Basescianismul, doctrina reformatoare a PD-L

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 21:40
3789 citiri
Basescianismul, doctrina reformatoare a PD-L
Foto: Anti-plicti.blogspot.com

In plina etapa reformatoare de statut, de doctrina, de stema si de imn, PD-L isi rescrie istoria si se reorganizeaza de la esenta pana la cele mai nevinovate detaliile politice. Noua orientare? Basescianismul! Acest curent, aceasta mareata doctrina si filosofie de viata a fost uitata in partid, acesta riscand sa se transforme intr-o simpla organizatie politica obisnuita, ca toate celelalte, fie ea de stanga sau de dreapta.

Cel care a pus diagnosticul si a facut constatarea - Sever Voinescu, cel mai rafinat dintre intelectualii doctrinari ai PD-L. Potrivit aprecierilor lui Voinescu, partidul a cazut in uitare si si-a pierdut busola politica, se afla in pribegie doctrinara, iar solutia este una singura - o noua infuzie cu cea mai tare esenta posibila: basescianism pur. Pentru a avea o imagine mai clara despre efortul pe care partidul de guvernamant il face pentru a-si recapata valorile si idealuri, sa dam o mostra din meditatiile fostului purtator de cuvant al lui Traian Basescu.

"Cei mai multi dintre noi am venit in partid atrasi de proiectul Traian Basescu. Am venit aici pentru ca PD-L este instrumentul politic si organizational prin care basescianismul se exprima. Surpriza unora ca mine nu a fost ca PD-L nu este de dreapta, ci ca PD-L nu este suficient de basescian. Cred ca, in termenii actiunii noastre politice, ceva mai mult basescianism s-ar cere", a afirmat Sever Voinescu in cadrul unei conferinte la Institutul de Studii Populare in legatura cu ideologia PD-L.

Ca si cum spiritul si spectrul lui Traian Basescu inca nu ar plana si nu ar bantui suficient de mult imaginea si viata de zi cu zi a partidului democrat liberal, ca si cum oricare dintre membrii acestuia nu ar deschide gura doar pentru a da nastere unei noi prelungiri a ideilor de origine cotrocenista, ca si cum nu ar fi suficient ca nu exista si nu a existat in intreaga istorie a partidului nicio contradictie oficiala cu vreo directiva venita din partea lui Traian Basescu, ca si cum PD-L nu ar mai avea nimic de a face cu presedintele tarii, Sever Voinescu constata ca partidul are nevoie de si mai mult basescianism.

In sfarsit, nu ar trebui trecuta cu vederea umilirea si umilinta pe care unii democrat liberali, tot mai multi din nefericire, sunt gata sa le practice pentru supravietuire. Constienti ca fara Traian Basescu PD-L nu mai reprezinta mare lucru, ca fara fondatorul sau partidul nu va mai reprezenta niciodata ce repezinta acum, pedelistii se reintorc la origini.

Flamanzi de spiritul care le-a dat nastere, democrat liberalii au constientizat astazi ca disparitia lui Traian Basescu poate sa insemne intr-o zi insasi propria lor disparitie. Ceea ce pare un adevar destul de probabil, cu atat mai mult cu cat partidul in intregul sau se incapataneaza sa nu se desparta de Basescu si sa isi creeze propria sa identitate ideological si doctrinara. Un destin stelar, care se va incheia cu stingerea

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu doctrina PDL, #basescianism PDL, #Voinescu doctrina PDL , #stiri PDL