Frunzaverde: BPN al PDL doreste un sistem de vot uninominal pur

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 13:28
1185 citiri
Frunzaverde: BPN al PDL doreste un sistem de vot uninominal pur
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a afirmat ca liderii partidului doresc in continuare un sistem de vot uninominal pur pentru alegerile comasate din 2012, in timp ce UDMR inclina spre un sistem mixt, pe modelul celui aplicat in Germania.

Frunzaverde a afirmat, luni, inaintea sedintei conducerii PDL ca decizia comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare este practic luata in coalitie, datele analizate fiind 18 si 25 noiembrie.

Singura problema in discutie este ajungerea la un punct comun intre PDL si UDMR privind sistemul de vot ce va fi aplicat.

Frunzaverde: Va fi o toamna politica agitata - Interviu Ziare.com

"In principiu, la nivelul Biroului Permanent National al PDL, dorinta este sa fie un sistem de vot uninominal pur. UDMR doreste sa recupereze numarul de voturi sau o cat mai mare parte ale voturilor pe care le primeste si insista pe o varianta mixta: lista si vot uninominal. Este sistemul electoral care se practica in Germania", a declarat prim-vicepresedintele PDL.

In ceea ce priveste oportunitatea unei remanieri guvernamentale, Frunzaverde s-a aratat rezervat. "Personal, nu cred ca este nevoie pentru ca am remaniat cam mult guvernele Boc. Cred ca un ministru trebuie lasat sa munceasca. Personal, nu am ce sa le reprosez colegilor mei ministri", a spus Frunzaverde.

#frunzaverde vot uninominal, #vot uninominal PDL, #udmr sistem mixt de vot , #Sorin Frunzaverde