PD-L a stabilit agricultura ca obiectiv strategic pentru 2011

Luni, 14 Martie 2011, ora 15:21
1352 citiri
PD-L a stabilit agricultura ca obiectiv strategic pentru 2011
Foto: Antena3

Purtatorul de cuvant al PD-L, Sever Voinescu, a anuntat ca Biroul Permanent National a decis in sedinta de luni adoptarea unor masuri importante cu privire la preturile de pe piata agroalimentara, cresterea productiei agricole si fiscalizarea terenurilor nelucrate.

Sever Voinescu a declarat, la finalul sedintei, ca Ministerului Agriculturii i s-a cerut realizarea unei analize privind preturile de pe piata agroalimentara si identificarea masurilor care sa duca la stimularea productiei agricole in 2011.

Conducerea PD-L a convenit ca ministrul Valeriu Tabara sa propuna in Guvern masurile necesare privind stimularea arendarii, flexibilizarea pietii funciare si reactiile fiscale pe care statul va trebui sa le ia pentru cei care detin terenuri si nu le lucreaza.

PD-L a mai decis sa discute cu partenerii de coalitie modificarea unor legi cu privire la administratia publica locala, Sever Voinescu anuntand ca democrat-liberalii sunt "partizanii" alegerii primarilor din primul tur, iar acestia sa conduca si sedintele consiliilor locale, aceste proiecte legislative urmand sa fie introduse in Parlament dupa vacanta de vara.

De asemenea, PD-L a decis modificarea legii electorale astfel incat candidatii care obtin cele mai multe voturi sa acceada in Parlament, excluzandu-se astfel posibilitatea, existenta in prezent, ca participanti la alegeri clasati pe locurile 2 si 3 sa ajunga senatori si deputati, in urma redistribuirii voturilor pe baza de calcule.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura pe Codul Muncii, Sever Voinescu a precizat ca parlamentarii din PD-L vor asigura cvorumul de sedinta, dar nu vor participa la vot.

Deputatul democrat-liberal a explicat ca aceasta decizie a fost luata pentru ca in momentul in care depune o motiune de cenzura, "o Opozitie responsabila" o face pentru a dovedi ca are majoritate in Parlament si ca poate darama Guvernul.

In sedinta de lui a BPN, conducerea democrat-liberala a discutat si o serie de probleme interne de partid, printre care stabilirea datei alegerilor in filialele din Gorj, Arges, Harghita, Hunedoara si Botosani.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii cere Guvernului să nu crească TVA pentru tehnologii verzi, pentru produse bio și pentru hrana animalelor de companie. ”Protestăm față de propunerea guvernului de...
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Curtea de Apel Iași a respins, vineri, 29 septembrie, solicitarea lui Dumitru Buzatu de a fi eliberat din arest preventiv.Sentința este definitivă. ”Respinge, ca fiind nefondată,...
#fiscalizare agricultura, #PDL agricultura, #arendare terenuri agricole , #Sever Voinescu