Opinii: Cei doi prezidentiabili ai PD-L

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 08:23
3311 citiri
Opinii: Cei doi prezidentiabili ai PD-L

Boc nu va fi candidatul PD-L la prezidentiale. Nici Elena Udrea. Orice discutie care ii da ca variante pe unul dintre cei doi poate face deliciul presei, dar nu se va materializa vreodata in fapte.

La ora aceasta, PD-L are doar doi oameni capabili sa se bata cu succes pentru functia suprema in stat. Unul e un om de partid si il cheama Liviu Negoita. De meserie primar la Sectorul 3 al Capitalei. Celalalt n-a fost vreodata membru PD-L, dar a fost mereu omul lor. Il cheama Mihai Razvan Ungureanu si conduce spionajul romanesc.

Profil de presedinte

De ce au cei doi cele mai mari sanse? Negoita si Ungureanu au exact ceea ce le lipseste lui Boc si Udrea. Si invers. Daca premierul si ministrul Dezvoltarii au o sustinere politica mult mai puternica si o vizibilitate mai mare, lucrurile se schimba cand vine vorba de cel mai important element de care ai nevoie daca vrei prima functie in stat. Profilul de presedinte.

Boc n-o sa-l aiba vreodata. Nu mai e niciun secret ca toata lumea il vede drept executantul fidel al ordinelor lui Basescu. Ori, un presedinte care nu exceleaza la capitolul personalitate are sanse minime. Mai ales ca guvernarea pe care a condus-o nu il va ajuta deloc. Chiar daca va scoate in cele din urma tara din criza, vor ramane in urma mult prea multe nerealizari si ezitari.

Despre Elena Udrea n-ar fi multe de spus la acest capitol. Pur si simplu, romanii n-or sa uite ca, in ciuda faptului ca e inteligenta si extrem de ambitioasa, fosta consiliera prezidentiala a urcat mult prea repede fata de cum ar fi meritat. Si ca in CV-ul sau nu pot fi trecute realizari notabile. Udrea poate fi un soldat care sa faca treaba murdara a partidului, vezi biletele roz. Dar nu are credibilitatea pentru a fi un general.

Lucrurile sunt cu totul diferite cand vorbim de Liviu Negoita si Mihai Razvan Ungureanu. In primul rand, ambii sunt profesionisti apreciati. Negoita e unul dintre cei mai apreciati primari din tara, reales cu 80% din voturile alegatorilor din Sectorul 3. Mihai Razvan Ungureanu e considerat unul dintre cei mai buni ministri de externe postdecembristi. Ambii sunt relativ tineri, ambii inspira seriozitate si incredere. Ambii sunt buni vorbitori in public si nu au la activ vreo situatie in care sa se fi facut de ras sau sa fi fost patati de coruptie.

Ba au sprijin politic!

Nu au sprijin politic? Ce inseamna asta? Ca nu ii vor baronii partidului? Nicio problema. Ii vrea Basescu. Pentru ca daca vor candida, vor candida pentru ca Basescu ii va fi ales ca succesori. Cine sa se opuna? Boc si Udrea sunt oamenii presedintelui, deci vor fi de acord. S-ar opune oare aripa veche, adica tripleta Blaga-Videanu-Berceanu? Putin probabil. Si daca ar vrea, nu ar avea ce alt candidat sa sustina.

In proportie de 90%, unul dintre cei doi va fi candidatul pentru presedintia Romaniei din partea PD-L. Momentul in care vor fi anuntati va depinde doar de modul in care se va descurca PD-L in aceasta guvernare.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#candidat PDL prezidentiale 2014, #candidati presedintie PDL, #Razvan Ungureanu, #Liviu Negoita , #Liviu Negoita