

"Pot sa va spun ca actualul guvern popular din Spania, condus de Mariano Rajoy, este nevoit sa ia masuri dificile pentru populatie, dar asta pentru ca, la fel ca in Romania, fostul guvern socialist a amanat mult prea mult timp aceste reforme, provocand dezechilibre economice enorme.

Iata de ce masurile luate de guvernul Boc in Romania sunt nu doar curajoase, dar si un exemplu pentru alte state aflate in situatii economice dificile", se arata in comunicatul citat.

In plus, secretarul general al PPE, care este si membru al Parlamentului European, spune ca plangerile PSD la Bruxelles nu pot fi luate in considerare.

"Nimeni nu va lua in serios afirmatii politicianiste de genul 'in Romania este dictatura', chiar daca unii lanseaza asemenea aberatii doar pentru a castiga puncte electorale. Mesajul PPE este ca suntem in continuare alaturi de partenerii nostri din PDL si UDMR si de presedintele Traian Basescu, pentru ca in astfel de momente grele ratiunea trebuie sa triumfe.

Romanii vor intelege curand ca, desi dureroase, masurile luate au avut marele merit de a asigura stabilitate, de a feri Romania de caderea in prapastie si de a pune bazele pentru prosperitate in viitor. Romania nu isi permite acum sa piarda aceste rezultate economice atat de greu castigate si sper ca si Opozitia va constientiza riscul instabilitatii politice si sociale pentru tara in acest an atat de dificil."

C.B.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com