Boc dupa sedinta PD-L: Am neglijat activitatea de partid

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 22:57
3188 citiri
Boc dupa sedinta PD-L: Am neglijat activitatea de partid
Foto: Antena 3

Presedintele PD-L Emil Boc a declarat miercuri seara, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca in ultima vreme, din cauza ca democrat-liberalii sunt implicati in actul de guvernare a fost neglijata viata de partid.

"Suntem un partid aflat la guvernare si am neglijat activitatea de partid. Viata de partid nu trebuie sa fie oprita, un partid trebuie sa fie viu", a spus Boc, referitor la PD-L.

In legatura cu ce s-a discutat in cadrul sedintei premierul a fost mult mai rezervat in declaratii.

"Am discutat de actul de guvernare, prioritatile Guvernului si modul in care Guvernul poate promova cele mai bune politici in momentul de fata, politici care vor fi dezbatute la nivel guvernamental, dar si prin colaborare cu comisiile guvernamentale", a spus Boc.

Intrebat daca s-a luat vreo decizie in legatura cu sanctionarea prin excludere a unor parlamentari PD-L care au votat motiunea de cenzura impotriva Guvernului, Boc a spus ca aceste chestiuni "vor fi discutate in cadrul BPN de saptamana viitoare".

Liderii partidului au mai discutat, la intalnirea de la sediul din Modrogan 22 despre nominalizarile pentru Consiliile de Administratie ale SRTV si SRR, mentionand ca propunerile oficiale vor fi facute luni. "Am discutat, luni vom face propunerile pentru Consiliile de Administratie ale televiziunii si radioului publice", a spus premierul Emil Boc, presedintele PDL, la finalul intalnirii.

PD-L vrea sa-si schimbe fata

Surse din PD-L declarasera, anterior sedintei de miercuri seara, ca pe ordinea de zi vor fi subiecte fierbinti, cum ar fi inlocuirea lui Adriean Videanu si Theodor Stolojan din functiile de primvicepresedinti.

Totodata, ar fi trebuit sa se discute constituirea unui grup care sa-l asiste pe Emil Boc in conducerea partidului, dar si despre nominalizarile reprezentantilor in CA al SRR si SRTV si situatia si viitorul celor care au votat motiunea.

Nucleul ce ar putea fi creat in jurul premierului Emil Boc ar urma sa gestioneze activitatea partidului fara ca membrii sai sa fie implicati in activitatea guvernamentala, fiind vorba, de fapt, de propunerea pe care le-a facut-o democrat-liberalilor presedintele Basescu, duminica, la Snagov.

PD-L nu a murit!

Desi formula nu a fost inca stabilita, cea mai probabila varianta este numirea a patru prim-vicepresedinti interimari.

Varianta este agreata de pedelistii care cer o reformare considerabila a partidului, precum si o innoire a echipei de conducere, in detrimentul unor lideri mai vechi precum Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu.

Pe de alta parte, este de asteptat ca pedelistii sa decida si care vor fi propunerile lor pentru Consiliile de Administratie ale SRR si SRTv, dar sa analizeze si propunerile facute de grupul parlamentar de sanctionare a celor care au sustinut motiunea de cenzura a opozitiei.

PD-L, dispus sa piarda colegiul lui Teo Trandafir?

Grupul deputatilor PD-L a decis, luni, sa propuna excluderea a doi dintre parlamentarii care au votat impotriva Guvernului Boc la motiunea de cenzura initiata de PSD+PC.

Este vorba despre deputatii Teodora Trandafir si Daniel Oajdea.

Teo Trandafir a castigat pentru democrat-liberali un colegiu in plus, Colegiul 19 din Capitala, unde au fost organizate alegeri dupa ce Daniela Popa, fostul presedinte al PC, a demisionat.

Teo Trandafir si Daniel Oajdea, propusi pentru excludere din PD-L

Privita inca de la inceput cu scepticism de multi pedelisti, fosta realizatoare de emisiuni si-a dezamagit noii colegi votand pentru motiunea social-democratilor, dar si facand gesturi catalogate drept "obscene dupa aceea".

In cazul in care va fi exclusa din PD-L Teo Trandafir e hotarata sa nu renunte la politica, ramanand "deocamdata" independenta.

Insa pe langa pierderea unui colegiu, PD-L risca sa nu mai intruneasca numarul voturilor in cazul unei alte motiuni de cenzura.

Videanu si Stolojan, inlaturati?

Alte schimbari majore care ar fi pregatite vizeaza varful PD-L.

Astfel, dupa cum scriau zilele trecute jurnalistii de la Gandul, Adriean Videanu si Theodor Stolojan ar urma sa fie inlocuiti din functiile de prim-vicepresedinti ai Partidului Democrat Liberal.

Printre persoanele care ar putea sa preia aceste functii, in urma discutiilor cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar fi Sever Voinescu, Sulfina Barbu, Valeriu Stoica si Raluca Turcan. Si toti sunt dispusi sa accepte aceasta provocare.

Potrivit surselor, pe langa cei patru mentionati, ar putea avea o sansa la functii si vicepresedintele Ioan Oltean, dar si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Totusi, insa ambii au negat ca i-ar interesa sa preia aceste functii in cadrul partidului.

Cei alesi vor asigura interimatul pana in primavara anului viitor, cand va avea loc congresul PD-L.

PD-L pregateste inlocuirea lui Videanu si a lui Stolojan?

Cine l-a calcat pe coada pe Basescu

In timpul discutiilor cu presedintele Traian Basescu, se pare ca ministrul Economiei, Adriean Videanu, si cel de Interne, Vasile Blaga, ar fi fost criticati.

"N-ati fost in stare nici sa gasiti un lider la Bucuresti. Ati vrut sa pastrati toti cate o bucatica din Bucuresti. Videanu a pierdut glorios Bucurestiul pentru ca n-a stiut sa comunice ce-a facut. Blaga a pierdut alegerile de asemenea glorios. Negoita e bun, dar nu se stie daca e...", ar fi spus Basescu.

De asmenea, presedintele i-ar fi acuzat ca, pentru 30.000 de oameni, clientela partidului, au sacrificat noua milioane de alegatori.

Un alt ministru si lider PD-L care ar fi cazut in dizgratia sefului statului este Radu Berceanu.

El a declarat, insa, ca nu tine de scaun si ca asa cum ar trebui sa faca orice alt ministru, e pregatit oricand sa faca un pas inapoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PDL conducere sedinta, #PDL excludere Teo Trandafir, #PDL Berceanu Videanu Blaga, #PDL Guvern Emil Boc , #stiri PDL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
In seara asta avem sedinta lunga . Am pus doue fete sa se ocupe de mncare de la cateringa ; sa aduca si ceva beuturi , ca ni se usuca gatlejul de atata vorba .