De ce-a disparut strofa lui Traian din imnul Romaniei la Congresul PNL

Marti, 29 Iulie 2014, ora 22:48
4769 citiri
De ce-a disparut strofa lui Traian din imnul Romaniei la Congresul PNL
Foto: stirigiurgiu.ro

"Difuzarea Imnului de Stat al Romaniei in varianta redata a fost o eroare neintentionata", a transmis, marti, firma care a asigurat din punct de vedere tehnic desfasurarea Congresului PNL de sambata, de la Palatul Parlamentului.

La sfarsitul saptamanii trecute, la Congresul Extraordinar al PNL, cand s-au aprobat documentele pentru fuziunea cu PDL si cele ale constituirii Aliantei Crestin Liberale, din imnul national a fost omisa strofa in care se face referire la "un nume de Traian".

"Traian", scos din imnul intonat la Congresul PNL. Fuziunea s-a transat in 25 de minute

Forma difuzata de organizatorii congresului a continut doua strofe ale imnului, respectiv prima si a treia strofa, fiind omisa cea de-a doua strofa. In urma unei solicitari adresate de PDL firmei care a asigurat suportul tehnic al evenimentului de sambata, s-a primit urmatorul raspuns:

"Difuzarea Imnului de Stat al Romaniei in varianta redata a fost o eroare neintentionata", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. In plus, se mentioneaza ca "varianta folosita o avem cu titlu gratuit de pe Internet, de mai multi ani.

Este o varianta de trei strofe, corala, cu fanfara, iar verificarea, ulterioara evenimentului de sambata, a demonstrat ca insiruirea strofelor este eronata fiind: strofa 1, strofa 4 si strofa 2 din Imnul Oficial de 11 strofe, si avand o durata totala de 2:56 minute.

Aceasta varianta eronata exista si astazi pe mai multe pagini web", se arata in raspunsul primit de PDL.

PMP acuza: E lipsa de respect ca au taiat imnul doar pentru a nu pomeni de Traian

"La evenimentul de sambata, au fost redate doar primele doua strofe din varianta detinuta, din motive exclusive de incadrare in timpii alocati desfasurarii evenimentului. Nu am editat, procesat sau distorsionat acest material audio", se mai mentioneaza in comunicat.

In final, firma care a asigurat suportul tehnic al evenimentului tine sa mentioneze ca "nu a fost nimic intentionat, premeditat sau la cererea unui tert".

Intreg congresul de sambata a durat numai 25 de minute.

A.S.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 octombrie, legea privind constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor...
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
#imn scurtat congres PNL sambata, #strofa Traian eliminata imn congres PNL, #imn eronat congres PNL explicatii , #PNL