De ce-a disparut strofa lui Traian din imnul Romaniei la Congresul PNL

Marti, 29 Iulie 2014, ora 22:48
4654 citiri
De ce-a disparut strofa lui Traian din imnul Romaniei la Congresul PNL

"Difuzarea Imnului de Stat al Romaniei in varianta redata a fost o eroare neintentionata", a transmis, marti, firma care a asigurat din punct de vedere tehnic desfasurarea Congresului PNL de sambata, de la Palatul Parlamentului.

La sfarsitul saptamanii trecute, la Congresul Extraordinar al PNL, cand s-au aprobat documentele pentru fuziunea cu PDL si cele ale constituirii Aliantei Crestin Liberale, din imnul national a fost omisa strofa in care se face referire la "un nume de Traian".

"Traian", scos din imnul intonat la Congresul PNL. Fuziunea s-a transat in 25 de minute

Forma difuzata de organizatorii congresului a continut doua strofe ale imnului, respectiv prima si a treia strofa, fiind omisa cea de-a doua strofa. In urma unei solicitari adresate de PDL firmei care a asigurat suportul tehnic al evenimentului de sambata, s-a primit urmatorul raspuns:

"Difuzarea Imnului de Stat al Romaniei in varianta redata a fost o eroare neintentionata", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. In plus, se mentioneaza ca "varianta folosita o avem cu titlu gratuit de pe Internet, de mai multi ani.

Este o varianta de trei strofe, corala, cu fanfara, iar verificarea, ulterioara evenimentului de sambata, a demonstrat ca insiruirea strofelor este eronata fiind: strofa 1, strofa 4 si strofa 2 din Imnul Oficial de 11 strofe, si avand o durata totala de 2:56 minute.

Aceasta varianta eronata exista si astazi pe mai multe pagini web", se arata in raspunsul primit de PDL.

PMP acuza: E lipsa de respect ca au taiat imnul doar pentru a nu pomeni de Traian

"La evenimentul de sambata, au fost redate doar primele doua strofe din varianta detinuta, din motive exclusive de incadrare in timpii alocati desfasurarii evenimentului. Nu am editat, procesat sau distorsionat acest material audio", se mai mentioneaza in comunicat.

In final, firma care a asigurat suportul tehnic al evenimentului tine sa mentioneze ca "nu a fost nimic intentionat, premeditat sau la cererea unui tert".

Intreg congresul de sambata a durat numai 25 de minute.

A.S.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: Ziare.com