Iohannis si Blaga tureaza motoarele: Comisii mixte, candidat unic la presedintie pana la 1 august (Video)

Luni, 02 Iunie 2014, ora 13:56
2788 citiri
Iohannis si Blaga tureaza motoarele: Comisii mixte, candidat unic la presedintie pana la 1 august (Video)
Foto: B1TV

Echipele de negociatori ale PDL si PNL s-au intalnit, luni la pranz, in absenta lui Crin Antonescu, care a decis sa se retraga din fruntea PNL. Vasile Blaga a anuntat ca pana cel mai tarziu la finalul lunii august va fi anuntat candidatul unic la presedintie al PDL si PNL.

Delegatia liberalilor a fost condusa de prim-vicepresedintele Klaus Iohannis, in conditiile in care Crin Antonescu a anuntat ca nu va mai participa la aceste negocieri.

Iohannis a anuntat ca au fost convenite "fapte concrete", mai exact ce comisii mixte vor fi infiintate pentru a coordona activitatea celor doua partide.

"In cursul acestei saptamani vom desemna in ambele partide membrii comisiilor care sa inceapa sa lucreze", a subliniat acesta, precizand ca acest demaraj "in forta" arata "determinarea" celor doua partide pe calea unificarii.

"A durat cateva secunde si toata lumea a reconfirmat ca partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidentiale, asta in cazul putin probabil in care nu reusim fuziunea inainte", a mai afirmat prim-vicepresedintele demisionar al PNL.

La randul sau, Vasile Blaga s-a aratat multumit ca PDL si PNL lucreaza deja "ca intr-o alianta".

"De astazi, grupurile parlamentare de la Camera Deputatilor si Senat vor lucra impreuna. Am stabilit si pasii urmatori, vom lucra in comisii paritare. Cea mai importanta sarcina e 'Proiectul pentru Romania'", a mai declarat liderul democrat-liberalilor, spunand ca PDL si PNL sunt interesate nu doar de castigarea presedintiei, ci si sa construiasca "o dreapta unita".

Vasile Blaga a mai declarat ca una dintre cele mai importante comisii va fi cea care va redacta statutul viitorului mare partid de dreapta, exprimandu-si opinia ca denumirea acestuia nu va fi un impediment serios in calea unificarii.

"Numele este important, dar nu cel mai important. Cel mai important e proiectul de tara. Sensibilitati sunt peste tot, dar sa fiti convinsi ca vom trece peste acest aspect, daca asta ne va tine in loc", le-a spus Blaga jurnalistilor care l-au intrebat cum se va numi noua formatiune politica, in conditiile in care mai multi lideri liberali, in frunte cu Crin Antonescu, au spus raspicat ca nu renunta la numele de PNL.

Vasile Blaga a declarat ca nu comenteaza gestul lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa pentru alegerile prezidentiale, aceasta fiind o decizie a partenerilor, care trebuie respectata.

Totodata, el a anuntat ca pana la jumatatea lunii iulie, cel tarziu 1 august, PDL si PNL vor avea un singur candidat la presedintie. "Daca nu se poate pana atunci fuziunea, atunci din partea celor doua partide", a completat Vasile Blaga, precizand inca o data ca desemnarea se va face in baza unei "cercetari sociologice ample" si a unui sondaj.

Eveniment Quarterly Report

Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
Liderul USR Cătălin Drulă a transmis marţi, 3 octombrie, că Marcel Ciolacu ar „proteja” industria jocurilor de noroc și că actualul proiect al social-democraților este copiat de la USR....
#Iohannis candidat presedintie PDL, #negocieri PDL PNL, #Blaga Iohannis negocieri fuziune , #PNL