Boc si Blaga negociaza functii intre ei - vezi cum arata imparteala

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 15:03
2207 citiri
Boc si Blaga negociaza functii intre ei - vezi cum arata imparteala

Cei doi candidati la sefia PD-L, Emil Boc si Vasile Blaga, ar duce o negociere intensa intre ei pentru functii, astfel incat, indiferent de numele castigatorului, fiecare tabara sa aiba reprezentantii sai in conducerea partidului, conform unor informatii pe surse ajunsa in presa.

Conform Gandul, prima varianta negociata ar prevede ca, pentru functiile de vicepresedinti, secretari executivi si secretari adjuncti, posturile sa fie impartite in functie de procentele obtinute de tabara castigatoare - spre exemplu, cea care ia doua treimi din voturi, ia doua treimi din functii.

In privinta functiilor de prim-vicepresedinti si secretar general, se merge pe varianta candidaturilor unice, sustinute de doua tabare, astfel incat o tabara sa aiba trei prim-vicepresedinti, iar cealalta un prim-vicepresedinte si secretarul general.

Gheorghe Falca, Gheorghe Flutur si Sorin Frunzaverde sunt numele vehiculate pentru functiile de prim-vicepresedinte, iar Cezar Preda ar putea deveni secretar general.

O alta varianta prevede ca fiecare tabara sa aiba repartizat din start cate 40% din functii, iar celelalte 20% sa se adauge taberei care va castiga.

Deja se vehiculeaza si cateva nume de vicepresedinti. Din tabara lui Blaga, Radu Berceanu a declarat ca poate candida la un asemenea post, in timp ce prim-vicepresedintele Adriean Videanu se va "retrage" in functia de presedinte al Comisiei de Expertiza, asimilata vicepresedintilor.

Candidatul la presedintia partidului, Theodor Paleologu, ar putea primi si el o functie de vicepresedinte.

Tensiuni si negocieri

Emil Boc si Vasile Blaga ar fi avut deja o intalnire, in care ar fi negociat cateva nume, dar ar fi si avut neintelegeri in privinta modalitatii in care se va vota.

Cum si Emil Boc, si Vasile Blaga au preferat sa pastreze discretia asupra discutiilor pe care le-au avut, democrat-liberalii apropiati premierului au interpretat intalnirea celor doi drept o incercare de negociere a taberei adverse, conform unor surse citate de Evenimentul Zilei.

Unii dintre ei chiar sustin ca terenul ar fi fost pregatit inainte de Radu Berceanu si Gheorghe Albu, sustinatori ai lui Blaga, care ar fi incercat "sa aranjeze" cateva functii pentru Sorin Frunzaverde si Constantin Ostaficiuc (prim-vicepresedinti), Cezar Preda (secretar general) si Cristian Boureanu (vicepresedinte).

Vasile Blaga a negat insa aceste negocieri, spunand faptul ca "functiile se castiga prin vot".

Cat despre varianta de vot, tabara Boc prefera votul pe organizatii, in timp ce oamenii lui Blaga vor vot "in ordine alfabetica", precum la alegerea ca presedinte a lui Traian Basescu, in 2000.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii
pisica_alba
rank 5
pisica_violet
rank 5
E firesc sa existe si negociere, desi tabara Boc ar trebui sa le cam scoata politica din cap celor din jurul lui Blaga