Editorial: Cum a ratat PD-L istoria

Autor:
Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 08:46
1949 citiri
Editorial: Cum a ratat PD-L istoria

Poate ca inca n-a ratat-o si voi avea bucuria sa vad PSD in opozitie dupa ce a stat in genunchi, cu mana intinsa spre cateva ministere gestionare de bani europeni, cum pricepe cu durere ca treaba aia care i se indeparteaza de degetele lipicioase e cascavalul.

Pastrez intr-un ungher al mintii speranta ca in al 12-lea ceas, Traian Basescu va lua o coala de hartie si va pune pe doua coloane avantajele si dezavantajele guvernarii alaturi de social-democrati.

Chiar daca la coloana cu plus pune "guvern cu larga sustinere", o constructie solida care sa valideze, in conditii economice grele, politica executivului (la atat se reduce institutia cea mai importanta a democratiei), pentru masuri intelepte, explicate natiunii pe limba ei, nu-i nevoie de tensiometru. Mai ales ca o opozitie de dragul opozitiei, iscata din politicianism, miroase de la o posta si poate fi iute combatuta.

Dar poate ca e nevoie de consens national (ah, domnule Iliescu!) daca nu e sigur ca specialistii PD-L sunt in stare sa devina manageri eficienti, si atunci un eventual esec trebuie asumat de cat mai multi, ca de aia exista pisici moarte.

Si cum nu frica il mana de obicei in lupta pe Traian Basescu, nu inteleg de ce rateaza ocazia sa scoata PSD din carti, punandu-l intr-o postura penibila. Pai ce, le-a cerut el baronilor sa voteze in favoarea intrarii la guvernare alaturi de PD-L, renuntand la postul de gestionar-sef al pusculitei?

Ma indoiesc ca este vorba de teama de-a i se tranti de doua ori un guvern minoritar. Prea multora le-au tremurat genunchii asteptand sa se redistribuie mandatele in timp socoteau cat au investit in campanie pentru a trai o clipa de spaima.

N-are nevoie de atmosfera in timpul campaniei prezidentiale? Dar ce tema a ramas neatacata de adversarii politici astfel incat sa trebuiasca o polita de asigurare? Pe care n-o va avea, de vreme ce social-democratii vor tocmi candidat la prezidentiale.

Pe mine nu ma intereseaza ca asemenea coalitii, stanga-dreapta, functioneaza in alte tari. Deocamdata traiesc aici si sunt silit sa privesc naucit spre cea mai pura mostra de prostitutie. De care se scutura ca de ciuma cei datorita carora PD-L are cei mai multi parlamentari.

Si aici am ajuns la coloana a doua: electoratul democrat-liberalilor. Carora va trebui sa le explice cineva ca Mitrea si Oprisan sunt, de fapt, niste maicute care se scoala dimineata cu doua ore mai devreme ca sa duca mancare la sarmani.

Tot pe ei va trebui sa-i cheme cineva la vot rugandu-i sa inchida televizorul, deoarece acolo-s fictiuni. Si ca de fapt, candidatul PSD la prezidentiale este sustinut de partidul care lasa, parca, mostenire coruptia generalizata adusa la rang de politica de stat. Cum care PSD? Ala din guvern!

Cristian Mihai Chis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul ar fi desfăşurat artilerie suplimentară şi transportoare blindate de trupe la periferia Fâşiei Gaza, ceea ce sugerează că armata se pregăteşte pentru ofensiva terestră,...
Palestina vrea să adere la ONU. Observatorii se îndoiesc că solicitarea va trece având în vedere opoziția SUA
Palestina vrea să adere la ONU. Observatorii se îndoiesc că solicitarea va trece având în vedere opoziția SUA
Consiliul de Securitate al ONU se va pronunţa joi, 17 aprilie, asupra cererii palestinienilor de a deveni stat membru cu drepturi depline al Naţiunilor Unite, au declarat marţi seară pentru AFP...
#PDL istorie, #guvernare, #opozitie , #guvern PDL PSD