Protocolul Coalitiei a fost semnat - Aliatii Puterii raman impreuna pana in 2012

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 13:56
4186 citiri
Protocolul Coalitiei a fost semnat - Aliatii Puterii raman impreuna pana in 2012

Liderii PD-L, UDMR, UNPR si cei ai minoritatilor nationale au semnat miercuri protocolul Coalitiei, ce va fi valabil pana la viitoarele alegeri din 2012.

Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat ca scopul acestui protocol este de a asigura cresterea economiei Romaniei si ca aceasta crestere sa fie resimtita de romani.

"Astazi am semnat protocolul de colaborare intre PD-L, UDMR, UNPR si grupul parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor. Scopul acestui protocol e acela de a asigura cresterea economica a Romaniei, iar aceasta crestere economica sa fie resimtita de cetatenii romani. Pentru aceasta, avem nevoie de stabilitate politica, iar acest protocol isi propune continuarea colaborarii parlamentare si guvernamentale intre partidele care formeaza aceasta coalitie", a spus Boc.

PD-L a finalizat protocolul Coalitiei si a decis angajarea raspunderii pe Codul Muncii

Premierul a tinut sa precizeze ca au fost luate masurile necesare pentru Romania.

"Am trecut impreuna prin cele mai grele incercari posibile. Nu am cedat tentatiei populismului si am luat masurile necesare pentru Romania. Am salvat tara de la colapsul economic, am stabilizat economia, iar acum incheiem un nou protocol pentru asigurarea cresterii economice", a mai afirmat Emil Boc.

Liderul PD-L a mai afirmat ca protocolul semnat miercuri asigura stabilitatea politica a tarii, prevede pastrarea cotei unice si simplificarii fiscalitatii si isi propune ca economia sa ajunga la o crestere de 1,5 - 2% in 2011 si 4 - 4,5% in 2012.

Flutur: Protocolul Coalitiei, semnat in cel mult doua saptamani

Nu in ultimul rand, a precizat Boc, Coalitia isi doreste sa continue reformele in educatie si sanatate, dar si o colaborare dupa 2012.

La randul sau, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat ca acest protocol acopera toate domeniile economice si sociale.

Marko Bela explica situatia din Bihor si anunta protocol cu PD-L

"Dorim o asigurare a stabilitatii politice, credem ca trebuie sa aplicam masuri prin care vom asigura o crestere stabila. Ne propunem prin acest protocol adoptarea Legii minoritatii, proiect dezbatut 5 ani de zile", a declarat Hunor.

Si liderul UNPR, Gabriel Oprea, s-a declarat multumit de acest protocol, precizand ca semnarea sa este "un pas firesc pentru o stabilitate politica in Romania".

"In actualul protocol, se regaseste preocupare UNPR pentru cresterea pensiilor, a salariilor, pentru o legislatie corecta a muncii si pentru taxarea averilor mari si foarte mare. Sunt convins ca romanii vor discerne. Romania nu s-a prabusit, avem semne de crestere economica. Vreau sa multumesc partenerilor de coalitie pentru ca au pus interesul national inaintea intereselor de grup, de partid sau de imagine", a declarat Oprea.

Potrivit liderului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, au fost introduse in protocol o serie de prevederi cum ar fi legea holdingului, ieftinirea locului de munca, prevederi care vor face mediul de afaceri sa aleaga Romania, nu alte tari.

"Lupta in plan economic aici se da. Cine poate oferi un climat favorabil companiilor. In ceea ce priveste problematica minoritatilor, suntem foarte multumiti ca Legea minoritatilor nationale a ajuns in linie dreapta. De asemenea, sunt aici o serie de prevederi legate de situatia minoritatilor aflate intr-o situatie precara", a precizat Pambuccian.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#protocol coalitie, #Coalitia semnat protocl, #PDL UDMR UNPR protocol, #Boc protocol Coalitie , #Emil Boc