Ziare.com

Boureanu: Exista doua solutii la problema Legii Educatiei, asteptam motivarea CCR

de Camelia Badea
Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 14:00

   

Boureanu: Exista doua solutii la problema Legii Educatiei, asteptam motivarea CCR
Vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu a anuntat, luni, ca exista doua solutii avute in vedere de coalitia de guvernare privind rezolvarea impasului pe Legea Educatiei: o noua angajare a raspunderii guvernului sau urgentarea procedurii de adoptare a legii la Senat.

Boureanu a precizat ca o decizie va fi luata in cadrul coalitiei de guvernamant dupa ce va fi facuta publica motivarea Curtii Constitutionale privind unele aspecte declarate neconstitutionale in procedura de angajare a raspunderii pe Legea Educatiei.

"Exista doua variante. Daca ni se va permite, suntem pregatiti sa mergem din nou cu asumarea raspunderii in Parlament, daca nu, vom urgenta procedurile de adoptare la Senat, vom intra in procedura de urgenta, astfel incat prevederile legii sa fie cat mai repede aplicabile", a declarat Cristian Boureanu la finalul sedintei BPN de luni.

Vicepresedintele PD-L a mai anuntat ca pentru democrat-liberali prioritatile politice sunt in acest moment adoptarea Legii Salarizarii unitare, a bugetului pe 2011 si a Legii Pensiilor.

Boureanu a anuntat ca PD-L va face tot posibilul ca Legea Pensiilor sa treaca in maximum 2 saptamani de Senat si sa mearga la Camera Deputatilor, camera decizionala, iar Legea Bugetului sa fie adoptata pana la finele anului, in conformitate cu angajamentele asumate de Romania in acordul cu FMI.

In acest sens, vicepresedintele PD-L a precizat ca Legea salarizarii unitare trebuie adoptata inainte de cea a bugetului, motiv pentru care Guvernul va apela din nou la procedura angajarii raspunderii.

Cristian Boureanu a mai subliniat faptul ca in cele mai recente declaratii ale oficialilor FMI, CE, BM dar si ai BNR se arata ca masurile de restructurare a economiei luate de guvernul roman au fost "dureroase dar corecte", in concordanta cu realitatile economice si cu interesul national.

De asemenea, el a precizat ca Romania este vazuta de agentiile de rating ca o tara cu o economie stabila si perspective economice bune in anul viitor, mult peste media statelor din jur.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1207 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asteptam motivarea CCR

Este una politica.Nu mai asteptati.

 

E ciudat ca este scos la rampa, sa vorbeasca de educatie acest individ (avea dreptate Paunescu)

Mai bine si-ar vede de "serviciile" de inlesniri de retrocedari, acolo unde are oarece "expertiza" (mostra de coruptie autentica).

 

Iar l-ati scos in fata pe asta?

O vreme disparuse,avea probleme cu bancile,acum a revenit.Nu aveti altii de calitate,unde ete Hoara?Aduceti-l urgent pe Hoara are trecere la mase.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor