Reuniunea liderilor PDL: Boc si Gheorghe Stefan n-au venit, Blaga nu comenteaza. Falca: Probabil o sa sprijin PMP

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 13:40
4910 citiri
Reuniunea liderilor PDL: Boc si Gheorghe Stefan n-au venit, Blaga nu comenteaza. Falca: Probabil o sa sprijin PMP

Primarii PDL de Cluj, Alba Iulia si Piatra Neamt, Emil Boc, Mircea Hava si Gheorghe Stefan, nu au venit la reuniunea Delegatiei Permanente si Colegiului Director ale PDL de la Brasov, convocata de presedintele partidului, Vasile Blaga. Gheorghe Falca va sprijini Miscarea Populara.

Vasile Blaga nu a dat declaratii, fiind extrem de retinut, potrivit Realitatea Tv. El a declarat doar scurt, inainte de intrarea in sedinta, ca aceasta intalnire are ca scop aprobarea unei strategii pentru campania electorala.

In pauza sedintei, care a inceput in cursul diminetii, liderii PDL prezenti au refuzat sa faca comentarii in legatura cu parasirea partidului de catre 15 parlamentari in favoarea Partidului Miscarea Populare.

Gheorghe Falca, primar al Aradului si fin al presedintelui Traian Basescu, este prezent la reuniunea PDL, unde a declarat ca "probabil va sprijini Miscarea populara", conform EVZ.

Absenta lui Emil Boc, cea mai comentata chestiune in cadrul reuniunii PDL

Intrebat in legatura cu absenta lui Emil Boc, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat: "Nu ar fi prima data", potrivit Agerpres.

Si Cezar Preda a tinut sa comenteze absenta lui Emil Boc de la reuniunea PDL. "Domnul Boc este un om care a primit enorm de la Partidul Democrat Liberal. Daca domnia sa considera ca altcineva i-a dat, nu partidul, cum si altii considera ca ei si-au luat, nu le-a dat partidul nimic, e liber sa faca ce doreste. L-am respectat, il respect si il voi respecta atat timp cat va fi in interiorul PDL. Cand nu va mai fi, nu se va mai bucura de respectul meu. De Gheorghe Stefan nu am ce sa comentez", a declarat vicepresedintele PDL.

Si Theodor Stolojan a tinut sa-si exprime opinia ca Emil Boc va ramane in PDL, pentru ca exista sentimente care il tin legat de acest partid.

"In ceea ce priveste zvonurile cum ca o parte dintre primari ar face campanie electorala pentru partidul Miscarea Populara, este o perioada in care vor fi asemenea zvonuri. Lucrurile se vor clarifica insa. Nu cred ca domnul Boc va merge la Miscarea Populara. Domnul Boc iubeste acest partid si cred ca va ramane in PDL", a declarat Stolojan, care a spune si ca regreta plecarile din PDL.

Cezar Preda: cei plecati la PMP "au taiat veniturile oamenilor"

"Mie imi pare rau pentru fiecare om care pleaca din PDL dar viata asta este. Oamenii iau decizii", a afirmat Stolojan pentru Agerpres. Cezar Preda insa i-a acuzat cu duritate pe cei care se duc spre PMP, dezvaluind ca a existat dintotdeauna o falie in PDL. Cei care pleaca acum, spune vicepresedintele PDL, erau dintre cei care "au taiat veniturile oamenilor".

"Sunt oameni care s-au obisnuit la guvernare, care nu stiu sa faca opozitie, oameni care atunci cand le-am spus ca cetatenii nu sunt de acord sa le umblam la venituri au spus: 'noi avem de inaugurat, de taiat panglici, de suit pe cal, noi avem de luat bani, de unde sa luam daca nu taiam leafa romanilor?' Ei, uite ca au plecat la Miscarea Populara", a declarat Cezar Preda, conform Mediafax.

Odata cu inscrierea unui grup de 15 parlamentari PDL in PMP, a aparut ipoteza unui sprijin dat de Emil Boc noului partid. Elena Udrea, intrebata daca acest lucru e posibil, a raspuns ca legea il impiedica. "Emil Boc a fost poate cel mai bun prim ministru de dupa 1989. Este astazi primar si legea nu-i permite sa se mute in alt partid", a declarat noul parlamentar PMP.

Bilantul parlamentarilor PDL inscrisi in PMP - Cine a plecat dupa Elena Udrea

Legea insa permite primarilor sa se inscrie in asociatii si fundatii, astfel incat primarii PDL care ar vrea sa evite ramanerea fara mandat ar putea sa se inscrie in Fundatia Miscarea Populara.

Intre parlamentarii care s-au indreptat spre PMP se afla Camelia Bogdanici, Florin Secara, Mihai Rogojan, Florin Gheorghe, Dragos Gunia, Andrei Volosevici, Florin Popescu, Petru Movila, Daniel Geanta si Adrian Gurzau.

In acelasi timp, la Sighisoara, se desfasoara si primul Colegiu National al PMP, in care au loc discutii cu organizatia de tineret si de femei.

Citeste si:
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat vineri că "nu s-au dat derogări" în cazul congresului PNL, care va avea loc sâmbătă. "Nu s-a dat nicio...
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Sursa: Ziare.com