Alianta PNL-PD-L: "Mireasa nu vrea sa se marite"

Marti, 20 Iulie 2010, ora 21:07
2947 citiri
Alianta PNL-PD-L: "Mireasa nu vrea sa se marite"

Ideea unei aliante intre PNL si PD-L, lansata zilele trecute de ministrul independent al Justitiei, Catalin Predoiu, a infierbantat spiritele pe scena politica.

Imediat, PD-L, chiar prin vocea premierului Boc, a preluat din zbor ideea si a declarat ca "viitorul ramane deschis daca liberalilor le vine mintea la cap". Boc a reamintit ca partidul pe care il conduce a dorit cooptarea PNL in formarea Executivului in 2008, insa a fost refuzat.

Catalin Predoiu: Este necesara o alianta PNL-PD-L

Insa reactiile ulterioare dovedesc faptul ca, cel putin la ora actuala, o astfel de alianta este imposibil de realizat. Liberalii, prin vocea lui Crin Antonescu, au anuntat, inca de saptamana trecuta, ca nu sunt interesati "de o asemenea ipoteza pentru ca asa cum e structura de putere in acest moment a PD-L orice Guvern din care si PD-L ar face parte ar insemna mentinerea cel putin a unuia dintre grupurile de interese, dintre grupurile de coruptie, dintre grupurile de clientela din PD-L, ceea ce ar contamina intreaga guvernare".

Este clar ca liberalii nu ar inghiti pe nemestecate o astfel de alianta politica. Puiu Hasotti, vicepresedinte PNL, a declarat pentru Ziare.com ca "o alianta cu PD-L este imposibila cel putin cinci ani de acum incolo". In opinia sa, motivele impotriva acestei idei sunt mai multe: "neincrederea noastra in presedintele Basescu, permanenta tentatie de a desfiinta PNL si lipsa de incredere a PD-L-ului fata de PNL".

Emil Boc, despre o alianta cu PNL: Poate le vine mintea de pe urma

"Timp de patru ani de zile, PNL a fost permanent criticat cu maxima violenta de catre PD-L. Ori daca am avut o guvernare atat de dezastruoasa, nu inteleg de ce mai doresc sa faca alianta cu noi, este o totala lipsa de incredere", ne-a spus liderul liberal.

In ce priveste posibilitatea ca PD-L sa "inghita" PNL, democrat-liberalul Gelu Visan a reactionat afirmand ca este "o falsa abordare", nefiind vorba despre acest lucru. Visan a declarat, pentru Ziare.com, ca "lipsa de maturitate politica a unora dintre liderii PNL face ca o eventuala alianta PNL-PD-L sa fie foarte greu de pus in practica". In opinia parlamentarului, liberalii nici nu doresc sa ajunga la guvernare.

"Noi nu vrem sa fim in situatia baiatului care se tot duce in petit - ca asa cam pare in ultima vreme - la o mireasa care nici macar nu vrea sa se marite. In opinia mea, PNL-ul nu vrea sa guverneze", ne-a declarat Gelu Visan. "Cred ca PNL ar trebui sa treaca de la atitudinea de mireasa fara rochie si suparata la cea de maturitate politica", a adaugat democrat-liberalul.

Asa cum era de asteptat, nici reactia social-democrata la o eventuala "casnicie" liberal-democrata nu este favorabila. "Tovarasul" de opozitie al PNL, PSD, ar prefera alegeri, cat mai rapid. In plus, Victor Ponta, presedintele formatiunii, s-a declarat nedumerit de atitutinea liberalilor din ultima perioada. "Nu inteleg atitudinea din ultimele zile in care mai mult ne injura pe noi decat pe Basescu si pe Boc. Noi nu o sa raspundem la chestia asta si o sa ne ocupam tot de PD-L", a declarat, intr-o conferinta de presa, Ponta.

Mai elocventa, garda veche a PSD vede o posibila alianta PNL-PD-L ca fiind o sinucidere pentru liberali. Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a opinat pentru Ziare.com: "Nu cred ca o astfel de alianta este realista. Nu cred ca PNL va accepta o asemenea alianta, ar fi ucigator pentru ei, ar fi o sinucidere politica. Din toate reactiile pe care le-am vazut, nu este o alianta realista".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#alianta PNL PDL, #Predoiu declaratii alianta politica , #stiri PDL
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
SINGURUL OM POLITIC CARE I-A DAT PESTE GHERUTE LUI BASESCU A FOST TARICEANU !
C
Cronos
rank 3
patrciu are mult mai multa nevoie de basescu asa ca ....